10

Анонимен

преди 5 години

На тиквата му трябват хиляда такива пенсионера и му се е сринала социалната система, и стабилността. Че цялата му работа е на свети крепки.

9

Анонимен

преди 5 години

таа е яла само водорасле!

8

До 5

преди 5 години

Очевидно сте връстник на "демокрацията" в България. Най-много столетници имаше през 80-те години на 20.век, когато по селата в Родопите имаше поминък за хората и добро здравеопазване, защото такава беше държавната политика. Във всяко село имаше ТКЗС или ДЗС, където работеха мъжете и почти във всяко село имаше някакво цехче, в което работеха жените. И лекар! И хората стояха по селата. А сега селата пустеят, в Смолян младите се изнесоха към чужбина или големите градове... Няма лекари и ядем...

7

Ами

преди 5 години

Защо?

6

Анонимен

преди 5 години

Едно време и в България имаше доста столетници, даже живяли и до повече. Но християнските националисти ги погубиха. Възродителни процеси и т.н.

5

Анонимен

преди 5 години

Едно време България е била на първо място в света по брой столетници като процент от населението. Идвали са учени от други държави и са обикаляли по селата да изучават начина на живот и на какво се дължи това дълголетие. Българите са живели сред природата, основно в планински села и с ядяли качествена домашно приготвена храна. Много движение и чист въздух. После идват комунисите и натикват хората в градовете и от там започва разпадането на българския народ.

4

НИСЬИБЕ

преди 5 години

ТАЗИ ДО СТАРАТА ДАМА НА КОЛКО Е

3

Анастаси

преди 5 години

Ако я управляваше ГЕРБ щеше да е пукнала на 40 години

2

Анонимен

преди 5 години

А тия дни беше публикувано изследването Measuring population ageing: an analysis of the Global Burden of Disease Study 2017, което показва на каква връзраст хората от различните страни проявяват болести на средностатистически 65 годишен (средностатистически за света). В Япония тази възраст е 76, а в България 59. Тоест 59 годишен у нас има проблемите на средностатистически 65 годишен. Всичките ни съседни страни ни изпреварват по този показател.

1

Анонимен

преди 5 години

Браво на бабата и още толкова да изкара ако иска!Правят впечатление някои важни фактори за дълголетие - цел в живота,постоянна умерена физическа активност,постоянна умствена активност,добър сън,добра храна(БЕЗ преяждане),позитивизъм,ежемесечно кръпопускане и баба и майка доживели до 110 години.