44

Анонимен

преди 5 години

Да се вдигнат всички,другите професии по-незначими ли са?Минимална 1200лв и средна около 1600-1800лв.ЗАБЕЛЕЖКА:ТОВА Е СПРЯМО ВИДИМИЯ ПО-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ,ВСИЧКО Е МНОГО СКЪПО И УМИШЛЕНО УВЕЛИЧЕНО!КОГАТО ОБМЕННАТА НИ ВАЛУТА СТАНЕ В ЕВРО,МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА СТАВА ОТ1200ЛВ.НА 1200ЕВРОТОГАВА ГОВОРИМЕ ЗА УЕДНАКВЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИСТАНДАРТ И МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕМ ЕВРОПЕЙЦИ,НО ЗА СЕГА СМЕ АБОРИГЕНИТЕ НА ЕВРОПА!ДА БЛАГОДАРИМ НА КОМУНИСТИТЕ ЗА ТОВА!ГЛАСУВАЙТЕ С РАЗУМ,КЬОВЕШИ СПАСЕНИЕ

43

Анонимен

преди 5 години

Асоцията на мед.сестри трябва да претърпи промени !Да се намали броят на членовете в управлението, имат офиси в почти всичи региони с регионални отговорници и секретарки. Всички плащаме такса според мин.раб.заплата , която е задължителна. Дейността им е под всякаква критика. Това е видно от протеста. Те дебаркираха от отговорността за съсловието.Почти всички работим на две места, което е крайно изтощително. В отделенията има липса на сестри и работата се разпределя между останалите.

42

Васко от дагама

преди 5 години

1000 лева. Я у лево. Взимате толкова колкото си изкарате. 1000 лева. Глей ги тия нахалници.... Скапахте народа и децата ни некомпетентни и нагли убийци в престилки... 1000 лева може ама за младичките с престилка и на пилона.

41

Анонимен

преди 5 години

Започнах да влизам в положението на Борисов!Аз щях да лудна на негово място!Никой не желае реформи,но поединично и с ултиматуми,даскали,полицаи,пожарникари,тъмничари,професори, академици,лекари,сега сестри,утре санитари,после всички на бюджетна хранилка...Всеки вдига плакат,всеки ще стачкува,изобщо кипи безсмислен труд ,ама ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ!

40

Анонимен

преди 5 години

Нека им дават и 1100,и 2000 и повече!Ама да е с работа,а не както сега - крият се по кьошетата на отделенията,за смяна на система-2 лв,смяна на марля-2 лв,за памперс- по-добре да не говорим...И това е минимума 50 нюанса сиво, който си докарват в провинцията,за София не ми се мисли!Заплатите им ще ги вдигнат,но съсловието им няма да се откаже от корупционните си практики!!!

39

Анонимен

преди 5 години

До лекарПо скоро, шестдесетте години гаври!Щото си спомням мизериите и репресиите на мръсната престъпна комунистическо-кадесарска мафия над лекарското съсловие преди 1989 г.!Много добре си спомням мръсотиите и доносите им!

38

лекар

преди 5 години

Вече ако ще и швейцарско заплащане да има все тая!Нито някой ще учи за лекар,сестра,акушерка,нито пък заминалите в чужбина ще се върнат!Тридесетте години гаври с медицинското съсловие дадоха своят отровен резултат-здравеопазването ни е в тотална разруха.По скоро реактора в Чернобил ще бъде възстановен отколкото нашето здравеопазване.Политици и медии положиха големи усиля за съсипването на съсловието и успяха.Като няма кадри,няма да има и здравеопазване.

37

Онкохирург

преди 5 години

До Смешник4. Гласуваме за партии, непринадлежни и неприсъдружни на ДС БКП и сегашните им мутро-сикаджийски метастази!

36

Смешник

преди 5 години

Три са варянтите 1ви търпим кат овце и си умираме в мизерия 2ри реки от кръв по улиците 3ти емигрираме и не се трудиш в бг .Но като общество имаме един голям проблем че сме крайно безразлични към случващото се

35

Смешник

преди 5 години

Честно казано тва 1120лв са малко пари и това ако не могат им дадът кво да им кажа хора . Искам да попитам кой взима средна работна заплата в тая държава че растяла посъоянно а хора със професий взимат доста под нея .

34

Анонимен

преди 5 години

Приватизация и ликвидация на губещите болници, а не Ананиев ще казва колко ще е заплатата им.

33

Анонимен

преди 5 години

Това за 3 часа работа ли искат? Хората работят 8 часа, за разлика от лекарите и сестрите. Те могат и на 4 места по 2 часа да работят и да искат 5 по 1120 лева. Нека им се изчисли заплатата за 8 часа труд и тогава да получават 1120 лева.

32

Анонимен

преди 5 години

Нагли сестри!Да работят за 200 евро и да живеят при кумовете си, като Влади Горанов!Толкова ли е трудно?

31

Гл сек на ЦК на ГЕРБ

преди 5 години

Дрогаре плана беше, за 10г управление да асвалтирам България. И да направя мин. работна заплата 1500лв. Обаче аз през първия мандат играх мач и тенис, през втория си почивах, а сега го раздавам турист. Конграчулейшънс, и пак за партията да гласувате!

30

Анонимен

преди 5 години

Всичко разбирам, без изречението "Синдикатите се разграничиха от протеста...". Извинете, млада съм и не разбирам, но синдикатът не трябва ли да оглавява протеста в случая? Егати и синдиката!

29

Гост 2

преди 5 години

Браво

28

Анонимен

преди 5 години

След 1989-та година подрипвахте и ревяхте като мага рета за банани и тоалетна хартия, а не за добро здравеопазване. Какво вие искахте, това получихме всички. Затова сестрите и лекарите са с мизерни заплати и масово бягат от България.

27

Анонимен

преди 5 години

Тия дето се палят и се правят на лекари да прочетат Трудовия кодекс и тогава да се сетят защо в спора между сестри и правителство лекарите не могат да се месят.

26

Анонимен

преди 5 години

Живея в Англия. Тук сестрите (има и мъже) вършат това което в България го правят повечето лекари. Преглеждат, назначават изследвания, пишат рецепти. И са най-заетите хора по болниците. А заплатите им почват от 18 хил. на година, за сравнение минималната е около 14 хил на година. Средната е 24 хил на година, но повечето сестри не могат да ги достигнат. Затова аз лично източноевропейски сестри не съм виждал. Доктори и зъболекари да. Сестри не.

25

Лекар

преди 5 години

Защо лекарите не подкрепят сестрите и защо всички ние не скочил да ги подкрепим? Отговор:Защото сме егоисти и не ни пука за чуждото нещастие