78

ДЕМ

преди 5 години

След като с държавната пенсия от НОИ се случва такъв регламентиран рекет ми се струва, че когато дойде време да се пенсионират първите хора от набор 1960 г., ще разберем и в какви пирамиди са ни набутали така нареченото ДЗПО. Предвиждам масов фалит на Пенсионно-осигурителни дружества. И пак реформи и нова схема и нейсе, пак фалити и грабежи. Мисял, че флоралните и други организации, наричащи се партии нямат нищо общо. Общото е едно: *** освирепял за власт държавен хрантутник. Без род и партия.

77

Анонимен

преди 5 години

НОЙ ? по скоро *** !

76

А НОИ

преди 5 години

не изплащат реални болнични - мошеници гадни!!!

75

Анонимен

преди 5 години

Мошеник корумпиран, защо с новите правила за пенсионеране, орязахте 3 до 4 пъти пенсиите на хората, които и без това са мизерни.

74

Щерю

преди 5 години

Натъпкани сме в ковчега като животните на дядо Ной...

73

селянин

преди 5 години

До Лични и поименниТОЧНО ТОВА Е СОЛИДАРНОСТ , защото и в други европейски държави е точно така, както си го написал а тук ни мачкат нас раята за да има повече за да крадат.

72

селянин

преди 5 години

МАРИНОВ , ЗАЩО ТОГАВА ПРЕДИ ДА СЕ РОДИ ДЕТЕТО МИ ПРЕЗ 2001г.ЧАСТНИЯ РАБОТОДАТЕЛ НА ЖЕНАТА, С КОЯТО ЖИВЕЯ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА Е ИЗТЕГЛИЛ ПАРИТЕ И ЗА БОЛНИЧНИ ПРИ БРЕМЕННОСТ ПРЕДИ МАЙЧИНСТВО. А КОГАТО ОТИДОХ В НОИ БУРГАС МЕ ПОСРЕЩНА ЕДИН ИНСПЕКТОР И МИ КАЗА ТОВА. БЕЗ ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? А ЖЕНА МИ ВЕЧЕ 18г. ?ПИЕ СТУДЕНА ВОДА ЗА ТЕЗИ ПОЛАГАЩИ СЕ ПАРИ.

71

Лични и поименни

преди 5 години

Ами здравните осигуровки? Защо са в общия кюп? 30 години плащаш; почти нищо не си ползвал, накрая заради три месеца пропуснати, защото си притиснат без работа и дихиди, нямаш право на преглед дори! А толкова много си внасял! Поименни индивидуални партиди за всичко, а не в общия кюп! Да можеш да ползваш от личната си партида когато ти се наложи. А иначе кой ги ползва? Сигурно някой постъпил преди три месеца, но " внесъл " всичко (ама за три месеца). Осв ен това: да имаш право да дадеш на близък

70

Дуро

преди 5 години

БЛИЗКИ СРЕЩИ С ПЕТИ ВИД-мишок!

69

40149

преди 5 години

Всички, които са получавали пари с незаконен ТЕЛК, фалшиво пенсиониране и източват фондовете, да върнат парите, които са придобили чрез измама. После нека вкарат в затвора служебните лица, които са вършили беззаконието. ПЪРВО ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ!!!.

68

43908

преди 5 години

До плюл съм в тая орисиГрешиш това го сториха първо седесарите и после ГЕРБ

67

72858

преди 5 години

Фалшиви ТЕЛК документи, фалшиви миньори, фалшиви трудови книжки. Аз съм от трудещите се. Гордея се, че имам 36 години трудов стаж. Преживявам четвъртата пенсионна реформа, която ми отнема живота до 2000 година. Обричат ме на оскотяване от бедност. ЗАЩОТО НЕ ВЛЯЗОХ В СИВАТА ИКОНОМИКА, ЗАЩОТО НЕ БУТНАХ РУШВЕТ НА ЛЕКАР, НИТО НА ЧИНОВНИК ОТ НОИ! ... а трябваше... трябваше да замина още 1991!!!

66

до х

преди 5 години

Помня, защото лихвоточките ми станаха от 25 хиляди лева , на 24лева.

65

до 71

преди 5 години

Просто безработно дребно и зло същество.

64

Анонимен

преди 5 години

Някога се заслушвах в думите на това нещо, говорещо с решителност близо 30 години.Какви реформи, пеете песните на на управляващите и работодателите и това не ви прави профсъюз.Можете ли да обявите заплатите и откъде ви плащат?За вас "реформа " значи рестрикция, грабеж, крадеж и всичко подобно.Нима пенсионерите не са бивши трудещи се и вие си премълчавате за непрекъснатото и ТАЙНО, ПОДЛО измамничество с пенсиите?Мълчите ,че тези, които работят , хранят ци..ганите.Лапате на яслата!

63

плюл съм в тая ориси

преди 5 години

Коэмунистите държаха печатницата в свои ръце. Те си изкараха нотариални актове, книжки, високи вноски в Държавния осигурителен институт и въобще заграбиха държавата и сега доят до кръв от бедния български народ.

62

Анонимен

преди 5 години

струва ми че нередно, че пенсионерите се изкарват най-големите измамници и най-големите печеливши от държавата. Това е абсурдно. Приемам че има пенсионери, които са работии в големи частни предприятия имали са възможност да внасят големи вноски, или пък са били държавни служиетили и са изкарвали добри пари - като полицаите. но такива пенсионери не ЧАК толкова много. Огромният процент от пенсионерите кретат с пенсия 300 лева. Е, да сигурно ще се намерят 1000 човека с над 5000 лева пенсия....

61

Хикс

преди 5 години

България е една от много малкото държави в Европа, където е безсмислено да си държиш парите в банка. както се видя от КТБ и СИ банк банките изобщо не са сигурни.СТрес теста показа че няма нито една банка, която да покрива изцяло условията. трябва сериозна реформа на банковата и застрахователната система, и затова съм щастлив, че ще влизаме в ЕRM II и оттам ще натиснат нашите мафиоти за по-силен банков и застрахователен надзор

60

хикс

преди 5 години

за съжаление много хора забравят, че в България имаше летяща инфлация през 1997, заедно със срив на банки, после дефлация, после тиха инфлация, посел отново срив на банки и заеми.нека предположим че си влагал пари преди 1997. После се махнаха 3 нули - 10 000 лева отпреди 2000 г са равни на 10 лева. После имаше тиха инфлация от 3-4 процента на година и тези пари още повече се обезстойностяват.

59

Продължавам...

преди 5 години

...да напомням! Строго индивидуални партиди в НОИ за всяко физическо лице, под формата на банкови сметки в Швйцария! Колкото се натрупат от здравно осигуряване, натрупат. След смъртта на лицето парите да се онаследяват от най-преките му наследници и роднини! Аз така и така си плащам за всяка услуга в болницата, така че всичко в индивидуални сметки моля!!! На секундата!