11

Анонимен

преди 5 години

Стигне ли се до домашно насилие в семейството брака пиши го "бегал". Оплаквания в полиция или съд не могат да оправят нещата.Такива хора не трябва да живеят заедно щом изобщо се е стигнало до насилие независимо от кой от двамата.Не ги разбирам тези люде освен ако са мазохисти.

10

Анонимен

преди 5 години

Обевидно не са, но не защото са зле уредени, а защото човешкият материал в социалните институции и в МВР не е на ниво и не си изпълнява задълженията. Освен това той е изначално масово неподходящ - зле образован, без практическо обучение и опит, лошо подбран и обучен след наемането му. Затова и не работи. И златни закони да се спуснат, това няма да оправи нещата, поради тази, именно, причина.

9

Анонимен

преди 5 години

Тотални глупости! Не може закона да е благосклонен към убиеца на мъж и да е суров към убиеца на жена - това е социопатско, противоконституционно и дискриминационно законодателсто! Наказанията за умишлено убийство трябва да започва от 20 години нагоре за всички случаи - дали ще е командос или жена, закона, а и едно общество водено от разума не може да прави разлика. Каква е тази профилактика, какви са конвенции, това са абсолютни простотии които ще доведат единствено до източване на едни пари!

8

Анонимен

преди 5 години

Пишете за убитите жени в Турция ,ето ви поредната убита българка от мъжа си

7

Бау

преди 5 години

Мерките не са ефикасни, но това го има по целият свят. Глуповати мъже с ниско самочувствие искащи да властват над някой са често явление. Лесно решение - няма.

6

House M.D.

преди 5 години

В тази статия се прави погрешното внушение, че домашното насилие произхожда само и единствено от мъжа. И дума не се споменава, че жените редовно пребиват жестоко децата си.

5

Само въпроси

преди 5 години

След като насилието над жени и мъже трябва да се третира еднакво, защо медиите мълчат за факта, че убийствата на мъже са 2-3 пъти повече от убийствата на жени? Защо няма Истанбулска конвенция срещу насилието над мъже? Защо няма по десет статии на ден за всяко убийство на мъже?

4

Анонимен

преди 5 години

Нали ви казах, че докато не се приеме истанбулската конвенция, всеки ден ще четете такива новини. Не че и преди не е имало подобни случаи или пък няма и пострадали мъже от жени (например самоубийство заради психически тормоз), просто се дава огромно предимство на новините с пострадали жени в момента и така до приемане на конвенцията.

3

баба мара

преди 5 години

какви закони ще помогнат когато се касае за дефектен ген извикал маика си взелиси багажа и си заминали и защо маиката не се е обадила за помощ да прикривасина си затова и двамата в затвора

2

Анонимен

преди 5 години

Няма никакви реални мерки! Жертвите нямат финансови средства обикновено, зависими са от насилника и всяко оплакване води до още повече тормоз. Дори и да ги настанят някъде ще е временно и после остават сами на улицата без собствени доходи, подслон и средства за преживяване.

1

Анонимен

преди 5 години

Само си чешат езиците а никакви мерки не се взимат.Когато оня застреля жена си в кафето от тогава какво е предприето и какво е направено. Жената като е подвала оплаквания какво е предприето. Един милион лежачи на държавната софра но за какво са там и те незнаят. Ето как се процедираше по времето на недоносеният соц. Ако някой се правеше на мъж и без причина бие и тормози семейството си се пращаше за 15 дни в тухларната. Там нямаше начин да не му дойде акъла. А сега минават само с предупреждение.