20

11111

преди 5 години

До аз Едно въпросче Ако не бяха селяните вие гражданите какво щяхте да ядете ?

19

Анонимен

преди 5 години

Ако на тази дата американците ни бяха освободили от Турско, сега всички медии от една седмица щяха да гърмят всенародни тържества, все едно сме спечелили Световната купа по футбол. Но за лош късмет това сториха руснаците, за това трябваше да изтърпим няколко *** псевдоисторици как в национален ефир ни обясняват, че делото по освобождението всъщост прееб*ло българския народ и колко добре живеело през османското съвместно съжителство.

18

Анонимен

преди 5 години

Aбе,ти си се побъркал с този Брест-Литовски мирен договор.Имаш фиксация върху него,*** на лекар

17

Анонимен

преди 5 години

Русия кога ще върне откраднатите архиви на България?

16

Анонимен

преди 5 години

Така е. Само дето Русия в продължение на 45 години беше забранила да се чества Съединението и Независимостта на България, както и беше извадила от учебниците ни Брест-Литовския мирен договор. Ама ние сме им свикнали...Взривиха църквата Света Неделя избивайки над 100 българи, че това ли няма да направят. А тук все още има глупации да наричат тези терористи братя.

15

Анонимен

преди 5 години

Прибави 13 дни към 19-ти февруари и така ще получиш 3-ти март.Надявам се да можеш да смяташ.Така е с Коледата и разни други празници на светии.Чевал ли си за Юлиански и Грегориански календар?

14

Анонимен

преди 5 години

Трети март е най-великият български празник.Първо-защото Българската държава възкръсва след 500 години.Второ,не по-малко важно-със Санстефанския договор Руската дипломация показва на света реалните размери на земите които се населяват от Българския народ.Или както сега е модерно да се казва Границите на Българското Землище.Около 180хил.км2!Обединени в единна Българска държава.Ако за това не сме благодарни на русите значи господ ни е взел акъла и съществуването ни като нация е безпредметно

13

Брест

преди 5 години

19-ти февруари празник на освобождението от османско робство.3-ти март победата на България над руския имперски завоевател и признаване на СССР.

12

Анонимен

преди 5 години

СЛАВА НА РУСИЯ! БОГ С НАМИ!!!

11

Дайте пример!?

преди 5 години

Неграмотните неблагодарнци плюят срещу Русия, но ако не бяха руснаците и тази война, сега щяхме да сме по-зле и от кюрдите. Русия ни освободи, създаде ни държавата, и си отиде от тук. Да, плащали сме и ние, но какво на този свят е безплатно? И каква е цената, на която някой за някого би създал държава? Я някой от тук всезнаещите драскачи да даде друг световен пример, когато такова нещо се е случило?

10

Анонимен

преди 5 години

Някой мчу казал на мунчото за Брест-Литовск и той повтаря като развалена латерна.

9

Анонимен

преди 5 години

Русофобите скоро ще правят гейпарад.

8

Анонимен

преди 5 години

И от кого е подписан Брест-Литовския договор на 3 март 1918 г.? От Германия и техния агент Вл. Ленин. В този момент държава под името Русия няма, а СССР още не е създаден. Така че за какво унижение на Русия дращите не е ясно...

7

Един от Северозапада

преди 5 години

Когато ходите на Шипка, не гледайте само голямия паметник, а вижте и този, долу в ляво, малко под голямия...Паметника на Желязната батарея....Прочетете какво пише на него, осмислете, какво е ставало там......После пишете, как Русия ни е заробила......Иде ми да тегля една дълга и закукана, до девето коляно по женска линия, на пишещите така тук, но знам, че ще ме изтрият.

6

Анонимен

преди 5 години

Разкажете и за гражданската война в Русия

5

Анонимен

преди 5 години

Датата е същата, но по другия календар.На този ден са ме приели чавдарче и това е доста преди 1988 година.Признотелност към майка Русия, която с войската си извоюва нашата свобода!Изкълчихте си мозъците от измишльотини.

4

аз

преди 5 години

Давайте минуси селяни, давайте. Добре, че поне я разкараха, тая глупост с отработването в събота. Беше ужасяващо. Само и само да може селянина да ходи за сланина и лютеница до дома, ги навръзваха по три-четири дена, а после отработвай в почивните дни. Направо беше гавра с гражданите.

3

House M.D.

преди 5 години

Борянче, 3-ти март е празник, защото тогава е подписан Брест-Литовския мирен договор.

2

Анонимен

преди 5 години

за Мен 3 март е по велик празник дори от обединението на България .....

1

az

преди 5 години

А в наши дни принизиха националните празници до почивни дни. Ако празникът се пада събота/неделя, веднага дайте на селяните един почивен ден след това, че да не мрънкат. Срам.