16

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10Боковите тикви не се интересувт от ремонти и строежи, в които не могат да оправдаят над милион леваБоковите тикви ремонтираха толкова храмове последните години колкото БКП не е съборило след 1944г.

15

Анонимен

преди 5 години

А висшите духовници от светия синод се возят в Мерцедеси.През турското робство дето било много страшно гадните робовладелци позволили на робите друговерци да направят църкви, а сега по време на свободата църквите се рушат.

14

няма

преди 5 години

виновни... по време на турското робство и след това в нашето село са служили 6 шестима свещеници в два храма, а сега е само един свещеник и му разрешават да идва веднъж или 2 пъти в месеца... ако от всяка къща в селото събираха по 2-3 лева на месец, щяха да имат на разположение около 1500-2000 лева. За година ги сложете към 18 000 - 24 000 лева. С тази сума спокойно може да се издържа семейство на свещеник, клисарките, неделно училище, социална дейност и да се ремонтират сградите при нужда.

13

Анонимен

преди 5 години

Досега Бйко даде много хиляди за църкви и манастири.Защо поповета сами не си ремонтират тази църква ?!

12

Анонимен

преди 5 години

Я чакайте бе, БПЦ е много богата и нехае за тази църква, а всички плюят Държавата , ЗАЩО ?!Защо Аз и Вие да плащаме при положение че Църквата е най-богатата фирма у нас ?!Аз Не съм съгласен данъците ми да отиват в джобовете на поповете!

11

Анонимен

преди 5 години

Нехае я...това не ти е джамия...За мюсюлманското изповедание - опрощаване на дългове и повишаване на заплатите на имамите с 20%. Но за църкви и православие кинти не са предвидени, мили деца.

10

Анонимен

преди 5 години

Боковите тикви не се интересувт от ремонти и строежи, в които не могат да оправдаят над милион лева. Да се разбира да откраднат над милион лева.

9

Анонимен

преди 5 години

светия синод да бръкне в касичката си и да поема разходите, това е тяхно имущество и задължение! детето ми като се разболее аз не отивам в министерството на здравеопазването за лекарства, бъркам в джоба и купувам лекарството!

8

Само

преди 5 години

Приказки колко много сме загрижени за всичко,свързано с историята ни......чак до Буров стигна тикв.оний велики,то не беше оплюване на нац.герои,писатели и поети,отхвърляне на творби от учебниците и какво ли още Не! Да не говорим за "опрощаване "на дългове на чужда религия ! С тези пари може да се направи много,ако има желание,ноо...интереса е ДРУГА ДЕ! .......

7

Анонимен

преди 5 години

Ако беше джамия нямаше да нехае.

6

Анонимен

преди 5 години

Наистина стенописите там са ценни като тези в Боянската църква, но селото е отдалечено и забутано. То всъщност по Драгоманско всичко е полуумряло и е пълно с роми, същите са отмъкнали и покрива. По тази причина даже преди време имаше идея цялата църква да бъде преместена на по-посещаемо място и съответно да се плаща вход. В Боянската църква 12 лв. е входа, например. Малко налудничава идея е това с преместването, не знам докъде стигна.

5

Профан

преди 5 години

Чакайте, позната мантра, държавата не хае... Преди държавата са БПЦ, Общински съвет, Кметство, граждански сдружения... Не може за всеки проблем да викаме неволята. Не може от най- горе да спускат пари пти всяка пукната стена в държвата. Тива е дело на ГРАЖДАНИТЕ, ако не могат сами да решат проблема, то да го отстоят пред местните власти. Не може вечно ДЪРЖАВАТА...

4

Боко Тиквата

преди 5 години

За кое по-напред пари- за църква от времето на Второто българско царство или за самолети от времето на Второто българско царство?

3

Анонимен

преди 5 години

Ако се рушеше някоя джамия, държавата със сигурност щеше да се загрижи.

2

констатация

преди 5 години

няма държава

1

не знаех

преди 5 години

ОХОО ,АМА НИЕ И ДЪРЖАВА ЛИ СМЕ ИМАЛИ !!!