34

До 24

преди 5 години

Къде точно беше стара София в Манастирски ливади бе пубере? Поне попитай какво беше там ,в мочурищата. IT бил юнака, кой се фука с това бе дечко? Я да залягаш над учението че матура идва.И булевард България беше там нали!?!

33

Анонимен

преди 5 години

Като живееш в ливади какви детски градини търсиш. В родното им село ги закриват.

32

Анонимен

преди 5 години

га плаща апартамента апартамента у ливадите ни рива

31

Анонимен

преди 5 години

там живеят само селяци. Да си ходят на село. И без това София е претъпкана.

30

до 29

преди 5 години

И аз съм в подобна ситуация, но на вилата в Симеоново (стара малка къща от баба ми и дядо ми). В близост построиха блок с 25 апартамента и точно (броил съм ги) 5 паркоместа. Добрата стара схема да мамиш общината, че разни сутеренни помещения са подземни гаражи. Грозна картинка, само ми запушват входа на гаража (трябва бая маневри да вляза). Поне са разбрани хора и не се разправяме кой знае колко, но ме дразни доста. Представям си на тебе какво ти е...

29

sofeto

преди 5 години

До до 29Живея в къща с двор и гараж, проблема е че доста често немога да изкарам или вкарам МПСто от нарушители и поради тази причина понякога почти се стига до "насилие"!

28

до 26

преди 5 години

Това с паркоместата си е наследство от соца. Колата, залепена на входа на панелката под балкона. Всеки си има "свое" място пред блока... Лично аз към жилището си имам 3 паркоместа (подземни гаражни клетки). 2 за мен и 1 за гости. Ако няма къде да паркирам, изобщо не бих и погледнал даден имот. Казвам го като човек, живял години в центъра на София и патил много (ама какво да правиш, сграда от 1910та няма паркоместа...). Добре, че направиха синя зона, та пришълците от прованса не идват да спират.

27

Анонимен

преди 5 години

В София се събра половината население на България. По дългите празници се възстановява до нормалното.

26

Смешници стачкуват 2

преди 5 години

Скачайте сега! Скачане!Няма вече ДЪРЖАВА. Ходете в СЕВЕРНА КОРЕЯ и там правете стачка.Едно време при бай Тошо нямаше проблем,ама скачахте и бяхте недоволни. "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН". Ама, сега излизате от болницата болни,нали? Никой не ви лекува. Никой не иска да строи за Вашите деца. Хващайте се сами да си строите. Купете си земя. Цените започват от 300 000 лв.СМЕШНИЦИИИИИ!!!!!

25

sofeto

преди 5 години

А за парко места и гаражи към жилищата им що не протестират. Един така наречен "инвеститор" ми обясни ситуацията така: "Ми чи тье нье искат да си купуват такива"!

24

до 15

преди 5 години

Пра дядо ми е главен архитект на стара красива София след войната. Имаме сума медали от Борис III- семеен спомен. Семейството ми живее от началото на родословното дърво, което имаме, в София. Имаме голяма къща в центъра на града, няколко апартамента, вила в Симеоново. Живея в Манастирски ливади. Цялото ми семейство работи интелектуална работа, добре платена. Аз съм мениджър в IT сектора. Защо Манастирски ливади? Чист въздух, гледка, великолепен имот имам. Иначе, да, сeляни в квартала бол.

23

Анонимен

преди 5 години

Има много обезлюдени села , с предостатъчно място за градини ,ясли ..и какво ли още -не !?!Даже ,с построени къщи ..и с инфраструктура !Нооо,ако си комплексар ..как да стане?!?

22

Смешници стачкуват 1

преди 5 години

И по-лошо ще става!!!200 000 лв струват 80кв/м апартамент в София. Детска градина грубо излиза 2 милиона лева за брой.В Япония хората живеят сами в апартаменти 20 кв/м. Имаш едно бюро ,легло и маса. Това е! Нали искахте демокрация капитализъм. Защо сега търсите държавата пак да Ви гледа децата? Нима едно време,когато бяхте деца държавата не ви гледаше? Всичко държавата плащаше- детска градина,училище,болници. ПАК БЯХТЕ НЕДОВОЛНИ. СКАЧАХТЕ И ВИКАХТЕ "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН".Е, на Ви сега син

21

Хей,,драги гости&quo

преди 5 години

Абе егати, то в София не стигат местата в детските градини ,те искат в Ливадите и ,,квартал Витоша" където всичко е частно да им построят детски градини и училище.Ами като купувахте жилища в този дивашки застроен безразборно квартал какво очаквахте. Там до преди 15-20 години си бяха ливади с много подпочвени води.Извадиха се десетки нотариални актове е се почнаха строежи КАКТО ПАДНЕ-като в ромско гето .Ако ти построят жилище на Бялата вода или Копитото пак ли ще търсиш детска градина и училище

20

Анонимен

преди 5 години

До преди няколко години живях в центъра (наследствен имот, от поколения софиянец съм, имам няколко имота), после се преместих в Манастирски ливади. Спокойствие, гледка към Витоша. Живея на цял последен етаж на нов блок- тишина, уют. Но съм в добрата част на квартала- наоколо ниски сгради, не е презастроено, има улици. Има райони, в които е трагедия. Например, чудя се кой нормален би си купил апартамент в огромните блокове на Никми- смърди на евтинджос и сeляния там. Тия от видеото да са мислили

19

Анонимен

преди 5 години

Задължение на родителите да си гледат децата , а не държавата . Тези в манастирски ливади да бяха си купили жилища в центъра , а не на полето и сега нямаше да имат проблеми. Да строиш нови детски градини и училища не е като да си купиш детска количка.

18

Анонимен

преди 5 години

Е тя София не е за голям град, но... в богатите квартали в полите на Витоша все още нямат канализация, и няма и да имат никога сигурно, всичко се влива в едни дерета.И това си е така от десетилетия.А София продължава да расте. Вече Владая се води квартал на София. В скоро време очаквам и Перник да го присъединят.

17

Мая

преди 5 години

Еми то ако се преселят още няколко окръжни града в София няма да може и до магазина да се отиде.

16

ime

преди 5 години

Първо се строи или поне се планира инфраструктура, път, градинки, детски градини, училища и след това се правят блоковете. В манастирските, поне всички собственици са алчни, а всички дето купуват там са от село включително и "кметицата" и не мислят и стана ГЕТО. Следващият такъв квартал е Кръстова вада при мол парадайз, ще стане същото гето.

15

:)

преди 5 години

В Манастистирски живеят само чалгари от селата. Като не им харесва, да си ходят при козите и кравите.