102

Вес

преди 4 години

В Лондон за една стая в share accommodation най-евтините наеми са £600 на месец. ЕДНОСТАЕН под наем за сам човек е непосилно-1300 на месец и отгоре всички сметки. Говоря за private renting. Ако сте на помощи е много по евтино но дават много трудно сега.

101

Анонимен

преди 4 години

Ще ревете да си купите за 200к апартамент в София след няколко години но ще е късно! Сега тролете и мърморете но кервана си върви...

100

Язека

преди 5 години

От статията разбрах, че тук е най евтино. Утре ставам и купувам някой коптор за 200 хил евро...Знам, че парите са малко и не мога да разчитам на повече от 65 кв чиста площ, но ще се доверя на автора да търся перспективен квартал. Харесал съм Кръстови вади като за начало, ако не стигне парата - Западен парк.

99

Патриот

преди 5 години

До Анонимен 94Мойте наблюдения са от Холандия >> Ротердам. Моята сестра живееше в апартамент 65кв. под наем и в последствие същият апартамент се продаваше и се чудеше дали да не го закупи. Споменатите 65кв. бяха значително по просторни от 65кв. тук в България. Незнам как е в Германия, но в Холандия определено не се броят. По travel tv също дават едно предаване на мечтан дом и човек може да се ориентира по света какво се продава за какви пари и каква големина за да разбере че тук е мн зле.

98

Статистик качество

преди 5 години

цитат: "В Румъния и Македония над 90% от хората притежават изплатен имот. В Швеция и Холандия пък в собствен дом живеят 60% от хората, но едва 10% от тях напълно са го изплатили."- Къде качеството на живот е по добро? В Румъния и в Макетония, или в Швеция и Холандия?- Няма еднозначен отговор!

97

Goro

преди 5 години

Имотите в България са скъпи на фона на доходите. Всяка друга интерпретация е несериозна. Стойността на парите намалява с увеличението на количеството им. Така за бедния човек 5 лв. струват прехраната му всеки ден, а за богатия - тортата/сладкишите на децата му. Де юре, 5 лв. са еднаква сила в ръцете на всеки, но фактически стойността им за отделния човек е различна. Така тоя дето на взема 10 000 заплата с вноска 5000 на месец не го бърка толкова колкото тоя дето взема 1000 лв. и внася 200.

96

гььгьг

преди 5 години

11 кв. за 200К ,иска им се на нашите измислени "брокерчета"

95

Хххх

преди 5 години

До Munchen_DEЯ пак ...В Берлин може да си наемеш апартамент за 800 евро....метрото е в пъти по евтино от Лондонското...В Лондон за тия 100 паунда на седмица ще живееш още с 10 души в апартемента...и ще живееш в зона където трябва да пътуваш 2ч в едната посока до работата си....а ти плащаш за стая 500 евро и живееш като скот с още 10 души и споделяш кухня, пералня, баня и тоалетна.В Берлин 2 души ако си наемат апартаментче с разходите ще им излезе по евтино от Лондон.....

94

Хххх

преди 5 години

До 101Ти от селото си излизал ли си???Каква връзка има Брекзит с някакви азиатци...тях Брекзита не ги бърка тъй като и преди него ако имат пари си купуват....или май те яде от вътре че дрипльофците от Източна Европа (какъвто си и ти) отдавна си имат документи за постоянно пребиваване или са британски граждани и Брекзита не ги бърка...

93

Hamburg

преди 5 години

При нас в центъра на Хамбург цените на наем са вече над 20 евро/м2 а за покупка 7-8 хиляди евро/м2. Ако щеш. А вие там в България се оплаквате че сте зле. Дори с големите заплати германците изнемогват.

92

Анонимен

преди 5 години

Стая в апартамент (не е нова сграда), в който живеят 3-***, близо до Canary Wharf = 730 паунда.Както искате така смятайте.

91

Do Munchen_DE

преди 5 години

Kолега, за 100 паунда в Лондон ще живееш в стая 12 кв метра, в 4 стаеен апартамент, и ще делиш кухнята (7 кв метра) и банята 92 кв метра) с още 6 талибана;), и един път месечно ще ходиш с влака до Лондон;)

90

Анонимен

преди 5 години

То е ясно, че в Лондон е по-скъпо само че в Прага е по-евтино от колкото в София.Хич не виждам София да е по-добър град от Прада..

89

Munchen_DE

преди 5 години

За наемите не съм много съгласен.В Лондон може да се намери квартира за около 100 паунда на седмица за сам в стая, като в тази сума са включени парно, ток, газ, интернет. Това е "топъл наем". Докато в Мюнхен за същото е към 400 Евро на месец, при това "студен наем", като добавим сметките, в Мюнхен излиза по-скъпо от Лондон!

88

Анонимен

преди 5 години

Бай ви Тошо даваше апартаменти на млади семейства с деца,крайно нуждаещи се,многодетни.Имаше комисии които минаваха за да видят на какъв хал си.Сега няма.Могат да ти вземат но не и да ти дадат.1000 Евро квадратен метър.Ако искаш.

87

Анонимен

преди 5 години

Реалисте, всеки втори апартамент в Германия е с много сериозно надписана жилищна площ. Плаща се не само твърдо за квадратни метри, които не съществуват, но и по тях се изчислява сметката за парно, която се предплаща целогодишно всеки месец с наема. Хазяите крадат като невидели, като хазяин може да е не само някой дядо, а и фирма акула със стотици жилищни сгради в различни градове. Откакто има истинска жилищна криза, могат да правят каквото си искат, и то абсолютно безнаказано.

86

Реалист

преди 5 години

Само дето от 150-те квм в София истински са половината, а другото са балкони, стени и общи площи. На запад тези не се броят.

85

Hristo

преди 5 години

Започнаха да падат цените на имотите в София и надигат глас с ефтини глупави статиийки

84

Анонимен

преди 5 години

Между другото, че 70% от населението на Запад притежава жилището, в което живее, също е страшно заблуждаващо. Там селата са заселени и тези собствени жилища са точно там. В големи градове процентът е под 20, много по-нисък от българския.

83

Анонимен

преди 5 години

мини жилищата 20 -25 квадрата, мисля че имат бъдеще те и ще задоволят голямото търсене на квартири по евтин наем...Това е честа заблуда. Тъй наречените микро жилища всъщност са в пъти по-скъпи от нормалните и отгоре на това често се обявяват за луксозни. На цената на един микро апартамент в същия град очикновено може да се намери двойно по-голям и отгоре. Взимат ги само най-отчаяните и бързо се изнасят, когато намерят друг. Живея в град с голям жилищен недостиг и точно те стоят празни.