43

Бойко

преди 5 години

А защо не напишете статия как се спазва законодателството в България?! Как се спазва нашият Кодекс на труда?! Как и къде може да се оплаче работник с нарушени права?! Как инспекцията по труда е една клоака?!

42

Таню

преди 5 години

Определено, поредната соцЯЛНА "сензацийка' от дв-то. Тук е малко трудно да бъде разбрана, те са за вътрешния дойче маркт, а именно да се чете така - левичарския политкохект уклон на дв захранва печлното самосъзнание на ср-стат Хайке и Ханс, известни с това че са вегани като полвин Берлин. Те ядат нахут с натриев бензоат от лидл, както и "био' домати от юга. Пускат по една уродлива сълзица за мнимия бурсирЕзак (за когото козата е далеч над образованието), почувстват се по-добри и сменят новината.

41

Анонимен

преди 5 години

До 38Не знам за какво достойнство питаш, ако си на социални помощи или миеш чинии.Какви закони си почувствал, че са само за обикновените българи?

40

Анонимен

преди 5 години

До 38Обаче съмнявам се да кажеш ти на кое място си. като държава. що така?

39

Анонимен

преди 5 години

До ЕмигрантИ за ко си ни?

38

Анонимен

преди 5 години

До ГробокопачКърската работа е неблагодарна. Търси си някакво друго препитание.

37

Анонимен

преди 5 години

До SSАко не беше влязъл в ЕС и НАТО, щеше ли да си Швейцария?Ми не.Щеше ли да си по-богат? Не.Щяха ли да са по-малко емигрантите? Не.Корупцията по-малко ли щеше да е? Не.Престъпността? Не.В Русия примерно престъпността е 6 пъти повече на глава.Ами тогава какво са ти виновни ЕС и нАТО?

36

Гробокопач

преди 5 години

В България кър з аработа, колкото щеш, ама не е лесно. Селско-стопанската работа, опредлеено не е за сам човека, макар, че често се налага и сам да е воинът - воин. Сам е, но не се предава. Нивата е като бойното поле. Трябва да я преминеш от край до край и да не паднеш и да не се предадеш. Тогава си спечелил битката. Да си воин, първом трябва да си бил земеделец;)))

35

Към 35

преди 5 години

Живял съм 30 години в България ,не ми обяснявай нищо за живота там .Имах фирма собствено жилище и не съм си броил стотинките.Виж за достойнството да те питам - как се чувстваш когато ти казват че законите важат само за бедните нормални българи ??? Ако не е така ми кажи по лошо място в Европа от България. Аз съм се устроил за един приятел питам.

34

към емигрант

преди 5 години

Заплата в дълбока провинция- строител напр общак 50-60 лв ден калпав майстор-80лв кадърен майстор 120. Заплати на авт техник - 2000 мин месечно.Тракторист- 2500-3000лв.Е има и лоши заплати- учител - 1000-1200.Изобщо заплата под 1000 лв почти няма.Или ако има -човека нещо...И не е правилно да се гледа заплатата само.Трябва и разходи.Та срещу това да бъда емигрант и да ме гледат като натрапник? Мерси. Имам си достойнство

33

Емигрант

преди 5 години

Когато в България заплатата стане 50 % от тази която получавам в Андалусия ще се върна.

32

Naelia

преди 5 години

Fake news.

31

икономист

преди 5 години

До noFreemanРаботата не е "убийствена", но от твоя гледна точка! За някои хора, тя може би е точно такава... Това, че вие с жена ти, се справяте без проблем с три декара, не означава, че всички хора могат да вършат тази работа. Аз имам два декара място, близо до града, от които близо 1 декар е лозе. Сега съм го занемарил, но преди години едвам смогвахме само да приберем продукцията. И то не с двама души, а поне 4-5. Накрая ставаш целия крив от работа, а за печалбата не ми се говори...

30

без коментар ....

преди 5 години

"разполагат с още трима работници от Африка и Източна Европа....."

29

Бездомно Кенгуро

преди 5 години

До Либераст до КенгуроДа,наистина тук има отровни паяци. В пустинята е опасно да се ходи сам,най много да сме двама човека защото има опасност да ни ухапят змии на север. Гмуркам се в батонния басейн близо до плажа,защото не смея да се гмуркам в кораловия риф да не ме изяде акула или да ме отрови риба Фугу.Ай поздрави от най-райското кътче на Земята

28

Либераст до Кенгуро

преди 5 години

А мене питаш ли ме, всяка вечер викам татко да погледне под кревата, да не се спотайва Путин, след това целувам снимката на моя лидер и светъл лъч в живота (сорош) и зяспивам праведен сън .

27

Анонимен

преди 5 години

Толкова ли е сложно? Не желая черно семе в Европа! Не желая внучките ми в бъдеще.Да раждат мулатчета! Аз съм за чиста Европа!

26

noFreeman

преди 5 години

хаха декар и половина 2 + 3 работника гледат... испанеца е мързелив... от 5 години съм в земеделието и отглеждам 3 декара оранжерии с краставица и двамата с жена ми се справяме сами... много работа е, но не е убийствена както се казва. И се чудя какво може един мароканец да помогне в производството на краставици, както е случая в статията... тук ако вземеш швед на работа, може и да не изкараш продукция...

25

Гледна точка

преди 5 години

Сега кажи какво произвежда или добива Монако...Киро, ти да не би да не изпитваш? Не си пАзнАл, товаришч!

24

Анонимен

преди 5 години

След изречението "пише дойче веле", не чета повече, има нула истина.