9

Анонимен

преди 5 години

До Добър денБългаринът НЕ е веган и вегетарианец. И добре правят българите, когато след постите ( имам в предвид само и единствено църковните пости, и дни за пост и полово въздържание установени от БПЦ - БП и от стария и нов стил) започват да блажат. Който иска да бъде веган и вегетарианцец 365 дни в годината, това си е негов проблем. Веганите да престанат да вият, ние, българите НЯМА да бъдем вегани, а ще си спазваме църковните пости, а след това ще блажим с месна и млечна храна.

8

А така

преди 5 години

99% от вярващите не спазват десетте божи заповеди.

7

Добър ден

преди 5 години

Понякога е добре да пости човек.Но нашенеца след постене го удряна на яко ядене и пиене.

6

Анонимен

преди 5 години

Продължение :Постната храна и църковните пости НЕ вредят на бремените жени, кърмачките, малките деца, старите хора, младежите. Напротив, постенето помага на бремените жени да износят добре рожбата си и да родят без затруднение, а и за фигурата е полезно. За бремените жени и майки НЕ се препоръчва вегетарианството, веганството, суровоядството и други извращения, които НЯМАТ нищо общо с постите и църковния смисъл на поста.

5

Анонимен

преди 5 години

Хубаво е да се спазват църковните пости. Православните християни по време на църковен пост спязват ограничения в храната ( предимно ядат постни храни , плодове и зеленцуци, ИЗКЛЮЧВА се и НЕ се употребява животинска храна) и без да преяждат с постната храна. Спазват се и други ограничения - по време на църковни пости, както и на големи християнски празници ( по нов и по стар стил) , християните НЕ правят секс, нямат полово общуване. Половото въздържание е задължително.

4

Анонимен

преди 5 години

България от 30 години е в пост и молитва ... и скоро това няма да приключи.

3

баба мара

преди 5 години

българинът не знае какво е това смирение така че няма прошка

2

Анонимен

преди 5 години

Най-вече възрастните жени постят.

1

Анонимен

преди 5 години

Неведоми са пътищата Господне!!