28

Сп???нс

преди 5 години

В Испания отчисленията са 12,5% от заплатата. при средно-ниска от 800-1000? са 100-120. Няма как в Бг да осигуряват същата апаратура и лекарства с 3,2%

27

Професор Тюхчеф

преди 5 години

нямам против да платя, за да съм до близък човек, но да ми събират парите като ремонтират. Този креват за 40 години не му ли правиха отчисления за амортизация, къде са парите ? а този стол дето струва 6/нощувката ?? че то по пансионите ти взимат 20лв и ти дават легло и чист чаршаф.

26

Анонимен

преди 5 години

Когато един човек е посветил живота си, работата си, делата си, децата си и тяхното бъдеще на един град, на една държава е редно поне да получи необходимото му лечение, обгрижване и нормално отношение като човек.

25

РАБОТНИК

преди 5 години

До Анонимен В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЗАПЛАТИТЕ СА В ПЪТИ ПО--ГОЛЕМИ ---В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР ДОКАТО В 4АСТНИЯ СА 2 ПЪТИ ПО-- МАЛКО

24

Анонимен

преди 5 години

Тази болица носи хубавото име Свети Георги, но отвътре е апокалиптично положението. Не е само до материалната база, а обща съвкупност от проблеми, които не са от вчера. Освен да се помолим на Свети Георги да оправи нещата.

23

Анонимен

преди 5 години

Нямат пари ли, ами да отделят малко от парите, които получават за коронарографии дето ги правят за щяло и нещяло. Да намалят малко от комисионните на инвазивните кардиолози и да оправят и другите клиники.

22

Анонимен

преди 5 години

Тези доктори са истински войници на фронта. Жал ми е, че след толкова учене и усилия, желание да помогнеш трябва да минаваш през всичко това, защото няма финансиране:(

21

Анонимен

преди 5 години

Няма пари за болницата, ама за автопарка на докторите има.

20

Анонимен

преди 5 години

бърза помощ кара пацинетите винаги в тази болница, избор няма. един пример> пациента е опериран, раната загноява, не му сменят превръзката три дни, той им се оплаква, те му казват ти да мълчиш не си лекар, раната продължава да се влошава, цяла сутрин се моли на сестрата да извика лекарката. тя не идва. идват роднините и след заплахи за идването на телевизиите, лекарката благоволява да се появи, арогантна и нагла. Цитат: Tова тук не e магазин да искаш, тук ще се молиш!

19

rea

преди 5 години

Такава е обстановката в тази болница, стари матраци и легла, които са от откриването на болницата. но хигиената е ужасна, по пода се търкалят спринцовки, бинтове и други ***, това е зараза. хората отиват там да се лекуват, а шкафчето до леглото първо е разбито после е ужасно мръсно. санитарките взимат по 20 лева за да сменят памперса на пациент или просто да го наглеждат дали е жив. защото лекар има само сутрин в 8 и Край. После го викат само да констатира настъпилата смърт.

18

Анонимен

преди 5 години

всичко си го заслужавамекато се оставяме на крадливи гереберасти така ще е

17

Анонимен

преди 5 години

първо осигурихме пари за мюфтийствата и след 30 години разбрахме че сладките приказки дето ни ги разправяха за да си разтурим държава та са си измислицитова дето го пише умника за личните лекари и болници в англия го знам от личен опит още от 92 година - ама доверчимвия българин не вярваше сега получихте каквото искате- и като гледам някой се радва и обяснява че така трябвало да бъде- нещастна страна със щастлив народ- и даслушате оня с каунестата глава цв цв и банкянския папуас

16

Анонимен

преди 5 години

Естествено, че няма да има пари за лечение. Нали си направихме, сгради, накупихме си служебни автомобили и разширени щатове за здравни каси, какво значение има, че българският гражданин е болен и трябва да се лекува. Ако осигуровките отиваха по сметка на всеки идентифицирана с неговото ЕГН, нямаше да има корупция и търговия със здраве.

15

Продължение

преди 5 години

Проблемът е че системата е напълно разкапана дезорганизирана и се краде здраво. Говори се за сестри. Изключително ниско са заплатени много малко катоа излизащите от МУ са неквалифицирани и безхаберни.Младите лекари се сблъскват с шуробаджанащина и отвратително отношение от страна на старите. Бързо губят мотивация. Или заминават или се превръщат в хищници виждащи в пациентите само портфейлите

14

Анонимен

преди 5 години

Като говорите за това че се плащали осигуровки. Осъзнавате ли че в зап Европа осигуровките са в пъти над това което плащаме и пак в една Британия с личния можеш да се видиш след седмица и то ако си наистина сериозно болен. Масово хората плащат допълнителни осигуровки.Няма как да се очаква същото ниво на здравеопазване при много по-малко пари

13

Lil

преди 5 години

Такива са условията в повечето държавни болници. В неврологията в ИСУЛ е като филм на ужасите. По 5 човека в стая, на възглавници пълни с парчета дунапрен и дюшеци на десетки години. Храната - кетъринг, само при миризмата ми се повръщаше. 2 сестри на повече от 20 човека може би. И за такова качество осигуровки плащаме. Отврат!

12

Анонимен

преди 5 години

Не ви остава нищо друго освен да пожелаете на здравния министър и на племеника му успешно лечение в това отделение, може да добавите и тези "лечители" с по 15 апартамента и 50-60 милки влог!

11

реалист

преди 5 години

Мюфтийството има значение за нац. ни сигурност, но болниците, не !!!

10

Анонимен

преди 5 години

Основните болници във всички цивилизовани държави са собственост и се издържат от вероизповеданията. Защо опростиха данъците а мюфтийството болница ли имат и лекуват безплатно бедни там ?

9

Анонимен

преди 5 години

приоритет за лекарите са заплатите ,а не болните...шефовете на болници са милионери...а на фона на заплатите в България лекарите никак не са зле...освен това противоречиво е нивото им на компетентност...