30

да

преди 5 години

В ареста са, защото са нахапали Британски граждани, и нашите съдии и прокурори се притесняват да няма проблеми. Ако бяха нахапани Български деца, нямаше да има арест. Защото нашите деца за нашата власт не струват пукната пара. Виж псетата са друга работа... те са по-скъпи, защото са под протекцията на международни организации.

29

bobo

преди 5 години

Забравих.Аз като кучкар най-големият ми страх при разходка е точно пуснатите кучета.Моят е мъжки и скача да се бие с мъжки,но аз го познавам и затова ходи плътно до мен на метър два неразтеглив повод и намордник.Но всеки ден се боря с него защото винаги има пуснати "добри кучета"Кучкари разберете че всяко едно куче си има характер и не винаги се харесва с другото макар и добри, и като стане въргала е сложно кръв сополи тн.Затова си връзвайте кучетата и не ги пускайте свободно.

28

До 29

преди 5 години

Тези овчарски кучета по села и паланки са лесни. Няма ли нашийник и прелка пред предните лапи и е над 200 метра от населеното място, се води вреден. Взема се бележка и ловните дружинки ги редуцират. В градовете това няма как да стане!

27

bobo

преди 5 години

Всяко едно куче независимо от породата не трябва да се разхожда свободно.Аз имам куче и единствено го пускам на точно определени места за това.Да не говорим че в градска среда 90% от времето е с намордник.Трябва незабавно промени в закона и неговото спазване от всички.Всяко едно куче трябва да има чип и регистрирано,ако не е зверски глоби.Този закон го има но не се спазва както от държава така и от собствениците(защото за 4 години един път не съм проверен от държавен орган)Трябва постояно провер

26

Анонимен

преди 5 години

До До 19 А случайно да знаеш, че тези овчарски кучета по села и паланки ги пускат да си се разхождат свободно, да нападат и разкъсват и никакъв контрол и санкции. Такова куче е по-страшно и от ротвайлер.

25

След като

преди 5 години

кучкарите от ден на ден стават все по-нагли и с чувство на безнаказаност, няма какво да се сърдят, когато вместо гъби започнат до никнат едни по-особени кюфтенца! Ако си водят хайваните с намордници няма да имат проблеми. В скандинавските страни дето са едни от най-белите има около 20 забранени породи! Всеки може да провери. Крайно време е и тук!

24

Въпрос

преди 5 години

Чорбаджиите кучкари и псетата ще бъдат ли евтаназирани...?

23

Дзъ

преди 5 години

На куче не трябва да се има никакво доверие при никакви обстоятелства. Стопаните трябва да са в постоянна готовност да предотвратяват импулсни приливи на любимците си. И аз имам куче, постоянно съм на щрек кога какво ще го издразни. Иначе е добро, но непредсказуемо. Колкото и да не е приятно за собствениците, мисля че след случай на нападение над хора, трябва да се приспиват и точка.

22

Така е ..

преди 5 години

На нашия Пулев ще му вземат всичките пари за една целувка, а тук за опит за убийство на три деца нищо.Съд до дупка докато олекнат със всичкото си имущество.Адвокат Марковски да не защитава само престъпниците. Ето удобен случай да се докаже като един от най добрите адвокати.

21

Анонимен

преди 5 години

Мисля, че родителите няма да си пускат повече децата за ваканция в България. Много вероятно е някой ден, след като и дядото си отиде крака им повече да не стъпи на територията.

20

До 19

преди 5 години

Като казваш за пистолета, знаеш ли че сега един човек от Риш ще го съдят, защото убил някакво овчарско куче, което преди това убило котката му. И което по-абсурдно - може да му дадат 3 години за това, щото такъв е закона...

19

Анонимен

преди 5 години

3 деца по 30хил. лв. = 100хил.лв трябва минимум да присъди съда като обезщетение на родителите на децата. Ако кучкарят няма толкова пари да му разпродават имуществото. Кройно време е отговорносто към обществото да не остава за негова сметка.

18

Анонимен

преди 5 години

Тези собственици със сигурност имат имущество за поне 4-500 000 лева. Травмите на 4 човека със сигурност струват поне толкова. Да продават и да плащат.

17

Анонимен

преди 5 години

То тези породи по страшни от вълк. Задължително с наморник и каишка и далеч от паркове с деца! Строги мерки! Жалко за пострадалите дечица и дядо. Дано по- скоро да се възстановят от преживелия ужас и да им заздравеят раните. Аз просто нямам думи. Шокирана съм.

16

Анонимен

преди 5 години

Тоа дедо не можа ли да заведе децата на мол? Как така тръгваш сам с три деца, без да си сигурен дали можеш да ги опазиш? Защо не си е взел пистолета?

15

съд

преди 5 години

Да повдигнат обвинение на собственика на кучетата за опит за убийство.Като натикат двама трима собственика на кучета в затвора и няма да има повече такива случаи.

14

Анонимен

преди 5 години

До кхмели.сунелиНе разбра ли, че жената притекла се на помощ е била ПОДГОТВЕНА със спрей за кучета! Като го е свършила е извадила ножица! Онези в магазина имаха само паник бутон! Нито пистолети, нито бухалки. Пък и момчето, видно от видеото успяваше да ги възпира само с пасивна защита.

13

кхмели.сунели

преди 5 години

Да отглеждаш куче е отговорност. Същата като да имаш пистолет.От теб зависи дали е за добро или за лошо. Самият пистолет не е виновен!Трябва да се измисли атестационна комисия и да се дава разрешително за отглеждане на куче. Не може всеки психар-комплексар да възпитава куче. Трябва човек да има ДУША, за да прави това (добра душа). Защото в противен случай стават сакатлъци, а и кучетата страдат с такъв стопанин! А, ние дължим на тези животни много доброта, заради тяхната хилядолетна привързаност

12

кхмели.сунели

преди 5 години

Реакцията е правилна, защото "Агресивно куче" се отглежда от хора. То не се ражда такова! Но друго, едно нещо ми прави впечатление. След нападението на кучетата, хора са се притекли на помощ без страх. А онзи ден, когато шайка "ромчета" биха човек в магазина му, никой не е реагирал. Извод- Хората не се плашат от самата схватка. Плашат се от това, че после властите ще ги изкарат виновни (при втория случай). Ще им се стъжни живота от НПО-та и разследване. Вадете си изводи до къде сме я докарали

11

Много скромно

преди 5 години

и "срамежливо" е описан случая: докато ако ЧОВЕК посегне на куче се пише с ЯД и закани!?1. В други медии е публикувано,че има очевидци:Собствениците с бял бус ИЗОСТАВЯТ кучетата край гората.БЕЗ НАМОРДНИЦИ.С "надежда", да се ОТЪРВАТ от тях!!?? Така се създават ***, които населяват паркове и улици, а сега- и в ГОРИТЕ!2.Тези БЕЗОТГОВОРНИ собственици да ПЛАТЯТ всички разноски по оздравяването на 4-та нахапани и по чудо спасени+ сума за рехабилитация и морални щети!3.Да се води регистър н