134

Анонимен

преди 5 години

Боже, какви чутовни глу.пости! Първо, Дойче Вонен не е "обикновен германец", а борсов концерн с чист годишен приход от 1,9 милиарда евро. Занимава се с приватизация на общински жилища и пренаемане на постоянно растящи цени. В Берлин има 119 000 апартамента в най-гадните стари панелни блокове от ГДР, купени, вероятно на безценица, от самата община. Второ, не става дума за конфискация, а за задължение да продаде панелките обратно на общината. Идеята е общината да ги направи пак социални жилища.

133

Анонимен

преди 5 години

Трето, в Германия никой не "дава" на никого собствено жилище! Говорим за наеми, дали на Дойче Вонен или на общината. И никой няма да подменя живущите там. В старите панелки на Дойче Вонен, частично без кухненски шкафове и дори подова настилка, и сега живеят основно мигранти и германци на социални помощи.

132

Анонимен

преди 5 години

Само че идеята няма да се осъществи. За да откупи блоковете обратно, община Берлин трябва да плати между 30 и 40 милиарда евро на Дойче Вонен. Тя изобщо няма парите (има 60 милиарда дългове) и няма защо да ги дава за стари панелки, вместо за строеж на нови жилища. Освен това и самите общини дават под наем жилищата си на пазарни цени. Броят на социалните жилища е много малък.

131

бай ПЕТКО

преди 5 години

Тия видяха, че в България Бойко конфискува, в полза на държавата, апартаментите на политици от високите етажи на властта и те да не останат по-назад. Браво бойко !

130

Щерю

преди 5 години

Туй направо си мирише на комунизъм...

129

не така

преди 5 години

До 8041Ами като растат наемите там където има работа - какво правим.Висок наем изисква и по висока заплата. там има нещо което се нарича социална защита. Ако заплатата не ти покрива разходите трябва да те поеме държавата. Тази вуртележка се спира с радикални мерки. Иначе става лошо за всички

128

различно беше

преди 5 години

До АнонименОще след промяната огромна част от държавната собственност на бившето ГДР беше разпродадено на безценица. Фирми изкупиха цели жилищни комплекси заедно с наемателите, но през годините намериха начини да им вдигнат наемите. Измислиха термина средно ниво наем за жил. квартал и надпреварата започна. Така е и до днес....П.П. Има и българи, собственници на голям брой жилищни сгради в цяла Германия...

127

8041

преди 5 години

Отново ли е тръгнал из Европа призракът на комунизма? Искат да отнемат ижилща, частна собстввеност! Ама имал 1000 апапртамента. Ако бяха злато или диаманти и ги въртеше на печалба - нищо, нали. Като купува и продаваа акции - нищо. Ама растели ннаемите - да, има търсене - цените растат. Какви подписи, какви референдуми! Като ти е скъпо, не наемаш и отиваш на друго място, където е по джоба ти.

126

Промит мозък

преди 5 години

До дедо Ташунко"По данъчни причини до 10 г. от закупуването ако продадеш, те съсипват от данъци. Така държавата се бори със спекулата."държавата се борила със спекулата .....държавата не се бори със спекулата- държавата просто се грижи да далъжнееш колкото се може повече на еврейските банки и никога да не можеш да си платиш дълговете - това е единственната причина за тази 10 годишна забрана да продаваш - за да е сигурно че НЯМА да се измъкнеш с минимална загуба когато цените се срутят

125

Еврейските банки

преди 5 години

надуват жилищния балон тези гнусни гадове раздават ипотеки на непосилни условия , и когато хората започнат масово да не могат да плащат ипотеките си, чрез политическите си марионетки си покриват загубите от нашите данъци - наричат този пладнишки грабеж "спасителни програми"юдо-масонските банки са причината за всички т.н. икономически кризи !!!

124

Анонимен

преди 5 години

За 200 000 евро го купи,в много добър район без хора на соц.помощи

123

Не жилищата

преди 5 години

а юдо-масонските банки трябва да бъдат конфискувани !!!еврейските банки правят повече печалба отколкото пари събира правителството от всички данъци !еврейските банки създават инфлацията и безработицата !!!еврейските банки изнесоха работните ни места в Китай !!!

122

дедо Ташунко

преди 5 години

Номер 122 говори неверни неща. Няма такова нещо. Живея от 32 г. тук и мога да потвърдя, че никой не ограничава колко жилища можеш да си купиш, стига това да стане със законно продобити средства. По данъчни причини до 10 г. от закупуването ако продадеш, те съсипват от данъци. Така държавата се бори със спекулата.

121

дедо Ташунко

преди 5 години

до 128. Нещо не пасват цифрите. Данък за закупуване, брокер, нот такси и т.н. излиза около 10% от общата цена. Дъщеря Ви следва да е платила за апартамента 300 хиляди, което прави по 5400 евро на м.кв. Ако е старо строителство, покупката е неизгодна, въпреки, че цените на жилищата растат. Нищо лично.

120

Анонимен

преди 5 години

Дъщеря ми си купи апартамент в Кьолн,в много хубав квартал двустаен и сега го отдава за 400 евро,студен наем т.е. без отопление,ток и вода-56 кв.м. с общите части,няма балкон и маза,за какви наеми от по 1000 евро говорите?Разбира се имаше опашка от т.н. бежанци ,на които кметството плаща наема,но тя го отдаде на чистокръвни германци!само нотар.такси и % за брокера бяха над 30 000 евро!

119

Анонимен

преди 5 години

не е истина

118

Manfred

преди 5 години

...при заплата 1500Е - наем 1200Е. Просто перфектно

117

Анонимен

преди 5 години

До ???тези 65 000 апартамента на живеещи в тях наематели ли ги продадоха или на частни лица с много пари и без ограничение колко такива имота ще изкупят?

116

Икономист

преди 5 години

Вместо да се борят с беззаконието в лицето на краткосрочното отдаване под наем - AIRBNB & BOOKING, които превръщат апартаменти в жилищни кооперации в хотелски апартаменти противно на всякакви правила за регистриране, вътрешен ред в етажната собственост и криене на данъци и прочие злини, те тръгнали да се правят на комунисти и да изземват чуждата собственост. А проблемът им е под носа- AIRBNB & BOOKING изваждат жилищни единици, от предлагането на жилища под наем и изкуствено надуват наемите.

115

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 119Това правило за общо три недвижими имота ли се отнася (независимо какви са по вид) или отнемат само ако имаш три имота от един и същи вид (например, повече от три апартамента)?Но ако имаш четири имота от различен вид (например, апартамент, магазин, вила и незастроен парцел), тогава ще ти отнемат ли единия от тях?