35

Aнонимен

преди 5 години

Не знам дали всички дървета са изсечени според правилата, но знам, че е необходимо подобно прочистване. Почти всеки ден бягам в Борисовата/Ловен/Южен и има страшно много дървета, които са очевидно опасни за преминаващите по алеите. Това се вижда най-ясно след силен вятър или снеговалеж, когато винаги има поне 5-6 паднали дървета, които спокойно могат да убият човек, ако се окаже на мястото в момента на падане.

34

Fallschirmspringer

преди 5 години

По време на "тъмният,човеконенавистен"социализъм,самата мисъл,че може да има частен строеж в паркова теитория беше абсурдна.Сега след като изгря "хуманния ,евроатлантически,неолиберален и демократичен" капитализъм това,вече не е толкова абсурдно.Най-сранното е,че слугинажа от времето на "тъмният "социализъм се изкарват жертви и мъченици.Много е забавно,само като си спомням как се влачеха у нас или в съседите с различни персонални желания и как "драпаха" да станат членове на "онази" партия

33

До Fallschirmspringe

преди 5 години

За теб, потомствен комунист, "тъмният социализъм" може да не е бил тъмен, но за голяма част от хората е бил именно такъв. Такива, които са били изселени/унити/ограбени, за да могат лакеите на партията, до преди това бедни и неуки, да бъдат прибрани от оборите си с външни тоалетни и заселени в квартал Ленин/Яворов. Айде не ми говори за тъмен социализъм в кавички....моля.

32

Анонимен

преди 5 години

Ето - български политици продават българска земя на чужденциhttps://youtube/watch?v=wvaKb2wKr9UТова е започнало през управлението на герберите.

31

Анонимен

преди 5 години

До ЕДИН ЕВРЕИННе е вярно,току-що прочетох статия,че евреите изкупуват масово земя в Унгария,Полша, България,Манхътън и още.Само в Пловдив са купили около 1 милион декара заедно с водата - река,езеро.Тук хората нямат негативно отношение към евреите и явно ще правят кибуци,пише,че ще са затворени квартали или градове.Но турците също купуват.Само българина няма пари да си устрои живота добре в България и живее с 200 лв. пенсия.ЕС трябва да ни помага,да вдигнат заплатите и да спре корупцията!

30

Fallschirmspringer

преди 5 години

Живея в ж.к "Ленин"/Яворов/и в тази гора сме си играели като деца,а азерцето при Кукуландия зимно време го зледяваха,и карахме кънки.За цялата гора се грижеше организацията "Градини и паркове".Винаги е имало санитарна сеч.В гората има много изсъхнали дървета саморасляци,паднали и някой трябва да се грижи за тях.Преди много години по време на "тъмният социализъм" на спирката на трамвая до ТВ кула падна един огромен клон и уби един човек.Така,че тябва да има периодично прореждане на гората

29

селчо

преди 5 години

Алоу, гражданята, туй дървото не е кът доматито да ми го садите през 50 санта само за година. Дървото сака да е отма поне на 5 метра от другото, щото е за поне 100 годин бре !То и доматито сака да му плевиш троскутя, а вий вашти паркови ви мързи да им учистити диворасляците и за си съберити гнилите дънери и съчки. Екомързеливци сте !

28

Анонимен

преди 5 години

Чиновническите търтеи да си размърдат трътките и да отиват на място,вместо да дебелеят от нищоправене по офисите!

27

Тодор

преди 5 години

Аз помня, имаше едно време и едно чудесно място, един увеселителен парк...София Ленд ли се казваше....какво стана с него бе, я ми припомнете...а, застроили са го? Тцтцтц не може да бъде, нали щеше да е увеселителен парк, кво стана? Как хората да вярват ,че пак не се е появил някой крупен "инвеститор", изсичайки дървета в Борисовата градина....

26

очевидец

преди 5 години

В оня "прогнил строй" едно дърво не се сечеше в България, дървен материал се внасяше от Коми. Разбрахте ли разликата .

25

ЕДИН ЕВРЕИН

преди 5 години

Български евреин идва в България след години и възкликва " какво правите бе когато напуснах България беше райска градина , сега е пустиня, ние от пустинята в Израел направихме райска градина ". Шалом !

24

сф

преди 5 години

До Мейстър ЕмонМъртвите и болни дървета скапват цялата гора. Разбира се, поголовното изсичане е кощунство, но разумната санитарна сеч и подкастряне е задължително, особенно за градските паркове. Като се премахват болните и мъртви дървета, здравите се развиват пълноценно и изпълняват не само естетическа, но и екологична функция.

23

Анонимен

преди 5 години

Само така, будни граждани и мачкане на офис търтеите. За всички *** които защитават "законното" изсичане ще им пожелая респираторен дискомфорт.

22

Мейстър Емон

преди 5 години

В София поне има някакви дървета, във Варна за няколко години зеленината намаля наполовина. Пишман станахме от усвояване на евросредства.

21

Анонимен

преди 5 години

въпросната госпожа съгласна ли е да постави на карта живота на децата си като гаранция, че няма да има строеж а нова гора???

20

Анонимен

преди 5 години

Аман от кухи *** и НПО мафия - щом общината е решила да изсече изсъхнали дървета, значи е напълно законно, защото тя е стопанина на Борисова градина, а не някакъв измислен герой като Гергина Пирозова.

19

сф

преди 5 години

До до сфОт Истамбул съм. Това е единствения голям град в света, освен София, където садят тополи. Само, че там си имат причина - тополите са единствените дървета, които издържат на мръсен въздух.

18

Анонимен

преди 5 години

Аз знам кой е бил! Госин премиера просто е тренирал карате!

17

до сф

преди 5 години

а ти от кое село допълзя и защо мнението ти е важно?

16

сф

преди 5 години

Всички тополи на територията на града трябва да се премахнат. Чуплива са и създават непосредствена опасност за хората и най-вече пролетните пухчета са не просто неприятни замърсители, а хиляди алергични хора страдат заради безумието навсякъде да се нацвъкат бързорастящи дървета.