158

Немо последно.....

преди 5 години

А "ниската производителност" не е заслуга на служителите (практиката показва че като заминат по белия свят, се оказва че са предостатъчно производителни!!), а на калпавия Ви мениджмънт и липсата на инвестиции, както в технологии, така и в квалификация на служителите.И ако ще трябва да плащам допълнително за образованието и квалификацията на сина си, няма да го направя за да може да Ви работи утре без пари, а за да има избора, да НЕ работи за Вас!!

157

Немо продължение....

преди 5 години

Амазон можаха да се дотътрят до Румъния и да правят камп за набиране на служители от целия Балкански полуостров.Пръснаха ми LinkedIn профила от покани, без изобщо да съм се интересувал от събитието, нито пък да съм имал намерение да си сменям работата.Накрая ми изпратиха дата за интервю, като ми поемат пътните разходи до Румъния, без да съм го искал изобщо.А Вие чакате добрололни роби по корем да ви се влачат до офисите!И държавата (т.е. аз и останалите данъкоплатци) да им платим подготовката!

156

Немо

преди 5 години

Уважаеми "Другарю Председател",вашият проблем с "липсата на подготвени (и не чак толкова подготвени) кадри" дойде до гуша на всички!След като има нужда от определен профил специалисти, отивате в Университетите, правите с тях един форум за "кандърдисване" на желаещи да учат специалността, разпределяте едни суми във вид на стипендии (със съответните изисквания за получаването им), подписвате със завършилите 5 год. договори и след това се БОРИТЕ да останат предлагайки им човешки условия на труд.

155

Джак Ма

преди 5 години

Тези дето разбират от математика няма да идат да работят за Велев защото ще знаят че той ги цака в сметките. Така че на Велев "изчисленията" пак ще се окажат погрешни.

154

Анонимен

преди 5 години

а тези дето знаят математика що бегат?

153

Анонимен

преди 5 години

Когато бизнеса почне да налива пари в образованието, тогава може да иска. Самият факт, че за ниска производителност, като главна причина се изтъкват недостатъчни знания по математика, говори много за интелектуалното ниво на българските "бизнесмени" и техните представители. С риск да се повторя, като нямате кадри затваряйте и почвайте работа при някой друг.

152

Пешев

преди 5 години

Този Велев сигурно има двама души служители и вече се пише мастит работодател. Чш, Велев, извън Перник никой не е чувал за теб, ***!

151

Драго

преди 5 години

В България бизнес няма. Има едни амеби фирмаджии които получават толкова колкото са платили. И ще получават все по-малко за същите пари.

150

165

преди 5 години

По тази причина много хора с добри математически познания остават извън бизнеса, просто това е селекционирано от самия бизнес приоритети при избор на кадри.Само кадрите които покрият високите други изисквания са проверявани за математика на по късен етап.

149

Анонимен

преди 5 години

По външния вид те посрещат по акъла те изпращат.Проблема е че математиката е второто, т.е. добрия математик без чужди езици няма шанс да бъде посрещнат и съответно да започне работа.Никой няма да разбере че е добър след като не знае език.

148

Joko

преди 5 години

Този не бешели следствен за укрити данъци или всичко се потули ?

147

Никола

преди 5 години

Аз предлагам, всички индустриални бизнесмени да преминат задължително матура по обиране на мандри и тям подобни.

146

Анонимен

преди 5 години

А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА

145

tino

преди 5 години

Не всеки се интересува от математика,но матура по български език е нормално и задължително да има, защото завършват българско училище, а втората матура нека е избираема.Също така и във ВУЗ да се влиза с изпити според това какво искат да кандидатстват и тогава всеки излязъл от университет ще бъде специалист на ниво. Бройката на университетите и броят на приеманите студенти трябва задължително да се намали и най-добрите ще влизат във ВУЗ, както е в другите държави.

144

Сигурно

преди 5 години

Е, че ако този работодател се яви на матура, няма да я издържи.

143

Анонимен

преди 5 години

Другарю "председател" пак си сънувал розови сънища!

142

Анонимен

преди 5 години

До DudaМатурата по БЕЛ е напълно излишна. На света не му пука дали ще има един бг ученик 6 или 3 на матурата по Бел.

141

Анонимен

преди 5 години

Аз съм за отпадане на матурите.

140

Анонимен

преди 5 години

Тоз е гадюха, кат всички лакоми капитал-олигарси!

139

Duda

преди 5 години

Не всеки се интересува от математика като профил, така че е нормално първата матура да е по български език, защото завършват в България, а втората да е по избор, според профила в училище. Но нека във висшите учебни заведения да се влиза с изпит, както беше едно време и тогава не само инженерите ще бъдат на ниво, но и всеки излязъл от университета. Да понамалят броя на университетите и броя на приеманите. Тогава само най-добрите ще влизат, както е нормално и естествено и на всякъде по света.