97

до 98

преди 5 години

Ти описа ГАБРОВЕЦ, а ШОП е дървен сувенир с три букви.

96

Хаха

преди 5 години

Някои хора си мислят, че като са родени в София и това им дава изконно право да се чувстват граждани. За тяхно съжаление обаче, селянията не се определя според обстоятелственото пояснение за място, а е качество душевно, дълбоко вкоренено в личността от ранна детска (би могло и в по-късна) възраст. :)

95

Анонимен

преди 5 години

Що е то ШОП ? Ограничен, но упорит, пробиващ си път с дебелата си глава. Основната му мисъл е да не се мине. Ако случайно го срещнеш и го поздравиш, няма да ти отговори, щом не си му лично познат, от когото има полза, а ще те гледа с такова подозрение, все едно, че му искаш пари!

94

Анонимен

преди 5 години

Без "селяните" от по-културни, будни и развити села и градове.в страната още щяхте да сте само едно диво шопско селище над древните останки на Сердика!

93

именно

преди 5 години

До АнонименБез селяните означава да не е имало комунизъм и наистина щехме да се хвалиме

92

Анонимен

преди 5 години

Е къде да живеем, като сме роби на болшивизма. Това ни се пада.

91

Анонимен

преди 5 години

До 92Без селяните София щеше да е като провинциален 100хилиляден областен град,и нямаше да се хвалите, че сте 2млн. град.

90

Спомении

преди 5 години

Младост едно и а, две, три, четири прекрасен, зелен квартал, Изток, И. Вазов, Лозенец, *** - всичко съсипаха след 1989 г. Имаше тунел от дървета в Лозенец, *** - всичко се презастрои, кално, мръсни и немити улици, тъмни, мръсен въздух миекащи индивиди, поголовна агресия от страна на "новобогаташите" - масово познатите ми от С-я избягаха 1992 до 2000 г., читави хора с образование.Сега малкото останали софиянци бягаме по селата.София е едно гето за амбициозни "д_eбили, обслужващи властта.

89

селяните форевър

преди 5 години

Да, селяните ни завладяха с идването на комунизма, не е от вчера това. Още нашите баби и дядовци са изпитали селташката простотия на гърба, нищо ново :) Какво ли знаете вие, ***.

88

Optimist

преди 5 години

До АнонименТи си живей в Люлин! И там не е зле, нали?

87

Дон Карнаж

преди 5 години

Прочетете коментар 80 с идеята че е Bulgarian Psycho и ще ви светне.

86

Анонимен

преди 5 години

Влизам само да видя как всички минали и текущи проблеми на София се прехвърлят на "селяните". Един вид си признавате Софиянци че София вече не е ваша а? Завладяха ви и са ви шефове. Местете се във Виена която ви е на нивото на което се възприемате.

85

До Анонимен 83

преди 5 години

Налучкал си проблема - липсата на препитание. Ако се създаде добра база за работа с прилични заплати, което никак не е трудно за малък народ като нашия, селищната структура сама ще се нагоди към най-оптималния вариант. Това ще стане по естествен път.Ако кажеш на човек от САЩ или от Русия, че се делим на столица и провинция, ще ти се изсмеят и ще те питат знаеш ли какви са параметрите на Ню Йорк, Москва и околностите им? По-големи са от Бг, а населяващите ги се считат за нюйоркчани и московчани

84

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен83Това е световна тенденция.Що мислиш, че само в България населението бяга към най-големия град?

83

Да уточним

преди 5 години

Живея на 50 м от бул."Витоша". Наоколо са само 4-5-етажни жилищни кооперации. Не знам да има апартамент, в който да не живеят поне по един-двама висшисти. Не са рядкост семействата, в които не само че всички са с висше образование, но и са вече трето и дори четвърто поколение висшисти. Повечето от тези семейства притежават апартаментите си от самото построяване на сградите през 30-те-50-те год. на 20-и век.В "Младост" повечето са софиянци и висшисти от първо или най-много от второ поколение.

82

Анонимен

преди 5 години

И какво следва от този анаЛиз?

81

Анонимен

преди 5 години

В Люлин е мега зле, 90% са мекащи ***. Да живееш в панелка е мазохизъм.

80

Анонимен

преди 5 години

на мен пък ми е тъпо че тази тенденция да се бяга към София да се живее все още е актуална.... това не е нормално хора ! разберете го и София е вече прецакана и провинцията е прецакана , през социализмът е имало повече мисъл идея и преспектива за държавно устройство и държава има не лоши по-малки градчета с приятна архитектура в провинцията но зарязани без препитание

79

до80

преди 5 години

хех :) 80 ти в колко столици или колко градове като цяло си бил да не ти е 1вият голям град след село , София е съсипана в последните години , има някакви остатъци от интересна архитектура ама е смес със съвременна чалга архитектура и подобна атмосфера

78

Братя Галеви

преди 5 години

Каквото и да говорите , колко и да се пънете и биете в гърдите кои къде живее , София никога няма да е Виена , а страна за скрап , факт!!