119

Цветан Караилиев

преди 5 години

Не знам какво ни чака занапред.Дойде ми до главата за 3 месеца да бъда пациент на белодробната болница "Св.София".Мед.сестрите,значителна част,са пенсионери.Бог да ги поживи и закриля,работят за ниски заплати,мотивира ги това,че са професионали от висок клас,ако не бяха те,не съм сигурен дали щях да оцелея.Такива,като Красимира Бенова,са Апостоли.Но какво ще се случи след тях-страшно е.

118

От чужбина

преди 5 години

В чужбина трябва отлично езиково ниво и доста повече внимание ,поемане директно на отговорност и т.н към пациента. Изобщо Бг модел и отношение не е приложим.

117

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

преди 5 години

До раша нашана 28ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е МАСОВИЯ СЛУЧАЙ.ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ ОТДАВНА ЖИВЕЕ В ЧУЖБИНА.ВСЕКА ГОДИНА НАЙ ДОБРИТЕ АБИТУРЕНТИ ЗАМИНАВАТ ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРНАТ.НЕ ИСКАМ ДА ПИША КОИ ОСТАВАТ

116

Анонимен

преди 5 години

мисля, че заплатите им са от 600 до 800 лева повечето. с протести е малко вероятно да постигнат повече пари, поради факта, че все още има доста сестри в България, и на частно, и на държавно биха вдигнали заплатите с много само ако има огромен глад за сестри, още не е достигната тази точка, макар, че отива натам. бързо решение за тях - западна европа.

115

Анонимен

преди 5 години

Ако аз съм мед.сестра и нямам в момента деца на тийнейджърска възраст, хващам се 1-2 години езикови курсове и догодина с 300 км/ч заминавам. Дипломата и стажът са ми признати, търсят се такива кадри, парите са добри (е, няма да мога да изкарам за апартамент чак като на Цецо). Какво повече?Има разбира се и минуси, но кое решение в живота има само плюсове?

114

Шопо

преди 5 години

Познавам няколко от тия 30 000- мият з***дници на старци в Европа...

113

Отвратително и тъжно

преди 5 години

Герберастите са озверели за имоти и за кражби. Като гладна хищна глутница са и затова за последните десет години подхвърлят само трохи на медицински сестри. Луксозният имот на простака Цвъ Цвъ струва 1,5 милиона лева. Т.е. той изкарва 560 лева на ден, а медицинска сестра получава 560 лв. на месец. Гнусна герберастка пасмина.

112

Анонимен

преди 5 години

Нека си признаем че повечето сестри си клатят краката по няколко часа на ден.Има и такива, които работят, разбира се. Но не всички.

111

Анонимен

преди 5 години

и като дойде 1-ви април ще кажат - първоаприлска шега , нали е ден на лъжата :)

110

Анонимен

преди 5 години

Какво реват пък тия. Която работи частно и я бива и плащат. Тия останалите искат и от яслата да взимат паралелно с частното Ясни са ми

109

Като си заминат ...

преди 5 години

...сестрите и ще останат само лекари невролози и професори по биохимия:)))) бЪстун

108

Анонимен

преди 5 години

Вдигайте МРЗ!Още сега трябва да стане 800-900лв нето.И държавата, и бизнесът имат пари. Не са бедни.

107

Анонимен

преди 5 години

До анонимен104Ми изнасяй се бе.Кой те спира?Аман от мрънкачи.Ти ако си можел, отдавна да си се изнесъл, ама си мързелив негодник.И сега стоиш тука и мрънкаш, че някой ти бил длъжен с нещо.Безплатно никой не ти е длъжен.Отпадъчен матрял си ти. За нищо не ставаш.

106

сара

преди 5 години

Ще рече човек, че всички други професии са финансово в прекрасно положение. Едните медсестри са за окайване. Когато има истински пазар на труда тогава ще има и адекватно поведение. Да напуснат - имат право. Стига да има къде да отидат всички. А иначе със сигурност могат да бъдат заменени.

105

Анонимен

преди 5 години

До NNполучаваш толкова, колкото плащаш.не може да плащаш 10 лв здравна вноска, пък да искаш сестрата да взима 3000лв.Няма кой да поеме разликата.

104

мед сестра до

преди 5 години

ЧитателяАаааахахаха....всичко ще си кажеш ***...и за селото...и за близкия окръжен град ... който посещаваш само на заплата..Уригна ли се ....или се опита да проблееш?:-)

103

читател

преди 5 години

До мед сестра доМарийке, никога не си виждала как работят китайските медсестри, и няма къде да видиш,в жалкото си селце, откъдето не показваш нос.Като начало медсестрите тук да се научат да говорят с пациентите, а не да гледат на тях като на автомобил за ремонт

102

Minuva42

преди 5 години

Най-*** нещо е да направиш втори фронт за преговори с правителството.Много ми намирисва на комунистическа диверсия. Жалко за сестрите, но някой ги води за носа.

101

мед сестра до

преди 5 години

ЧитателяГанчо , намали турските и латиноамерикански сериали...Ще дойдат китайките - да ти угаждат, че миришеш на чесън, кромид лук и пърцуцаАаааахахаха ... тва сичкото за 300 евроНаправо ги виждам - на опашка пред посолствата

100

читател

преди 5 години

Да си ходят, ама не си ходят, а стоят тук.Ако си отидат, китайки и виетнамки ще ги заменят с радост.И ще работят с усмивки , а не със злоба в очите.