8

Анонимен

преди 5 години

дори да е така (а то ЯВНО не е) защо първо да не изравните пенсиоонната възраст и стажа за жени и мъже? по равно в запаса също :)трудов ДОГОВОР = ДОГОВОРКА м/у 2 страни, рабоотодател и работник -заплатата ти е КАКВАТО СИ Я ДОГОВОРИШ!

7

Анонимен

преди 5 години

масова дезинфооррмация = тероризъм!сами преценете драги читатели - и при мен има такова неравенство:на една и съща позиция, ама жената взима 35% по-малко.Е сега, вобще не е важно и не трябва да се взима под внимание, че е с по-ниска квалификация, по-малко опит и е на 4 часоов рабоотен ден.Когато изчислите, за еднакви параметри, заплата на ЧАС и тя е различна, тогава има неправие.Иначе бизнеса само женни ще наема. Такъв вакум е невъзможен и този феномен щеше да се е проявил до сега.лъжете!

6

8

преди 5 години

Манипулативна информация в стил фейк нюз - я да се замислим - колко дами са трактористи, комбайнери, механизатори, шофьори на камиони? Това са най-високо платените масови професии в земеделието, поради спецификата на работата свързана с доста трудни условия на работа, където маникюрите нямат място. Не може така да ги омешиш като турлу гювеч и да вадиш бомбастични изводи, дайте разбивка по професии да видим има ли различно заплащане за еднаква работа, бас държа, че няма!

5

Додо

преди 5 години

Поредната доза пропаганда от левичарските антагонайзъри! Проклети да сте, деца на Луцифер!

4

House M.D.

преди 5 години

Аз ли съм им виновен, че ги е мързяло да учат, та сега са с по-ниски доходи?

3

ДртПрч

преди 5 години

То пък в земеделието са и едни "дами"... ;-)

2

ДртПрч

преди 5 години

Същото е като да сравнявате заплатите в една болница, където мъже/жени лекари са 1/1 и заплатите им за една и съща позиция са им еднакви. Сестрите и санитарките обаче са 100% жени и смъкват средната заплата на женския персонал в болницата с 30%. Тогава излизат феминистките и бият тъпана за някакво фалшиво неравенство. Който за каквото е учил в крайна сметка!

1

ДртПрч

преди 5 години

Ама чакайте малко! Сравнявайте съвместими неща! Естествено е, че като сравнявате заплатите на управителя на кравефермата, мъж и средната заплата на 20-те му доячки, излиза, че средната заплата на мъжете и жените в съответния отрасъл е много голяма. Що не сравнявате заплатите на двамата счетоводители, съответно мъж и жена, които са напълно еднакви?