36

това са

преди 5 години

много яки далавераджий- я ги оставете да по гладуват

35

тоти

преди 5 години

майната им..нищо немогата да ти направят след 10г ако саъдебно не ти е предевен иск.Това е пак неква рекет история ,да те дадат на ЧИ и хоп почваш отново да те дерат...абе зарежете ги всички и майната им

34

Анонимен

преди 5 години

Един работодател ми дължи 10 хил. лева.ЧСИ -то направи всичко възможно, да не ги получа.Близък до властта на ГЕРБ мишка с птичи глас, която в момента се скри в ла...няна дупка.Нямам доверие, това са разбойници.

33

MISTER CRO

преди 5 години

То има и изключително вредни последствия, а именно - хиляди граждани в активна възраст, които имат изпълнителни дела, се стремят да работят в сивия сектор без трудов договор или с трудов договор, но на минималната работна заплата, за да се ползват от гарантирания несеквестируем доход. Това обаче води до по-малко приходи в хазната от осигурителни вноски, както и ощетява самите длъжници в дългосрочен план, които няма да имат шанс за нормални пенсии, а всички ще опрем до пенсионирането, неизбежно е

32

MISTER CRO

преди 5 години

Трябва да се въведе института на абсолютната давност, може би дори като норма с обратно действие, тъй като съгласно действащата нормативна уредба давността в изпълнителното производство, при елементарна активност на ЧСИ - налагане на безмислени запори примерно през две години, никога няма да изтече! Така един длъжник, може да бъде такъв по едно изпълнително дело до края на живота си, след което като длъжници ще бъдат конституирани неговите наследници! Това положене е прекалено!

31

MISTER CRO

преди 5 години

Ако събирането на дълга не завърши с успех, то ЧСИ да внесе иска в съда? Доста абсурдно ми звучи! ЧСИ какъв ще бъде в случая - пълномощник на кредитора или ще бъде нов кредитор по договор за цесия! Това са абсурдни хипотези, доколкото и в двата случая позицията на ЧСИ в качеството му на кредитор ще е несъвместима с качеството му на лице упражняващо държавната принуда при събиране на задължението. Властта на ЧСИ му е дадена от държавата, а не е някакъв наследствен бизнес!!!

30

Инженер

преди 5 години

Всичко това е огромен бизнес за милиони, чрез който шайка шарлатани одират кожата на най-бедните и беззащитни хорица, придружено с тормоз и заплахи. Много често се начисляват неоснователни сметки, такси и неустойки от всички монополисти - доставчици на комунални услуги и мобилните оператори, които са в картел. Естествено, човек отказва да плати и си търси правата, но междувременно му се прилага този рекет и сумите се събират насилствено. Често са малки суми, които набъбват до хиляди лева.

29

Анонимен

преди 5 години

Кредити над определена сума трябва да се отпускат само срещу ипотека/залог. В случай, че лицето не може да обслужи кредита, да губи само ипотекираното имущество, а не да остава вечен длъжник. Това трябва да бъде заложено в закона. Също без да разберем, са направили промени в законите, с което задължават коректните платци да плащат изразходваната вода на некоректните. Така плащахме на една ц. фамилия водата, добре, че заминаха в чужбина.

28

Аз

преди 5 години

Сталин знае как да се разправя с ЧСИ тата.

27

Анонимен

преди 5 години

това означава без каквато и да е било процедура минала през съд, направо отиваш при ЧСИ имам да визмам толкова от тези хора и той почва да прави запори, възбране и т.н. Твърдо против съм. Адвокат съм и на какви ли не злоупотреби от ЧСИ съм се нагледал и яко си пазаят гърба в камарата. Задължително е да се минава през съдебен контрол, независимо колко калпав е съда, то по презумпция работи в обществен интерес, а ЧСИ -то генерира пряко печалба за себе си.

26

Анонимен

преди 5 години

ес напъна бг покрай желанието да гушне еврото, и нашите "законотворци" гледам че се разбързаха в 12-ия час, от няма и къде да покрият изискванията и директивите, които преди 5-6 г трябваше да са покрилисамо в германия банките са сериозни и никога не отпускат заем, за който преценяват не само, че няма да изплатиш, ами, че изощо би могъл да доведе до затруднение за нормален живот.ако банките бяха отговорни, в бг нямаше да има ипотечен заем, чиято месечна вноска е повече от 200-250 лв!

25

Анонимен

преди 5 години

До 27Банката не е преценила положението на кредитополучателя--напротив, баМката много добре е преценила, знаела е с много голяма степен на вероятност, че този заем е физически неизплащаем във времето и въпреки това - дава заема, защото "знае", че "закона" и дава право да гони "до 9-о коляно" и да няма отърване от нея ! А закона не го е писала бамката, а некои други!"фалита" е скъпа и сложна процедура изискваща и средства.решението - "абсолютна давност", от момента на последната вноска

24

Анонимен

преди 5 години

за Недействителен дълг от 500 лв чси ми изтегли от сметката 5000 лв без Никакво предупреждение ! естествено ги осъдих и спечелих ,но 2 г дело и въпреки това върна само част от парите- 1000 лв Не Върна ! Знаете ли кои са чси,как се става чси в бг ? милиони в сметките им !

23

частен фалит трябва

преди 5 години

Банката не е преценила положението на кредитополучателя или конкретната обстановка в страната или може да е др проблем ,като болест или друго ----човека фалира и не може да плати това което е взел те почват да го товарят и с още и с още накрая се отказват и го продават на колектори които по какъв законен начин ще вземат парите който банката не е взела??? --- с ново съдене ЧСИ-та и най вече денонощни заплахи /законни/ а не рядко и физически сблъсъци---докато накра я се появи някой Робин Худ...

22

аз

преди 5 години

бой и извращения за чси -тата л

21

Анонимен

преди 5 години

До 16Ще видите- че на някой ше му писне ще направи някоя страшна беля--ами като нищо ще стане ... "вечно" да ти стои чатал на врата, в един момент ще си кажеш, че така и така няма отърване от измамата, в която рекламно са те натикали, поне да има кръвнина...

20

Анонимен

преди 5 години

До Ще видите-ще се въведе ,,закон за фалит и на физическо и на всякакво лице,--по-доброто решение е да се въведе, това, което герб предлагаха - "абсолютната давност", след която чисто и просто всичко приключва! "фалита" е скъпа процедура, тромаба и за нея пак се искат средсва."абсолютната давнст" ще тече от определен момент (датата на последната вноска) и времево нищо няма да може да я спре. ако ти не можеш да събереш сямата за 5 г., значи въобще си дал куц заем!

19

Анонимен

преди 5 години

Мафията предлага тя да събира малките дългове !!! MUXOBOIKO SRAM I POZOR SI NEDORAZUMENIE TAKOVA

18

Ура

преди 5 години

То така винаги могат да запишат, че дължиш произволна сума и да те дадат на ЧСИ, без да имаш право да се защитиш.

17

ЕС

преди 5 години

Туй ли е отговорът на изискването на Европа до края на март да са спрели далаверите с дълговете?