32

бай Даньо

преди 5 години

няма се плашите от китайците и рашките авиацията им е гола вода и кал по гърба

31

бай Даньо

преди 5 години

4-ти нищо оригинално руско няма в тоя многофункционалнъи самальот дватцат первово века... И съвсем целенасочено защото искат рашките да го придават на запад което няма как да стане ама хай хаирия да е... лично пишещия е бичил карго системата *** МС-21. Киатйците са още по смешни откраднаха А320 ( мисля беше) и ко кръстиха С919 И също опряха за карго до мен понеже забравили да я откраднат и нея . ха-ха и наште понеже знаят че става дума само за една бройка да продадат им шибнаха една цена...

30

Анонимен

преди 5 години

До Bad Company 28Тая глупост пък къде я прочете? Френски двигатели няма. Лиценз са на американски. МС-21 има варианти с Pratt&Whitney, защото повечето държави искат изпитани и масови двигатели. Руските двигатели по нищо не отстъпват в никое отношение на американските. Всъщност в целият свят от нулата собственоръчно само Русия, САЩ и Ролс-Ройс (Британия) могат да произведат реактивен двигател. Не е нужно да си авиоинженер, за да прочетеш тези неща. Руските на МС-21 са твърде нови.

29

Хххх

преди 5 години

До 31....Абе какъв софтуерен саботаж бе....това да не ти е персоналния компютър...ти какво си мислиш че на бордовия компютър е качен Windows ли....А когато софтуер на един самолет може да го свали...такър самолет го отпиши от пазара.....освен това всеки самолет може да се превключи на ръчен режим при който софтуера няма думата.Вместо тези които саботират да пипнат нещо в хардуера те ще правят софтуерен саботаж...като че ли той е по лесния.

28

чочо

преди 5 години

До АнонименНяма никакъв саботаж. Този самолет е зле проектиран. Тези които са летели с него и са оцелели трябва курбан да правят. Има филми в нета за работата в боинг и проблемите с качеството но това е друга тема. Тук самия проект е грешен и този самолет в този си вид едва ли пак ще полети. Не знам как със софтуер ще му оправят инженерните грешки

27

Анонимен

преди 5 години

Твърде вероятно е да се окажат тези инциденти саботаж, чрез софтуера. Битката на тези пазари е жестока. Това е битка за влияние, за пазари, за пари и надмощие. Основния заподозрян е Китай, те вече не се спират пред нищо, станаха по алчни и безскрупулни от Британците, а и от Чичо Сам и Руската мечка. Ще има бой в скоро време, ама ще патят обикновените хора.

26

Anonimen

преди 5 години

Novata Ruska tehnika 6te stypi pyrvo na ruskiq pazar i biv6eto SNG kato postepenno i poetapno trqbva da raz6irqva obhvata na flotata im... pri vse che pravitelstvo moje da okazva podkrepa na MS-21 i superjet to togava dori novite versii na boing i airbus nqma da imat 6ansove na ruskiq pazar

25

Anonimen

преди 5 години

MS-21 6te ima i PD-14 koito e 100% ruski... Po harakteristiki toi se doblijava do problemnata versiq na GE 1200 seriqta koqto ne e remontoprigodna i postoqnno dava otkazi kakto pokaza opita ot eksploataciqta na pyrvite NEO i MAX.. Problema s ruskite samoleti e che nqma izgradena svetovna mreja za potdryjka i eksploataciq - a kakvo da govorim za dvigatelite..Iima zakysneniq sys rezervnite chasti i golemi finansovi zagubi za aviokompaniite polzva6ti Ruska tehnika..

24

Bad Company

преди 5 години

До Анонимен 27Руснаците направиха "скок в двигателостроенето " ??????? Коооооооооооооо?? И като са толкова много "скочили" защо онези недоносчета които се опитват да произведат са с френски и американски двигатели??? Ъ???????

23

Анонимен

преди 5 години

До Bad CompanyДа, Китай са велики! Икономиката им расте със страшна сила. Сега средномагистрални самолети, след две години - в Шанхай започват производството на далекомагистралния CR-929. Съвместно с Русия. С какви двигатели ще започнат, не е решено, но ще минат на руския ПД-30, двигател от класата на на най-доброто от P&W и Rollce-Rois. Може да ти е мъчно, но руснаците направиха скок в двигателостроенето.

22

Bad Company

преди 5 години

Поредната провокативна анти -САЩ статия. Каква конкуренция може да бъде Китай на Боинг??? Нормални ли сте?? Колко китайски самолета летят в момента?? 100.......200........300..........??? Имат ли логистика за обслужване, персонал обучен?? И като са толкова "велики" защо 80 % от приземените 737 макс са в Китай??

21

Георги

преди 5 години

До Стига фишеци - ако знаеш колко олекваш с тези тъпотии, които ръсиш, щеше най малкото да се засрамиш. Явно си някакъв изтърван фанатик, който още не е разбрал, че в съвременния свят конкуренцията е повече от жестока и всеки е в правото си да си прави сметката. Качвай децата си в "сигурните" Боинг и хич да не ти пука. Поне плащат ли ти за старанието?

20

до Стига фишеци

преди 5 години

Да хленчиш и да не хленчиш, Боинг заминава в небитието! Не може на стари лаври и с гаражно индийско производство да произвеждаш сигурни самолети!

19

До Russian Aviation

преди 5 години

Хаххахахахахаха! В енергийното поле на Луната, вярваш ли?

18

Арети

преди 5 години

Опасна траектория, която води към световна война!!! Рижавият клоун на САЩ иска да вэриви целия свят в нов глобален конфликт!!! Чуди се как да эапаэи контрола над глобалната финансова система!!! Само и само эа да бъде эащитена една ЭЕЛЕНА ХАРТИЙКА!!!

17

Анонимен

преди 5 години

Не знам доколко Еърбъс са на предел на производствени мощности, но и Ембраер има шансове. Дори да се окаже в крайна сметка, че МАХ са читави, вече всеки ще има едно наум с какво лети. Положението на Боинг хич не е розово.

16

някой си

преди 5 години

Със светването на лампте в къщи или з ареждането на автомбила вече си купил руска стока.А за китайските стоки , които ни заливат какво да говоря.

15

Стига фишеци

преди 5 години

Всяко чудо за три дни.Конкуренцията се мъчи да извлече дивиденти ,но кой би заменил най -надежните Боинг със китайски или ежемесечно падащите руски самолети.Бихте ли заменили Мерцедес с Москвич или ЗАЗ ? На думи да но на практика????? Същото като лошото ,,краварско" образование но Станфорд,Харвард и Масачузет са най предпочитани и добри университети в света и критиците си пращат децата там а не в Магадан,Комсомолск на Амуре или СмоленскV

14

!!!

преди 5 години

До House M.D.Не, не е Аеробус, Еърбъс е.Бестселър ако напишеш в Google (Или Гугле, по твоите стандарти), ще разбереш какво е - първи резултат.Като тоя учЕния си, дето искаше българите на кибрит да викаме драсни-пални-клечица.

13

Анонимен

преди 5 години

Пълни глупости. Никой няма да купи руски или китайски самолети.