13

Анонимен

преди 5 години

Защо ли тогава все повече хора умират, преди да навършат 50 години?Ако не ми вярвайте...................вижте некролозите или идете на гробищата!!

12

Анонимен

преди 5 години

Технологиите се развиват много бързо, много от тях вече навлизат масово в медицината...................но хората стават все по-болни....................на пръв поглед парадокс.............но ако се замислите, ще осъзнаете, че цялата система обслужва една малка прослойка от лекари, фармацевти, стоматолози и производители на лекарства и медицинска апаратура!Здравето на хората е превърнато в търговия..................факт!!!

11

Анонимен

преди 5 години

"Ще променят ли технологиите медицината?" Много ясно, технологиите променят медицината всеки ден. Що за въпрос? Ако не я променяше още щяхме да се молим пред икони вместо да ходим на лекар.

10

Анонимен

преди 5 години

До 3Средната заплата на инженерите, които "из услят" (ах колко ограниченно) подобни технологии е якъдде от $100 000 за не толкова добрите, до над $250 000 + бенефиции и акции, за "измислящите". Повярвай ми, някой с много по-добре и от топ хирурзитеясветя, защото евентуално имат кжии за десетки милиони.Ама как да го знаеш това...

9

Анонимен

преди 5 години

Заглавието е смешно. Те вече я промениха! Пълни кръвни изследвания в машина с размерите на кутия за обувки, апарати ползващи ултразвук, ЯМР, 3D притирни денални импланти, който са перфектно копие на пред ите зъби, поне по форма и размери, смарт часовници вилащи линейка, при инфаркт. И ще продължават! ML алгоритми може да помагат на лекарите много по точно и бързо, да диагностицират болести, а Ккво работи ще са възможни със стволови клетки и CRSPR, тепърва ще разберем.

8

Анонимен

преди 5 години

От статията останах с впечатлението, че Uber ще промотират такси-доктори. Технологиите се развиват за да подпомагат медицината, но докторите трябва да имат широко познание върху биологичните процеси. С напредването на нанотехнологиите се развиват и направления за богати пациенти, които могат да си позволят лечение от учени, които трябва да имат и практически медицински поглед.В България липсата на пари и комерсиализирането водят до пропасти в много области, а в медицината най-вече.

7

Анонимен

преди 5 години

Технологията променя само техническата част,защото технологийте се развиват а хората все по често боледуват.

6

Анонимен

преди 5 години

Отворете и прочетете, че по закон здравните заведения са търговски дружества, а целта на едно търговско дружество е единствено печалба, така че по смисъла на закона болниците не трябва да лекуват, те просто имитират лечение.

5

дърт

преди 5 години

Значи вече освен от лекарски грешки ще мрем и от компютърни такива.

4

Анонимен

преди 5 години

В медицината всъщност днес най-голямо значение без друго имат технологиите.

3

Анонимен

преди 5 години

Променили са я вече! Кардиограф, ехограф, ЯМР, ЕЕГ, X-Ray, компютри, монитори, камери за лапароскопия, колоноскопия и т.н. композитни материали (пломби, протези), пружини за мозъчни аневризми, и т.н. и т.н. И накрая инженерите, които са ги измислили тия работи взимат 1000 лв, а докторите които ги ползват, взимат 4000 лв. Яко, а?

2

Хах

преди 5 години

Много информативна статия! Дава ясен отговор на доста въпроси!

1

Анонимен

преди 5 години

E? Ще променят ли?