34

Анонимен

преди 5 години

Ами те хората отдавна си рециклират бутилките. Влизаш в магазина, пускаш си пластмасовите бутилки в една машина, тя ти дава бележка с отстъпка и я използваш в магазина. Хем имаш стимул, хем е по-чисто.

33

Анонимен

преди 5 години

Очаквайте поредното повишаване на цени и данъци! Нали това е целта на поредните "зелени" инициативи...

32

Анонимен

преди 5 години

Европа не е добре да се хвали за опазването на природната среда, защото 1. производството на опаковки за еднократна употреба далеч не е екологично - изразходва се огромен природен ресурс и за самото производство, и за опаковането, и за събирането и извозването на отпадъка и 2. изнесе си и въобще стационира мръсните производства в Африка, Азия и Латинска Америка, което нито прави света по-чист, нито европейците по-морални. напротив - отровните добиви и производства често ангажират даже деца.

31

Анонимен

преди 5 години

Това,за което може да се похвали Европа и се справя много добре е опазването на околната среда,ако всички бяха така съзнателни,щяхме да живеем в по-добър и чист свят.

30

Анонимен

преди 5 години

Миналата година Китай спря да изкупува европейския ***. "Развитите европейци" нямат достатъчно нито площадки за склад, нито заводи за преработка на отпадъчна пластмаса. Говореше се за въвеждане на данък за пластмасата, може и да го въведат, но са разбрали, че сами по себе си парите няма да им изчистят ***. На практика излиза, че "чистите" страни са по-мръсни, произвеждат в пъти повече ***, но го хвърлят в двора на "мръсните" (бедните).

29

Хххх

преди 5 години

До Анонимен 25Камионите могат да замърсяват...но колко камиона се движат днес по пътищата и колко автомобила....някои хора имат по два три автомобила....ти ТИР в градско задръстване с включен двигател виждал ли си...не си тъй като той се движи само по-магистрали...а има идоти които до тоалетната отиват сколата си.Така че автомобилите са най-големите замърсители...

28

Хххх

преди 5 години

До Анонимен 28Абе куха лейко заради такива тъпоъгълници като теб, алчни за печалби и с IQ на амеба е дереджетос пластмасата...Евтина за производство и носеща големи печалби при ниска инвестиции...печалбарство без мисъл за бъдещщето.

27

Анонимен

преди 5 години

Нека доживее ес до 21г първо

26

Шопо

преди 5 години

Имам чувството ,че съм в лош сън. Европа гъмжи от мигранти,престъпност и атентати,инфлация и бедност,а тия се занимават с глупости...

25

Анонимен

преди 5 години

Забраняват и дизелите, но само за леките коли, за тировете , които замърсяват десетократно повече, не се говори. Нали от тях си пълнят бездънните гуши. Пълно лицемерие и театър за простолчдието и наивниците еколози.

24

шматка

преди 5 години

Хубаво забранявате но каква е алтернативата.

23

АнонимеН

преди 5 години

ВМЕСТО ЕС ДА ИЗГРАДИ ПО НЯКОЛКО ЗАВОДА ЗА *** ЗА ДАДЕНО НАСЕЛЕНО МЯСТО ТЕ РЕШИХА ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА СЪС ЗАБРАНИ!ТОВА ЩЕ Е ФАТАЛНО ЗА ЗЕМЯТА ЩОТО АЛТЕРНАТИВАТА НА ПЛАСТМАСАТА Е ХАРТИЯТА А ТЯ СЕ ПРАВИ ОТ ДЪРВО! СЕЧЕНЕТО ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ В ПЪТИ ОТ КОЕТО ЗЛЕ ЗА НАС !

22

Г

преди 5 години

Нека доживее ес до 21г първо

21

Анонимен

преди 5 години

Някъде четох че от 50-те години до 2018 година са произведени около седем милиарда тона пласмаси,от които 10% са рециклирани други 12% са изгорени!А другите?

20

Анонимен

преди 5 години

Kupuwam akcii ot aluminievia dobiv:) idiotshtini! I stukloto i aluminia capat prirodata poveche pri proizvodstwoto si

19

ВЪПРОС

преди 5 години

Кока Кола се опитаха със Стъклени Бутилки , и не успяха .

18

Анонимен

преди 5 години

Страшно е годишното потребление само на четирите най разпространени пласмасите PE, PP, PVC, PET надхвърля над 300 милиона тона, над 50% от тая гмеж се изхвърля всяка година.

17

Анонимен

преди 5 години

Проклятието на Уолъс Кародърс за полимерите.Малко е късно. Културата и организацията на използването и рециклирането им закъсня много. Как ще убедят Китай, Индия и Африка да не ги използват? Това е същото като новите енергоспецтяващи и екологични технологии - те са възможни само ако има места, които вършат мръсната част от тях - добиването на материалите и рециклирането им.

16

Анонимен

преди 5 години

До АнонименА ти знаеш ли стъклото от какво се прави ?А знаеш ли колко стъкла ще се търкалят по улиците ?Има различни видове полимери без тях животът ни е немислим.Тръбичките са система за венозно хранене и преливане на кръв да не би да се правят от дърво?Аман от невежи хипари.

15

Анонимен

преди 5 години

Тази пластмаса който я измислил и внедрил плаче за бесилото. Не стига че замърсява но и трови хората. Знаетели от какво се правят шишетата от които пиете бира и безалкохолно незнаете. Знаете ли че тази пластмаса изпуска вредни вещества и вие ги поемате заедно с бирата и безалкохолното. Незнаете. Браво.