19

иван

преди 5 години

Никак, ама никак не е лесно да вземеш мерки срещу замърсяването в следствие от изгорелите газове от постоянно прелитащите самолети , от строежите и работата по ИСПА, от разлагащите се кучешки изпрaжнения...По- лесно е да влезеш в дома на изрядният данъкоплатец и да му размахаш пръста заради горенето на дърва. Все пак това е България, където геноцида срещу нормалния човек е гротескно прикрит.

18

Анонимен

преди 5 години

как какво - ще купят на "безработните" климатици

17

учуден

преди 5 години

И така и не разбрах какво ще направят с тия 900 милиона лева !

16

Adam

преди 5 години

селяни направете отоплението на парно достъпно отново за да не си палят печки

15

do 14

преди 5 години

за да се измият улиците - общината трябва да свърши нещоза да се махнат печките на твърдо гориво можем да вземем от хората и да дадем на хоратаза да сменим автомобилите можем да изискваме.Във вторите 2 не се изисква ние да правим нищо друго освен да искаме от другите да свършат нещо.в нашият квартал съм видял само веднъж водоноска или някой да мете в последните 20 години.

14

???

преди 5 години

Знае се, че най-големият замърсител е отоплението и то най-вече горенете на гуми и други подобни. Когато има наднормено замърсяване с ФПЧ е 10 пъти над нормите, което често се случва през зимата в София, отоплението замърсява 19 пъти повече от всичко останало взето заедно. Неизмитите улици като втория голям замърсител, замърсяват 25 пъти повече от останалите по-малки замърсители, като автомобилите и други. Въпреки това пак ми говорят за колите като значим фактор при замърсяването на въздуха.

13

Анонимен

преди 5 години

Улиците се мият само по Великден на трети март 19 февруари и то само в топ центъра.Като слязат от служебните си коли да не си напрашат случайно скъпите им ботуши.

12

Баща на 2 деца

преди 5 години

Напускайте тая смрадлива и *** страна млади хора.Дано никой да не остане т у к.Само крадливата клика да гние тук.

11

До кметицата

преди 5 години

Како Данче мий улиците в кварталите не ти е проблем печката на бай Гошо който получава 300 лв пенсия или дизела на Кире който работи за 550 лева.Купи 50 водоноски и мий мий мий жено. Всеки втори е София кашля като раково болен.

10

...

преди 5 години

Значи не мога да кажа за малките градове, където няма топлофикация, но за градовете където това е налично то единственото което трябва да се направи е ДА СЕ СПРАТ КРАЖБИТЕ КОИТО ТОПЛОФИКАЦИЯ И ТОПЛОФИКАЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА ИЗВЪРШВАТ НАД НАСЕЛЕНИЕТО! Така 99% от хората ще се включат към топлофикация и въздуха ще е чист и всичко друго! Ама то къде а имат толкова акъл та а се сетят да направят едно толкоз просто нещо а? Или друго което е по-вероятно, и те са в кюпа!

9

Инженер

преди 5 години

Навремето улиците се миеха през ден. Сега за 10 години съм видял общо два пъти. Цялата тази мръсотия се подмята из града, колите я вдигат във въздуха и я дишаме. Тази мръсотия е десетки пъти повече от емисиите на самите автомобили. Ето как на практика замърсява трафика. На хартия обаче се мият всеки ден и за това плащаме милиони. Хем ни крадат, хем ни тровят. Не са необходими нови милиони за да се реши проблема, ако почнат да си вършат работата и сегашните ще стигнат.

8

1

преди 5 години

Там където всички сме равни /дишаме мръсен въздух/ се мъчат уж да вземат мерки, а всичко е толкова просто, или вдигат доходите, или правят цените на тока поносими!Робовладелците хем искат да вземат тлъсти пачки и да не плащат нормално, хем да дишат чист въздух, е няма как да стане! Всички сме в един от малкото общи кюпове!

7

Превод

преди 5 години

Нормалните работещи българи да се готвят да плащат сметките за ток и газ на всички малцинства в страната!

6

aup

преди 5 години

Интересно за какво точно ще отидат тия скромни "между 475 и 879 млн. лева". Пък изчисленията са с приблизителна амплитуда от някакви си плюс-минус 400 млн.

5

Анонимен

преди 5 години

Новината е "Крадем....." . Не мисля, че ще стигнат тези пари до някой , който има нужда от тях.

4

Сорри

преди 5 години

Непопулярни мерки:Когато всичката злост да диша, може би въздухът ще се подобри.Другото е още едни пари и въздух без налягане.

3

Анонимен

преди 5 години

Пак ще падне крадене, а резултат никакъв.

2

На хартия подобрение

преди 5 години

Ние харчим, едни и същи печелят - резултат =0

1

гербисто-патриот

преди 5 години

Браво, ето че има мерки и се действа по въпроса. Пчеките скоро ще са в миналото, а догодина помощите в твръдо гориво пак ще са твърди и стабилитетни.