25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5С огромно удоволствия бих ти размазал "родолюбивата" мутра! Ти си семка на предатели, само такива могат да мразят Освободителката! Капитан Узунов е руски възпитаник, бойците ни са били въоръжени с оставеното ни руско оръжие, корабът "Голубчик" - също е от Дунайская флотилия.Моят прадядо е герой от тази война - заедно с други бивши хайдути са спрели и обърнали в бягство сръбска част, преминала през Кадъбоаз. Улучил командващия офицер и още един и онези побягнали.

24

Анонимен

преди 5 години

Айде пак внушения че Русия помагала на сърбите,а Турция помагала на България.Няма такова нещо.Русия има пълен неутралитет в случая.Тя казва на султана да не си и помисля да нападне България.Всички български офицери са руски възпитаници,обучени в най-добрите традиции на руската армия.Сърбия напада Съединението подтиквана от АвстроУнгария,която й обещава помощ.После АвстроУнгария спира С УЛТИМАТУМ ПОБЕДНИЯТ ХОД НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ към Белград.

23

Предаване на крепост

преди 5 години

Според военния наказателен кодекс, ако офицер предаде крепост или защитена позиция във военно време най-малкото с което се отървава са 30 години тъмничен затвор и вечна слава на първият, подарил българска крепост на врага след Кракра Пернишки. Нормално е Узунов да не си го и помисля.

22

Да

преди 5 години

Много е добре да се помни историята ! ... Но също е добре да се знае и граматиката от тия, които са избрали да бъдат журналисти (още в първото изречение имате правописна грешка) !

21

Marian

преди 5 години

Видин и тогава беше оставен на съдбата си, спасен от свой доброволци ...

20

Анонимен

преди 5 години

До 15"Истинският българин" от 44та насам знае само да краде. Каквото беше превзето вече е откраднато и многократно препродадено.

19

Анонимен

преди 5 години

До Waffen SSтака е.Българското правителство пише депеша до султана за да иска помощ срещу сърбите. като прочита телеграмата, султанът вдига кръвно и се налага да го лекуват.И това е документирано.

18

До анонимен 1

преди 5 години

Боли,нали?

17

Анонимен

преди 5 години

"Българско военно чудо" стига сте преувеличавали още малко ще го изкарате :Avengers Infinity War

16

Турски ятаган

преди 5 години

Българи,нека ви разкажа друг случай за който съм чел...По време на Балканската война група български предприемачи и фабриканти от Канада-Торонто,решават да пътуват почти два месеца до България и да се бият във войната и да загинат тук в България.Това са били богати хора с възможности.Знаели са,че ще загинат и въпреки това оставят всичко там,попът ги опява приживе и те идват за да оставят костите си в България.Такива българи е имало тогава.

15

Анонимен

преди 5 години

"Аз съм се учил да превземам, а не да предавам крепости! " Капитан Атанас Узунов

14

Waffen SS

преди 5 години

"""Мен ме впечатли това,че е имало ц....и и турци,които са дошли доброволци да защитават Видин.""Чел съм,че на Шипка е имало един турчин опълченец.Освен това по клаузите на берлинският договор,турция е трябвала на окаже военна помощ,ако България бъде нападната.Но тъй като съединението било против интересите на Турция,а в договора не се оказвало с каква войска трябва да участвува,велият везир праща един табор,но той стига само до Вакарел.

13

До 9

преди 5 години

За съжаление 45 г. комунизъм ни промиха мозъците и ни накараха да се мразим.Много турци и роми са оставили костите си в защита на България.Може би старите хора си спомнят надгробните плочи на загинали от едно време!Чест и Слава на всеки защитавал родината си!

12

неизвестния герой

преди 5 години

До 333Имал ли е партиен билет? Членувал ли е в БКП? Комунист ли е?

11

Анонимен

преди 5 години

Дядо ми ми е разказвал, че сърбите като са ги подгонили, така яко са бягали, че са подминали София и са се спряли чак някъде около Ихтиман.

10

до 9

преди 5 години

ами през 1885 г. не е имало дпс и дост да мътят водата и разделят хората. още с първия български парламент, се проглася, че всички хора са равни и на етническите малцинства е гарантирано участие в парламента, тази държава е била и тяхна и никой не ги е гонил. сърбите идват да колят и завладяват - нормално е хората да си пазят държавата. не знам дали сте наясно, но в старото вмро е имало доста помаци и турци - нека условно ги наречем републиканци, които са били против монархия/султан.

9

Анонимен

преди 5 години

Мен ме впечатли това,че е имало ц....и и турци,които са дошли доброволци да защитават Видин.

8

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 8Бях там където се ритат мухльовци с титала "лайнарци"! Продължавам и не спирам!

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5Нека първо Бог да пази България от "родолюбците" в нея защото от тях идват всичките злини! Русия и там който и да е - Последствия!

6

333

преди 5 години

Хубаво е от време на време да прочетеш подобна статия... на фона на всичко което се случва сега в България.