17

тя

преди 5 години

Случайни хора влизат в образователната ни система , което е вредно както за учениците така и за тези , които учат за учители , тъй като се обезмисля ученето им !

16

Браво на учителите

преди 5 години

Подсигуриха европаричките на псевдо управляващите ни! Узакониха им ги, а самите учители за такъв кратък период могат да се превърнат единствено в звероукротители. Все пак тази им "квалификация" би била най-добрата подходяща и ефективна, имайки предвид в какво се е превърнало българското училище през последните години, с директори " мениджъри" и т. Нар. Делегирани бюджети. Честито на преквалифицирани те, и естествено на "усвоилите" заделените по това перо ресурси!

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 15"Ударното" изпълнение на нещо нали знаеш колко е качествено?Бързата ку.чка слепи ги ражда. Е казал народът.

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 13Програмата е за работещи учители.Четеш ли изобщо какво пише в статията или и това не ти се отдава?!

13

Анонимен

преди 5 години

Ми то с "ударно" обучение става качество на българска магистрала. Дето само името й магистрала.

12

Анонимен

преди 5 години

Важното е, че парите са усвоени, иначе изпускат дала.верата. Пък има ли полза от тия обучения, не е важно. Дейността е отчетена.

11

Анонимен

преди 5 години

Имам десетина познати, стари моми в критическата, които не можаха да успеят в живота. Но благодарение на тази програма сега ще стават даскалици. Държавна хранилка, лежане и хоп пенсията дошла.

10

Жоро

преди 5 години

за два месеца не можете да сформирате групите за обучение, а какво остава да обучите някого...крадци и некадърници :)

9

Анонимен

преди 5 години

Отвратително. Вече кражбите влизат като хвалба в новините, а хората го приемат за нормално, защото това вече е норма тука. Без кръв няма да стане. Олигарсите и правителството трябва да бъдат съдени и имуществото им отнето. Трябва революция.

8

;-)

преди 5 години

"15 000 учители са обучени ударно за два месеца с европари" :-)Едни европари са ошмулени ударно за два месеца ;-)И нито МОН знае, нито учителите са обучени в нещо Важното е, че "Европа ни чува" ;-)))

7

Бивш учител

преди 5 години

Както винаги-прах в очите на хората.Едни частни образователни центрове са прибрали едни пари.Гербъджийска работа. а за учителите-съгласно законите-това е "трупане на кредити".Два такива курсове годишно, за по 3 дни, на които нищо не се научава, но се издава"сертификат", им осигуряват 100 лева отгоре на заплатата.Системата ги стимулира да "трупат кредити", не да учат. А и да са научили нещо-нямакак да го приложат, няма и база, е пари....

6

Анонимен

преди 5 години

Излишни пари дадени на лицемерни връзкари, които нищо не правят за образованието на учениците, а са там за заплати само

5

1

преди 5 години

За да не се изгубяр всички пари ,една част да дадени за обучение ,адр.са иткраднати.Категорично съм ЗАдобри заплати ,уважение и високо реноме на учителите.Ама тия в детските градини са ужасни.незаинтересовани.Мили и мазни оред родителите.Въртят тържества за празници от години едни и същи.И те да вземат 800-1000лв?А колко пенсионерки има леле.За родителите е важно да е яло и спало.А как чу се смазва самочувствието ако учителката не го хареса.Нищо не става от нас

4

33

преди 5 години

Абе , нещо като Рабфак евро !?Несте оригинални !

3

Анонимен

преди 5 години

Знаем ги тези обучения. Провеждат се обикновено в събота, да ти губят времето. Седиш 4-5 часа без нищо да правиш, дори може и да си поспиш. Дават ти един сертификат, а обучаващият си взима по 50-60 лв. на човек. Ако се обучават около 20 души, той си взима една хилка за има няма 4-5 часа. Нека му е зле.

2

Анонимен

преди 5 години

Имате правописна грешка - пише се ФИКТИВНИ, а не ЕФЕКТИВНИ.Ама тая грешка само Кьовеши може да ви я коригира ЕФЕКТИВНО, когато стане прокурор.

1

cinik

преди 5 години

"...поради факта, че можехме да загубим средства по цялата европрограма, ако не бяхме отчели определен процент изпълнение по нея." Типична герберска политика на крадене и замитане под килима, всичко го има на хартия , но полза никаква , по-скоро има вреда за децата и за учителите....