62

Анонимен

преди 5 години

Добре, БПЦ сте номер едно. И докога така ще я караме? Карате се кой от кой бил по висш а забравихте, че всички сте обикновени човеци. Христос ви каза да се обичате а не да се делите. Щом вие смирените християни от двете църкви не можете да се погодите, как да очакваме света да се погоди???

61

Анонимен

преди 5 години

В заключение ще предупредим, че поради множеството отклонения на католицизма православните не бива да се молят и празнуват заедно с католиците. Папата и до днес настоява да е господар на света и се опитва да подчини и Православната църква не без помощта на предателски настроени православни епископи. Но обединение с Рим е невъзможно, докато Рим не се отрече от натрупаните си през всичките тези 10 в. заблуди. Единение с католическата църква е възможно само, ако тя се върне към истината преди 1054

60

Анонимен

преди 5 години

6. Създава канон за речите си (на папата) ex katedra, тоест каквото каже в проповед пред народа все е вярно, ако ще да променя евангелие или история;8. Унищожава тайнството евхаристия (причастие) с промяната на реда в него;9. Католицизмът учи за свръхдлъжностните заслуги на светиите, за индулгенции и чистилище.10. Лъжата, че Папата е божествен човек и човешки бог и никой не може да го съди. Той притежава неограничена божествена власт. Неговите заповеди трябва да се изпълняват като Божиите.

59

Православен

преди 5 години

Римският "епископ" е еретик защото:1. Добавя филиокве към символа на вярата, с което изменя вероизповедната формула;2. Създава държава в държавата, клето е забранено от каноните;3. Меси се в делата на чужди църкви, в делата на чужди епархии и се смята за епископ на света, което е осъдено още на 6-ти Вселенски събор през 7 век;4. Създава догмат за непорочното зачатие на св. Бигородица;5. Създава догмат за непогрешимостта си (на папата), тоест докато не е бил папа е бил грешен, но после - не

58

Анонимен

преди 5 години

Руският милиционер дето се е декизирал като поп Киро не дава наще попове да общуват с лошия Папа.

57

Анонимен

преди 5 години

Нашите попове, яки мъжаги по 120+ кг., брадати и дебелите ланци. Как да го уважават тоя обръснат и очилат дядо дето даже не може да изпие литър ракия на едно кръщене.

56

Анонимен

преди 5 години

На нашия синод му дайте среща с руския патриарх да видите целувки и запой

55

Анонимен

преди 5 години

СВЕТИЯ СИНОД Е ЗАВЕРБУВАН ОТ КГБ!!!!!СЛУЖИТЕЛИ НА ДЯВОЛА!!!!!!!!

54

Фенове не еретици

преди 5 години

Феновете на обединяванията и разни съюзи са готови да предадат вярата си в името на обединението с еретици.

53

Анонимен

преди 5 години

Ха хаааа....синода на БПЦ е отдел на КГБ . Състои се от отявлени гейове и дърти офицери които нямат НИЩО общо с религията.

52

Анонимен

преди 5 години

Франциск да си ходи в Белене или в град Раковски- там католиците да му се любуват!Тоя безсрамник и еретик НЕ трябва да ни пречи! През месец Май има хубави Християнски Празници, не щем да се занимаваме с разни папи!

51

Анонимен

преди 5 години

Правилна Позиция на Светия Синод на БПЦ! Православната Църква няма нищо общо с римо- католиците, които са ЕРЕТИЦИ! Римо- католиците са виновни за падането на Византия и завладяването й ( както и на България и Сърбия) от османските турци- окупатори!Византия НЕ е наш враг! България приема истинската Християнска Вяра от Византия! Жалко, че е паднала тази Велика Християнска Империя.

50

до 55

преди 5 години

Нали знаеш Варна чие име носи? На полско-унгарския крал Владислав Варненчек, който трансилванския войвода Януш Хуняди успяват да освободят Северна България по време на воденият от тях кръстоносен поход срещу турците. Знаеш ли кой прецаква усилията им- Рим, който срещу подкуп прехвърля туските сили на европейския бряг. Кръстоносният поход на Варненчек се проваля, България окончателно пада, след нея и Константинопол.

49

Анонимен

преди 5 години

"То това ти обяснявам цяла вечер ,ако нямаше кръстоносци Константинопол падаше още 1096."Ти май не четеш- проблемът е в следващите кръстоносни походи организирани с цел да прегазят България и да превземат Константинопол, като с последното се справят- грабят и изнасилват наред. Когато Константинопол пада под властта на Мехмед, от Рим не си мърдат пръста. А за България изобщо да не говорим.

48

Анонимен

преди 5 години

То това ти обяснявам цяла вечер ,ако нямаше кръстоносци Константинопол падаше още 1096.Впрочем нямаше да има християни на Балканите .Щяха да ни ислямизират като в мала Азия .А Средна Европа щеше да е бъркана с турци .

47

Анонимен

преди 5 години

Както и да го въртиш и сучеш ако Рим не беше разрушил о обезкървил Константинопол, османците нямаше да стъпят в Европа и ние нямаше 500 години да влачим синджира.

46

Анонимен

преди 5 години

Симеон даже сключва съюз а арабите за завземането на Константинопол.И той ли е еретик ? А за съюз с Византия ,видяхме какво направи Кантакузин !Взе парите и пусна турците !

45

Анонимен

преди 5 години

Глупости на търкалета .От Византия само кланета,кръв,пожари и насилие ...Цялатамни история е низ от победи и падения с Византия.Впрочем Симеон е искал да направи същото като кръстоносците но не е успял .

44

Анонимен

преди 5 години

"Абе се византийци ли сте или българи !Я се оправете ,да защитавате ВИЗАНТИЯ Е ГАДНО.Това е империята дето ни поробване ,има ,пали !"Това е и империята която ни беше буфер срещу арабските нашествия, с която неведнъж сме влизали в съюз срещу общ враг, както щяхме да направим ако Рим не беше сринал Константинопол преди османското нашествие.

43

Анонимен

преди 5 години

Абе се византийци ли сте или българи !Я се оправете ,да защитавате ВИЗАНТИЯ Е ГАДНО.Това е империята дето ни поробване ,има ,пали !!Съвземете се .Прави са кръстоносците да я смачкат .