161

Глад и мизерия

преди 5 години

Глад и мизерия ни чакат !!! Идва дългова кирза и имотният балон ще се спука !!! Хората ще затънат в дългове !!!

160

Идва криза

преди 5 години

Идва криза !!! Имотния балон ще се спука !!!

159

Анонимен

преди 5 години

В крайните квартали, комуниста навремето е проектирал пространство и инфраструктура. Има широки булеварди, нормални отстояния между блоковете, канализация и детски площадки. В новите южни квартали на София е пълна лeш. Теснотия, смрад, липса на паркоместа. А за качеството на новото строителство няма смисъл да се коментира. Зле!

158

Анонимен

преди 5 години

Драгалевци също е краен квартал....

157

чекист

преди 5 години

Статията е некоректна. Евтини жилища има и в южните квартали на София, при това с лични асансьори и по две, три паркоместа и тераси.

156

Анонимен

преди 5 години

Преди час имаше статия за Пловдив,в която пишеше че 1/3та от Пловдивските апартаменти,са купени с цел инвестиция.Нови и необитаеми апартаменти.Хората с крадените пари имат с десетки апартаменти,а работищите на заплата,панелка в крайният квартал.И не е сигурно че ще се издължат на банката,защото с едната гола заплата не става.

155

КОЛЕВ

преди 5 години

Глупости...поредните внушения на червената мафия БСП

154

БАСИ

преди 5 години

До До 158 Сега средния Българин стия доходи и след 200г няма да може да има ново жилище

153

до 162

преди 5 години

Много си прав за *** тогава.А нима сега не е същото.Къде са членували преди 30 години днешните ни управляващи според теб?Иначе,че бяха гадове-така си е и до ден днешен смятам,че ни трябва генерал Пиночет.Ако се появи такъв с две ръце за него бих гласувал!

152

до 168

преди 5 години

Аз не вярвам,че са купили на толкова тънки цени.Така са ги декларирали за да платят по малко данъци и такси.Вероятно и фирмите построили сградата така печелят по нещо.Обаче сега ситуацията е патова-никой няма да признае,че е платил повече,а е декларирал по малко!Нито фирмите,нито купувачите.

151

до 164

преди 5 години

Много си прав-взел си не си го купил.Дали са ти го на символична цена.Подобни думи чух от военен-"министърът ми е дал апартамент".Затова за вас соцът е бил супер-лежиш 20 години в поделението,чакаш 27 пенсии на куп и апартамент бонус.А обикновените хора как се мъчехме тогава ти не знаеш.Седем години съм чакал да ми свържат телефон.Кола и апартамент никой не ми" даде".Заплатата ми беше такава,че с три заплати купувах пералня примерно.Въпреки,че тогава не можеш да я намериш за да купиш!

150

dwsfsf

преди 5 години

В София пазара замря всяка втора платена публикация вече е за Пловдив!:)

149

Гуте

преди 5 години

зависи кой купува. Както виждаме някои купуват на народни цени, други на преференциални /Цецо, Цецка, Веждата, директора на противокорупционната КПКОНПИ, онзи заместника /не му помня името/ и една жена имаше. А, и за онзи съдията - синчето му и за него излезе информация в пресата, Сарафа, май беше.

148

сина

преди 5 години

До Анонименнарода ***, купува като невиждал, а по-гяволите по околните села тръгнаха и към Витоша. Преди 4 години купих жилище за 40000 евро, сега същото струва 80000 евро, а заплатата ми е мръднала от 1500 на 1800. Значи сега съм доста по-беден, като сложим и инфлацията, която е жестока последните 3 години. Евала Бойко, евала Цецо, последния поне пазарува на ретро цени

147

Истината

преди 5 години

В София преди 1989 година жилищата бяха голям проблем - имаше огромно преселение на хора от цяла България в София и жилищата бяха дефицитни.София през 1939 година е била 401 хиляди човека, през 1965 е била 802 хиляди, а през 1985 е била 1 милион и 122 хиляди човека. Сега в София живеят под 700 хиляди човека, а останалите дето се водят жители на София, са извън България и въпреки това жилищата пак не достигат и цените хвърчат в небесата.

146

Анонимен

преди 5 години

Добре, че по времето на "лошия" соц взех ведомствен апартамент, а после и синът ми и дъщеря ми също успяха да вземат ведомствени апартаменти, които изплатихме през 1997 година. Иначе трябваше да направиш заменка с някой, за да си купиш апартамент, че с тези дето ги купувахме от общините, бяха са доста години чакане с онези лихвоточки. Двустайна панелка в Младост, София от 65 квадрата жилищна площ струваше 13-14 хиляди лева. Сега тази същата панелка, остаряла с 50 години, струва 100-120 хил.евро.

145

До 158

преди 5 години

Да, ама само вие, комунистите ги раздавахте тези жилища а ние, простосмъртните, трябваше да чакаме по списък 24 години, събираха се някакви точки, търсеха се връзки, шуробаджанащината беше СТРАШНА и нищо не помагаше на нас простосмърните да избягаме от 20-30 години чакане.Много жестоки бяхте, затова сега сте бесни че, всеки който печели и тегли заем може да си купи и то без вие да го "разпределяте". Червената "буржоазия" през това време, живееше в центъра в конфискуваните апартаменти.

144

Мария Гаргамел

преди 5 години

Не е вярно, фалшива новина. Хората около мен масово взимат просторни жилища в затворени комплекси. Има подем и се усеща. Ето мен преди нищо не съм работила, евродепутат станах преди 10 г., земам 20000 евра на месец, доволна съм и пак ще стана. *** Мейдел пък, е само на 31 години, а вече изкара 5 г. кат евродепутат, и тя добре се справя момичето. Извод - станете и вие евродепутати.

143

Скептик

преди 5 години

За да има Златен Век за едни, трябва на има Голямата чума за много други.

142

Анонимен

преди 5 години

При лошия социализъм държавата строеше по 70 хиляди нови жилища годишно, отделно и хората сами си строяха къщи по села и градове. От неграмотни и некъпани селяни , живеещи в кирпичени бордеи без ток и вода за едно поколение станаха граждани с претенции.Държавата продаваше жилищата по себестойност, а наемите на ведомствените жилища бяха смешни -6 лева месечен наем за 60 кв. апартамент.Ама пусто, искахме да живеем като в американските филми.Е, получихте ли си го?заживяхте ли като в американските филми?