11

ss

преди 5 години

ама какви сезонни плодове и зеленчуци ви гонят насред зима алоооуу !!!

10

Анонимен

преди 5 години

Повече разнообразна храна,по-дълъг живот.Всичко което се яде сурово или се готви е добро за ядене и е полезно за организма,стига да не се прекалява с него.Всичко с което се прекалява действа като отрова за организма.Храната и движението са омегата и алфата на живота.Преугаждането и застоелия начин на живот са предпоставка за болести и страдания не само на старини а и сред младите хора.

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Едва ли можеш да си заситиш с кълнове. Тия са с кълновете са си бая чалдисани. Аз ти говоря за нормални хора, ядящи питателна храна. Хората си пиеха ракията само с едни домати. Децата си пълнеха сурови чушки със сирене и ядяхаСега краставиците са като динени кори, а единствените домати с вкус са т. нар. "винени", които навремето им викахме прокиши, защото са силно кисели, и ги пращаха като консерви на руснаците. Тогава салатата можеше да е вкусна без да слагаш оцет, олио, сол и др

8

Анонимен

преди 5 години

До родителснимка ли искаш да ти направя, ядах баница с коприва миналата седмица.

7

родител

преди 5 години

До АнонименОще няма коприва, тепърва започа да избива. Поне 2-3 седмици и трябват за да стане що-годе за ядене. Просто още е рано.

6

Анонимен

преди 5 години

тук-там има коприва.. :D

5

Анонимен

преди 5 години

Не се вързвайте на попове и хранителри гурута, организмът сам подсказва от какво има нужда, дали от бобец или пържолка, дали зелена салатка или шопска. Наслаждавайте се на всеки залък, а не се хранете само защото това трябвало да се яде или било "полезно"

4

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 2Помня преди 30-тина години мой съученик ходи във Франция и каза, че салатата в няколко звезден хотел е била с вкус на трева наскубана от поляна.Виж какво бе ***, нищо чудно салатата да е била трева накъсана от градината.В Белгия като ходих в салатения бар на хотела имаше къпнове от люцерна.По света се ядат какви ли не неща.Какво ми се филмираш?

3

Анонимен

преди 5 години

"Сега е моментът да удвоим количеството на зеленчуците и плодовете. Нека те да бъдат сезонни"В момента освен марули и кромид, други сезонни зеленчуци няма.

2

Анонимен

преди 5 години

Навремето хората ядяха повече зеленчуци, не защото са вегетарианци, а защото бяха вкусни. Сега толкова напреднахме в капитализма, че ядем полимерни безвкусици.Помня преди 30-тина години мой съученик ходи във Франция и каза, че салатата в няколко звезден хотел е била с вкус на трева наскубана от поляна. Вече не се и учудвам. По-скоро се изненадвам, ако някое има някакъв вкус.

1

родител

преди 5 години

И кои са тези сезонни плодове и зеленчуци виреещи в момента? Защото аз нещо не се сещам, още не е такъв сезон. Първите такива се появяват след Великден, а дотогава и да иска човек, няма.