26

Анонимен

преди 4 години

"да публикуват данни за период преди 50 години, при лошия комунизъм. Не мисля, че сега сме по-добре."Не знам статистика, но имам познат психиатър, от добрите. От него знам, че през последните десетилетия има бум на психическите заболявания. Вероятно наркотиците, които толкова младежи опитват, имат значение, сигурно и други фактори. Но по неговите думи, положението с психическото здраве сега е несравнимо по-тежко, отколкото през социализма.

25

alecsander

преди 5 години

До alecsanderЗа да се използва адресът, посочен в текста по-горе, трябва да се добавят след // знаците

24

Бал

преди 5 години

Другите 60 не са се прегледали

23

Анонимен

преди 5 години

У нас 80% са с личностни разстройства, просташки манталитет и злобо-дърташки наклонности.

22

патил

преди 5 години

Всеки които пие или взима наркотици при спиране развива психическо заболяване

21

Процедурата-lV част

преди 5 години

Медикаментите за поддържащата терапия на един болен от шизофрения само за един месец струват минимум 430 лева (2 опаковки Ziprexa 10 mg) това е само основния медикамент. Ако е на Rispolept depo е още по-скъпо. Ако е здравно осигурен тогава е напълно безплатно с Протокол. Обществото си спестява едни 140 лева месечно за социална инвалидна пенсия. Шизофренията е призната от Европейския мозъчен съвет (EBC) за неврологично заболяване наред с мозъчните тумори и инсултите.

20

Процедурата-lll част

преди 5 години

Ядат и пият в обикновеното псих. отделение 1 седмица и се разхождат из града и при изписването-Епикризата. След 1-2 месеца пак са там по желание и още една Епикриза. Щом е лежал 2 пъти се счита за рецидив и хоп ТЕЛК-а им дава 67% за тревожното разтройство, а на тежко болния шизофреник - 0% и той няма как да се защити. Като няма инвалидна пенсия шизофреникът остава без здравни осигуровки и не може да взема безплатно с Протокол медикаментите за поддържащата терапия.

19

Анонимен

преди 5 години

Пълно е с ненормалници! А. А това е, зщалт стана модерно, д си ненормален. Я някакви IT-та, дето четат по цял де, я някакви исдагран звезди, жени отказващи да раждат и подобни...

18

Процедурата- ll част

преди 5 години

Болният се довежда в съда от психиатричното отделение, където е настанен със съдебна охрана и се връща обратно в отделението по същия начин (където първоначално е попаднал по спешност). След влизането в сила на съдебното решение пациентът се транспортира до специализираното психиатричното заведение с кола на болницата. И точно тези тежко болни пациенти са с нулите от ТЕЛК-овете, а другите, които постъпват по желание в псих. отделения с диагнози тревожни разтройства са там на свободен режим.

17

Процедурата - l част

преди 5 години

Реално пациент с диагноза шизофрения, който не е бил на задължително лечение по Закона за здравето след ЧНД (частно наказателно дело) заведено от психиатър диагнозата трябва да се счита за недоказана. В тези дела участва прокурор и съда въз основа на представената съдебно-медицинска експертиза и явяването на болния в съдебната зала взема решение за въдворяването му на задължително лечение в специализирано психиатрично заведение посочва се в кое и за какъв срок.

16

Forever

преди 5 години

Как определиха процента и за нашето население,като в България масово се издават фалшиви диагнози,не се знае кой от какво реално е болен.

15

Анонимен

преди 5 години

Е, не ми беше нужно проучване за да разбера че половината човеци са луди щототова се вижда с просто око.Нормални хора няма как да избират за водачи индивиди като Борисов, Тръмп, Орбан, Ердоган и т.н.

14

Луд гидия

преди 5 години

Лудите ..лудите, те да са живи!....{^^}

13

Циник

преди 5 години

До гущераНаистина сме много, а в този сайт сме 99.9 %:-)

12

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Много сме, силни сме......

11

Психаря

преди 5 години

"Към всичко това се добавят и различните фобии на зависимост към алкохол....Някой може ли да ми преведе твоа изречение и по-точно, да ми обясни предназначението на думата "фобии" в него. "Фобия на зависимост", ама че странно.

10

Анонимен

преди 5 години

Мисля, че сред мюсюлманите процента е доста по-висок. 90 процента от тях слушат фанатични воеве в джамиите как ще дойде деня, в който те ще тръгнат протев целия свят на джихад и ще ни победят и ние трябва да избираме смърт или ч а лма, като за християните щело да има компромис като в Османската империя, да сме роби и да плащами данъците - испенча, харадж, джизие и най-вече еничарски данък и диш-хакъ, за това че нахлулите ни в домовете ПОГАНЦИ като ни ядат яденито си изтриват зъбите...Нормални ли

9

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно. Само около 14% !!! Отвори сайта на ЦИК и сам ще се убедиш че за ГЕРБ никога не са гласували повече от 14℅ ....

8

Анонимен

преди 5 години

Интересно ми е да публикуват данни за период преди 50 години, при лошия комунизъм.Не мисля, че сега сме по-добре.

7

Анонимен

преди 5 години

Глупости.