17

Анонимен

преди 5 години

До Тайно завещание?"Най-апетитни за измамниците са случаите, когато покойникът е без семейство".Да,и аз скоро разбрах за бивш колега от София,р-н Младост,който е натрупал милиони (в буквалния смисъл)от починали роднини чрез "истинско"завещание. Единият от завещателите не могъл да движи крайниците си-пълен труп( от над 10 год.) ,камо ли да състави и напише саморъчно завещание - и то много красиво написано и подписано! Къде сте адвокати,юристи,нотариуси!?!?!?

16

Анонимен

преди 5 години

При демокрацията е така - който краде е добре.

15

От Америка

преди 5 години

Управляват Ви полу-грамотни индианци: след като се оставяте да ви тъпчат с такива изявления че едва ли не е ваша вината че ви мамят с имоти. Линчувайте си господарите - това ще привлече внимание и ще видите колко по-отзивчиви ще са следващите.

14

Анонимен

преди 5 години

За имотна измама е необходим само корумпиран нотариус, нищо повече. За жалост, тази порода са твърде много. Имената им - добре известни.

13

Анонимен

преди 5 години

Не е въпроса само в корумпираните нотариуси или други служители.Нищо не се прави да се защити частната собственост и мошениците никога не получават адекватно правосъдие!Колко собственици си върнаха имотите питам?!Аз живея в САЩ.Тук няма такива помпозни и скъпи кантори и надути нотариуси.Отиваш в местната банка или счетоводна фирма,куриерска компания..и т.н. и срещу 6-8$ става заверяването на всеки документ.И отиваш в затвора моментално,ако се опиташ да пробуташ нещо фалшиво.

12

колегите на покойнат

преди 5 години

чрез общи познати успяха за една седмица да издирят роднини на осиновителката, които вече по-нататък се заеха с уреждането на погребението. Защото от МВР казали, че след като покойната няма роднини, ще бъде погребана служебно, а колегите й нямали право да знаят нито датата, нито мястото на погребението, защото не са й роднини. Това последното най ме учуди. Защо колегите да нямат право да оставят цвете и да почетат покойната на гроба й? Мъртвата имаше апартамент на 200-300 метра от Нар.събрание.

11

Анонимен

преди 5 години

- когато колегите на покойната обясняват кое е родното село на осиновителя и че там живее племенникът му, от МВР отговарят, че когато напишат в техния компютър името на този осиновител, срещу него не излизала никаква информация! Само че осиновителят е доцент д-р и е починал само преди няколко години, възможно ли е МВР да не може да открие кои са роднините му в това село?Добре че колегите на покойната упорстваха и те сами, по частен път издириха някакви близки и то не в онова село, а близки на

10

Анонимен

преди 5 години

Безспорно има такова нещо като изтичане на информация.Но какво да кажем относно службите, които виждат, че срещу тях стоят интелигентни хора и въпреки това длъжностните лица се опитват да шикалкавят?Преди 7-8 години от болест почина комшийка, която не беше възрастна. Беше разведена, без деца. Знаеше се, че е осиновена. Осиновителите вече бяха починали, но съседите знаеха, че те имат близки роднини - племенници в провинцията.Всички бяха в течение какви отговори дава служител на МВР -

9

Тайно завещание?

преди 5 години

Ами ако се окаже мошеник нотариусът, при когото е оставено такова завещание?Или ако непочтен нотариус, работещ в съдружие с имотната мафия, заяви, че при него има оставено тайно завещание на богат човек, който вече е починал? *** доказвай, че въпросният покойник никога не е стъпвал при този нотариус.

8

Анонимен

преди 5 години

Законите ни са глупави, а предвидените наказания смешни - там е проблема.

7

Нещо

преди 5 години

Електронен регистър, ала бала 21 век

6

do 3

преди 5 години

Не само, че няма да го вкарат в затвора, но и няма да му спрат правата да практикува тази дейност, както стана с други нотариуси които бяха хванати...

5

поздрав от властта

преди 5 години

Нямаме закони, да ви е честита несигурността! Нас това ни устройва...

4

Иван Пешев

преди 5 години

Теч на информация от МВР и Съдебна медицина и нотариусите, ами почнете да пълните затвора с такива и ще се дойдат нещата на мястото!!!

3

Ми

преди 5 години

вкарайте го сега този нотариус при ромите в панделата, та да бъде звездата на харема.

2

Анонимен

преди 5 години

Това не са измамници, а пладнешки обирджии, потенциални кандидати за куршум в тила. Истинският измамник си го представям другояче - изпечен човек, който да накара овцете сами да влязат в капана.

1

Дзъ

преди 5 години

А случайно да има какъвто и да е вид измама без участието на полицията? Питам ей така ...