15

да

преди 5 години

Абе дигитални умения...А трудови умения? Много станаха дигиталистите, а не остана кой да изработи нещо с ръцете си. Работници с дигитални умения в България ще станат нужни, когато се появят работодатели с дигитални умения, които да създадат производства с висока принадена стойност. До тогава ще се търсят предимно бачкатори на робско нискоефективно и замърсяващо производство и секретарки с дълбоко гърло.

14

Анонимен

преди 5 години

Един роднина работеше в хъба на DHL до летището. Искаха му висше образование. В Англия същата длъжност се заема от румънски цигли.

13

коментатор до15

преди 5 години

Искам и аз в такава фирма да работя-някой да ме обучава безплатно я компютри,я език.На 50 съм но бих искала да уча.Само че 2 висше е на свободен прием или хубави курсове към 500-600 на месец

12

Анонимен

преди 5 години

До миналия месец искахте процедури за по-бърз внос на чужди работници за ниски заплати, сега вече ще искате качване на заплатите.Излекувайте обществената си шизофрения и може да се получи, вместо да оставяте разни "бизнесмени" да плюят по българските работници че не произвеждали.

11

Анонимен

преди 5 години

До ИНТЕРЕСНО МИ Етака е и не е така, в много фирми служителите мямат елементарна компютърна грамотност, едно дето не искат, друго дето са на по 50-60 години и възприемат бавно (десетилетия на ред са работили по един и същи начин, мозъка е отвикнал да учи). Организирахме езикови курсове, компютърно обучение - резултата бе минимален и единствено при по-младите. Иначе съм съгласен, че курсовете провеждани от "приближени партийно" фирми са абсолютно безмислени.

10

ИНТЕРЕСНО МИ Е

преди 5 години

какви дигитални умения са необходими на тези на покрива? Някой може ли да ми обясни? На който са му необходими дигитални умения и желае да ги има отива и ги научава, в момента университетите приемат всеки желаещ. Така че ай по-кротко с тея европрограми, че ми мирише на лапачка пак.

9

Анонимен

преди 5 години

Половината от вината за това положение е именно на тези тн профсъюзи! Едва ли е тайна за някого, че те играят с онези другите ***, назначените милионери" и онези другите дето ги назначава някой си да не управлява!

8

ПЕНСИЯ

преди 5 години

Ега ти логиката.Добре е ,че сме прости за да можем да си поискаме по-вече пари от умните

7

РЪБотодател

преди 5 години

Всеки цъpвyл може да продаде прасето на село и да си купи последния модел на айфоня, ако е под наем в града - на изплащане. Как така да няма дигитална култура. А по отношение на "работодателите", очевидно не могат да си позволят квалифицирани работници и служители, за което са си виновни сами.

6

Анонимен

преди 5 години

Какво значи програма от 1 млрд евро е ПОСТИЖИМА? Имам усещането, че целите му се ограничават само до размера на програмите за излапване.

5

Съвременник

преди 5 години

КНСБ-то заедно с Подкрепа,извършиха съкращенията преди приватизацията.Който вече беше чле на Синдикатите,той нямаше законното право да защити своите права срещу незаконните съкращения.Без Синдикатите,Приватизацията не би се осъществила.

4

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Ами вие къде сте бе да натиснете работодателите поне едни курсове да имат хората и там където е възможно да има компютри.Я Доместина Как всички работнички са с компютри и добри заплати.Те Как могат бе,сулювци?

3

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 3Да произвеждали сме компютри макар и копия на макинтош ама сме произвеждали сега едно копче да произведем и се фукаме.

2

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИстина е, за 2018 година сме най-големият производител на компютри в Европа! От руските заводи, дето ни ги направиха....

1

Анонимен

преди 5 години

А лошия СССР ни направи силиконовата долина на СИВ.