63

СИмеон

преди 5 години

Нищо не се е променило от тогава! Кметовите ни продължават да са топа!

62

Каролина

преди 5 години

Горда съм, че съмн част от този град! Благодаря много на хората, които се грижат за това да живеем спокойно!

61

Силвия

преди 5 години

Наистина можем да се похвалим с много добри кметове!

60

Кикатааа

преди 5 години

Няма спор в това! София винаги е имала добри кметове!

59

Иван Колев

преди 5 години

Можем само да се радваме, че сме имали толкова уникални хора преди които да се грижат за нашето бъдеще! С течение на годините кметовете стават все по добри! Благодарности и на сегашната ни кметица!

58

Hakera

преди 5 години

Сегашната кметица е много добра и прави абсолютно всичко за гражданите ... респект за Йорданка Фандъкова

57

Недялко Иванов

преди 5 години

Борисов беше изключителен кмет, а след него Фандъкова се справя много добре. Изобщо кадрите на Герб са наистина сполучливи кметове.

56

Златка

преди 5 години

Мога да кажа, че в момента ДАНЧЕТО си изпълнява много добре задълженията като кметица на София и взима смели решения, а освен това гледа народът да е доволен

55

Катето

преди 5 години

Фандъкова е най-добрата кметица, която София е имала от години ... след Борисов, разбира се!

54

Циник до 51

преди 5 години

"Най-интелигентните хора,са събрани именно в БСП,герберите нямат достатъчно добри кадри,това им е един от недостатъците."-------------- Тазе година другаре - завод за полупроводници...догодина за цели!Т.ЖивковБезпардонната наглост на шумкарите - няма нищо общо с интелекта!В БСП са събрани отрeпките - на един режим обявен с нарочен закон за престъпен!

53

Анонимен

преди 5 години

Кмета И. Иванов е учил в Мюнхен. След 1944г. БКП го.лишава от работа, като неудобен, неблагонадежден.

52

Анонимен

преди 5 години

До50. Много ревеш по Живков. Ай де погледни и другите държави от Соца. Унгария ни е по близко. Погледни Чехия. Полша. Такова масово обезлюдяване на селата няма. Като им взеха земята и горите хората побягнаха към града. И после започнаха да ги спират с жителството. Това е Соца.

51

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВсички бедни или глупави хора , които харесват БКП или сега БСП си заслужават съдбата. На Запад никой не уважава глупавите и необразовани хора. Това не се харесва на пишещите глупости по сайтовете , но това не им помага да ядат само хляб и да пият ракия.--Най-интелигентните хора,са събрани именно в БСП,герберите нямат достатъчно добри кадри,това им е един от недостатъците.

50

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да говорите за панелките,макар че в кварталите има и тухлени блокчета,не само панелки,бай Тошо направи за всички евтини жилища ,с градини,улици,канализации и водна система,ел. систена,парно, пътища,детски градини,училища,магазини и всичко необходимо във всеки квартал за живущите,без презастрояване!Сега не правят нови квартали с всички екстри,а презастрояват готовото,построено през бай Тошово време!

49

Анонимен

преди 5 години

Иванов(от гр. Сливен), не само е спасил много софиянци,но и е най-дълго управлявалият кмет на София(1934-1944г.). Този период се определя като 10 златни години за София. Съдейства и работи за прокарване на рилския водопровод в София, за това ген.Владимир Вазов, кмет на София в периода 1926 1932 г., го нарича с прякора Рилски. Спомага за благоустройството на парк Витоша на него е наречена хоризонталната пътека от с. Железница до кв. Княжево.Проектант е и на язовир Бели Искър.По време на Първата световна война участва като ръководител на строежа на железопътна линия в Македония. През 192

48

шматка

преди 5 години

А сега имате майката на Софето.Тя ви такова...:)))

47

Анонимен

преди 5 години

Още в началото София е организирана и построена от несофиянци,а от хора от други градове на България,един от известните архитекти Иван Иванов е от Сливен и е най-дълго управлявалия кмет на София,добре образован,военен и герой от войните в защита на България.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2_(%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82)

46

Nightborn

преди 5 години

"човекът, успял да спаси 300 хиляди софиянци по време на унищожителните бомбардировки през Втората световна война". Какви бомбардировки, бе ? Как не ви е срам да споменавате за това?! Запомнете- НЯма да говорите такива неща за новите собственици на БГ! Обиждате по тоя начин розовата бабка, принцлетата, женките им и котилото! Руснаците са виновни и това е ! Друго да не сме чули от Даунинг стриит! Инак ще ви спретнем едно демократизиране, та ще видите! Ама, ха!

45

Стар софиянец

преди 5 години

По времето на Иван Панев, някъде около 1975-1976 години бееш направен бул. Цариградско шосе в сегашния му вид. Преди това беше обикновен булевард с павета. Максимално разрешената скорост беше 110 км/час и така беше до 1989 година. Тогава за единица време по булеварда преминаваха повече автомобили в сравнение със сега.

44

Анонимен

преди 5 години

Не помня Иван Панев да сме го наричали "бащата на Люлин и Младост". Иван Панев е бил кмет от 1971 до 1977 година, а Люлин и Младост са проектирани преди той да стане кмет, а по негово време са построени части от Младост и части от Люлин. Например Младост 1 май си е била построена преди Иван Панев, по негово време е построена Младост 2, а останалата част от Младост (3, 4 и 1А) е построена по-късно.