35

Иво

преди 4 години

Срам това не е държава,елате да видите какво значи лежачи никой нищо не работи идват когато си искат.Никога няма да младите !!!

34

Снежина

преди 4 години

Пенсионирането трябва да важи за всички еднакво след като си навършил години за пенсия е редно да си ходиш и да бъдат назначени нови по-млади хора.Иначе се получава двоен стандарт не честно спрамо другите.

33

ПЕНКО

преди 5 години

СПОМНЯТЕ ЛИ СИ БГ МАФИЯТА -"МОЙ ЧОВЕК -НАШ ЧОВЕК " !!!!!!!!! СЛЕД 65 ГОДИНИ ДОРИ НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАШ-СПОДЕЛЯШ АКЪЛ ,КАМО ЛИ ДА ОБСЛУЖВАШ НУЖДАЕЩИ СЕ МЛАДИ ХОРА !!!!!!!!!!?????????? "ДЕ ФРЪКЛЬО РАДЕВ ...ДЕ АГЕНТ КГБ МАНОЛОВА !!!"

32

Обама

преди 5 години

След като толкова много им се работи защо взимат пенсия?Пенсията се дава за отдих и въстановяване.

31

Obama

преди 5 години

Пенсионерите си траят ден за ден.Нищо не работят.Какво ще стане когато навършат пределна възраст?Гибел за цялата държава.

30

В.В.

преди 5 години

Освободиха ме от работа , като дьржавен служител с предизвестие на 01.03.2019г. Те са знаели, че закона е в К.С. Защо бьрзаха толкова? Сега ще ме вьрнат ли на работа, или трябва да ги сьдя и парите , коити ще ми врьщат ще ги вземат от колегите? По добре да ги задьлжат да ни вьрнат на работа.

29

Работеща пенсионерка

преди 5 години

Аз съм работеща пенсионерка. Скоро приемах документи на младеж, кандидат за работа. В заявлението си имаше 13 правописни грешки....?!! Висшист от Варненски свободен университет...!!!

28

Пенсионер

преди 5 години

Чудя се на някои коментари и злобата в тях. Мили млади българи ,изгарящи за работа, пенсията Не се дава като подаяние от държавата, а за 40 годишен труд и направени отдръжки за пенсия, която много от нас не я дочакат! Относно заплатата, която работещите от тях получават, тя не е от вашия труд, а от техния изпълнявайки служебните си задължения!

27

Реалист

преди 5 години

Принципно няма желащи млади хора да започнат работа в държавната администрация(ДА) или на подобни работни места в публичния сектор, които не са част от ДА. Защо не искат е ясно - големи претенции, малки възможности. В ДА заплатите са малки, а младите искат 3-4 пъти по-високи заплати, от това, което им се предлага в ДА. Тези, които кават, че пенсионерите заемали работните места на младите, просто не знаят за какво говорят. Младите има много-много да учат, докато разберат,че работата не е кликване

26

Анонимен

преди 5 години

Браво на конституционния съд. ГЕРБ натвори ужасен правен безпорядък в трудовото право.Посочват някаква възраст, посочват някакви условия, човек ги постига и му определят пенсия. Работоспособността е опция може да я има, може да я няма, но ти забраняват да работиш и то само в администрацията. Защо не тизабранят да работиш като строител например. Освобождавари места за млади хора, ами ако са *** и неграмотни. Студентите половината са умерено прости хора. Как да ги назначиш.

25

Анонимен

преди 5 години

Много *** коментари прочетох. Никой не говори за работа. Младежите не искат в частни фирми щото се работи много, или на 4 часа, или няма отпуск, или ......В държавната администрация заплатите били по ниски, но пък работата сладка. Аз ви казвам конкурсите са обективното мерило за честни назначения. Участвайте в конкурси. Никой на никого не взема мястото. Просто тъпанарите са губещи. Няма млади, няма стари.

24

IYI

преди 5 години

И каква стана тя? Вече ме уволниха по закон, който се оказва незаконен. Странно, нали? Преди около 6-7 години по един закон, измислен от финансов продавач на пици, пък ни отнеха и процентите за прослужено време, а после се оказа, че ведомства вкл. и министерство на финансите, които са си траяли не са го направили. Просто страхотевица! в края на краищата, знае ли някой кое е законно в тази държава, или всичко вече е за***би!

23

до14

преди 5 години

като се научиш да отговаряш за нещо освен за клавиатурата и да взимаш решения за нещо повече от това коя ризка да си облечеш за работа тогава имай претенции ...

22

Анонимен

преди 5 години

И аз бих искал вече да се пенсионирам, ама пенсионната реформа отдалечи този ден с няколко години.

21

Анонимен

преди 5 години

До 14. Аз също съм в държавна администрация, но съм на противоположното мнение. Преди да свърши компа нещо трябва да му кажеш какво да е то и като не знаеш кел файда ти от компютърните умения. Всички млади кадри при нас са от м-герб и ако не сме ние по-старите няма да има кой да свърши работата.

20

анонимен

преди 5 години

И ПОСЛЕ КАЗВАТ, ЧЕ МЛАДИТЕ БИЛИ МЪРЗЕЛИВИ И НЕ ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ.АМИ ТЕ ГИ ПРАЩАТ ВЪВ ФИРМИТЕ НА ФЕОДАЛИТЕ ЗА 300-400 ЛВ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ Е ВИСШИСТ СПЕЦИАЛИСТ. А ПЕНСИОНЕРА ЩЕ СЕДИ В ОБЩИНАТА ЩЕ КЛАТИ ГЛАВА И ЩЕ ГЛЕДА КОМПЮТЪРА КАТО ЗАЕК СРЕЩУ МЕЧКА. АМИ ДА ОТИВАТ ТЕ ВЪВ ПРОИЗВОДСТВОТО А МЛАДИТЕ С ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩИНАТА. ПОНЕ КАТО НАЧАЛО СА НА ТИ С КОМПЮТРИТЕ. ОПИТ СЕ ПРИДОБИВА С РАБОТА И ГОДИНИ. ДЪРТИТЕ ДА НЕ СА СЕ РОДИЛИ СПЕЦИАЛИСТИ ОЩЕ В ПЕЛЕНИТЕ. СМЯХ И ТЪГА САМО В БЪЛГАРИЯ.

19

анонимен

преди 5 години

Който иска може да се научи! Неморално е пенсионери да заемат местата на хората в трудоспособна възраст! Не става въпрос само за младите, има хора на средна възраст, с висше образование и с опит, които работят каквото намерят, за да оцелеят! Когато за определено място няма кандидат, тогава нека остане пенсионера, но на много места се злоупотребява и се отхвърлят подходящите кандидати в полза на своите хора, често пенсионери!

18

Анонимен

преди 5 години

15,все едно аз съм го писал комента ти!Цял ден цъка в фейс-отпадъка,много бил знаел и като му махна прекия път на офиса от декстопа,ела гледай панаир "..пак ми се ИЗТРИ уорда.." :) Една година не мога да ги науча"магистрите"какво значи "ключова дума"в търсачките...абе-пълна трагедия!Единия е с 200 дипломи "математика и информатика"-не е чувал за дос,като му отворя конзолата,пита "а защо не виждам мишката" :)

17

има

преди 5 години

До АнонименИма и то много, но младите не искат да започнат от ниско нива, искат високи длъжности и най-вече заплати, а работ - не. Имах случай дойде едно младо създание в нашата администрация, в която работата е за целия китайски народ. ЍНазначиха я на по-висока заплата и започна да пъшка и охка. Не знаеше на кой свят е. Питай я защо дойде, каза, че знаела, че има работа, на чак толкова не очаквала. За това говоря. Младите искат пари, но не и работа!

16

анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Е това е! На пост до гроб! За младите няма да се освободи място, вместо това позициите ще се държат от изтрещели старчета."Явно наистина си навътре в нещата. Като човек без твоя опит мога да ти кажа нещо друго. Виж колко свободн ипозиции има за държавни служители и колко желаещи има да ги заемат. В ДА дават примерно 700лв за ИТ. В частните фирми 1000-1500 се дават и за стажанти, за 2-3г ще стигнеш и 3-4000. Познай колко незаети позиции и кандидати има в ДА и защо стоят пенсионери