51

Anonim

преди 5 години

Реално си има огромен проблем с броя на умеещите нещо и цената им. Безработните висшисти с претенции просто не усещат проблема си- кухи дипломи и 0 умения липса на стаж да се натрупа малко опит. Така ходят на 100 интервюта, никой не ги иска(а с повече време търсене почват и да си казват, че, щом никой друг не те ще, си шлака), но и все искат като да са с опит 10г без прекъсване и доказани умения. Ама *** обясни, че висшето не значи да изработваш като опитен и диплома за Х не вдига цената за У.

50

Anonim

преди 5 години

До 2 и 4Реално безработни висшисти или такива, които с 2 висши са сервитьори, има бол. В същото време наистина кадърен и квалифициран човек се търси с месеци и минават куп интервюта без намиране на един читав в бюджета на позицията. Все още малцина се питат доколко е качествено образованието или дали магистратура примерно психология дава реализация. Умеещите просто са малко и заети и съответно искат пари, за да сменят фирмата. Фирмите от своя страна не могат да оцелеят да дават все повече.

49

Анонимен

преди 5 години

Sindikatite i ikonomistite na besilkite.

48

УЕФА - мафия

преди 5 години

Който е от Габровско (Севлиевско), или както мен има роднини там, навярно знае за с. Яворец. Още на влизане в селото вляво стърчи призрачна сграда, баба ми ми е разказвала, че е било фабрика за платове. Болница "Тота Венкова" в Габрово (до кръговото на автогарата) е направо плашеща и прилича на бомбардиран изолатор. Бившият магазин в с. Горна Росица (диагонално на църквата) се руши със скоростта на светлината. Комунизмът роди тарикатлъка, "демокрацията" донаправи всичко уродливо.

47

УЕФА - мафия

преди 5 години

Който е от Габровско (Севлиевско), или калто мен има роднини там, навярно знае за с. Яворец. Още на влизане в селото вляво стърчи призрачна сграда, баба ми ми е разказвала, че е било фабрика за платове. Болница "Тота Венкова" в Габрово (до кръговото на автогарата) е направо плашеща и прилича на бомбардиран изолатор. Бившият магазин в с. Горна Росица (диагонално на църквата) се руши със скоростта на светлината. Комунизмът роди тарикатлъка, "демокрацията" донаправи всичко уродливо.

46

40

преди 5 години

До 46Не си чел внимателно! Писала съм, че РАБОТИМ, повтарям РАБОТИМ, а не чакаме на бюрото по труда! И не става въпрос за работа на бюро, въпреки че съм достатъчно квалифицирана! Работим каквото намерим, и на минимална заплата, защото неграмотните бизнесмени не искат да плащат повече, и защото ни остават някоя и друга година до пенсия! А, трябваше да съм вече в пенсия! Жалко и недостойно!

45

Анонимен

преди 5 години

До хх 51Бг няма индустрия много отдавна.Налазихте платените *** под статията.

44

Анонимен

преди 5 години

До 4i4oЦелият ти коментар е в стил "Една жена каза...". Измислица!

43

хх

преди 5 години

Българските политици и журналисти от 30 г. реват като приклещени ***.У нас било от лошо по-лошо,нямало работа,нямало перспективи.Отгледахме едно поколение мързеливи ревльовци,не им се учи,не им се работи,но искат да карат БМВ и да пият марково уиски,в скъпи заведения,с готини мацки.Точно заради сълзливата обстановка у нас,изпратих двамата си сина да учат в Германия,там се научиха и на ред и на труд.После си дойдоха в България,работят на високи позиции в индустрията и получават по над 5000

42

Анонимен

преди 5 години

До майорскиВ държавната администрация ВИЕ може и да ходите на работа само за социАлния живот, ама в частния сектор се работи яко, гърч. И чиновниците, дето няма грам полезност от вас, ядете парите на работника.

41

Анонимен

преди 5 години

E то много ясно, че послушковците в НСИ ще кажат това което им е наредено да кажат, понеже с тази уговорка са ги наели на работа с връзкарство. Не разбрахте ли, че 95% от държавна администрация е с хора които са удобни на властта и разни тяхни хора.

40

Симеонов

преди 5 години

Що за същество е това чудо Зайкова?Ами тя е поне 3 пъти по-стара от Лили Иванова, какво знае тя за хората от няколкото поколения след нея,които не са пенсионери.В гетата хем били безработни,хем не искали да работят,нямали никаква квалификация,но пък не искали да работят за жълти стотинки.Така де,държавата или работодателите ще им плащат за тоя дето духа.И понеже в промишлеността щели да намалеят работните места,които в момента се увеличават ??? да се проведе фискална реформа.Пълна шизофрения

39

ъп

преди 5 години

Извинете, в България не се търсят работници.Търсят се роби.Робите не са безработни.Затова е ниска безработицата.Още от комунизма е така.През комунизма нямаше безработни,всички работеха.И сега е така,понеже си управляват същите комунистически фамилии.Търсят се работници,които като си купят една панелка със заем от ДСКаса и си мислят ,че са постигнали много в този живот.Като имат телевизор , бойлер във вътрешна баня и не са бедни.

38

майорски

преди 5 години

то безработен или работещ в България е все едно.....голяма част от работещите ходят на работа не толкоз заради парите а за да имат соцялен живот .......... така че статистиците покойно могат да напишат 0% безрботица ...или ако желаят 100% безработица .....

37

4i4o

преди 5 години

В кооперацията в която живее най добрия ми приятел не работят от 26 апартамента поне 10, в нашия блок от 30 апартамента също към 8 не бачкат и това са само бели хора. От къде имат пари да се издържат не мога да разбера,има хора които не съм ги виждал да пипат работа повече от 10г, как оцеляват някой може ли да предложи? Айде на някои родителите им са бизнесмени и явно ги поддържат ама това са вече хора над 30те,те си почиват цял живот а аз вече се изгърбих и не мога да събера пари за панелка

36

ъп

преди 5 години

Безработните в България наистина са много малко.Другите просто напуснаха държавата. Останаха работещите пред пенсия и работещите бедни на универсалната заплата от 560 лева. Остана и се увеличи администрацията. Чантаджиите и контролиращите.Ако безработните в България бяха много и гладни,щяха да са на улицата,пред Парламента.

35

Анонимен

преди 5 години

Не се отчитат като безработни всички стари моми и държанки чакащи големия чичко паричко, мъже живеещи при родителите си дето само гледат как да чопнат някоя далаверка от месец за месец, и т.н.

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 38"Чиновник" е платен ***. Не му обръщай внимание. Платено му е да хвали статуквото- да внушава по форумите, че народът е богат и щастлив.

33

анонимен

преди 5 години

Бяхме учители, инженери! Имаше предприятия, имаше училища! Сега няма предприятия, а половината училища в страната затвориха, поради демографския срив! Всяка година пенсионната възраст расте и вместо да сме пенсионери, трябва да работим каквото намерим и на минимална заплата! Толкова недостоен и ненужен живот, не бях си представяла!

32

Чиновник

преди 5 години

До Анонимен 31Няма значение дали тези неща са купени със земи. Щом някой си е купил нещо, значи може да си го позволи.