41

Анонимен

преди 5 години

Умните и талантливи българи предпочитат САЩ, Австралия и Канада. В Германия емигрират предимно нискоквалифицирани роми... Аз досега ром със зелена карта за САЩ не съм срещал, защо е така е дълга тема.

40

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 45"Аз и други българи като мен ги плащаме."Целият Свят храните и подпомагате, без вас планетата Земя спира да се върти.

39

Редакцийо мила,

преди 5 години

де си се скрила? И вероятно си задрямала ...СкладаДДДДДДжии,а не складаЖии (това последното може да го чуете в района на Севлиево, то е вид диалектно произношение).

38

Анонимен

преди 5 години

1. Аз не зная бъкел немски и вече 4 години работя в Германия в компания където езика е английски.2. Да не ми се праскат немците че плащали помощите на бедните българи в Германия. Аз и други българи като мен ги плащаме. Данъците ми на месец са над 4,000 евро.3. Немците ги мързи да работят, да не говоря колко са некадърни повечето от тях. Ако не са емигрантите са живи умрели.

37

Анонимен

преди 5 години

Да,българите на запад са зидари и метачи.В България останаха интелигентни, работливи и красиви като: Фики,Ц.Чоков, Г.Върбакова,Л.Местан и прочее... Да не забравяме и тв звездите,които са елита на обществото,като Залтито и Благо джизъса образец на младо семейство.

36

Кратун

преди 5 години

Ами някои не сме бачкери. Даже управляваме германци. Ама на когото му пречат емигрантите, нека да продължава да си набива глупости в главата, за да спи по-леко. Познавам българи с 6 цифрени годишни заплати в евро. Една от шефките в Оракъл също е българка.

35

Анонимен

преди 5 години

Снимката към статията е от археологическа разкопка а не от строеж! Логичният подбор е важен но явно при нас е каша.Ако ще и *** да се мият на запад живота е хиляда пъти по уреден и по високо заплатен от България. Знаеш си заплатата и се абсорбираш към стандарта. Здравеопазването е безплатно, качествено и адекватно. Вари го, печи го на запад е по добре.

34

Правете разлика

преди 5 години

Не бъркайте ТУРЦИТЕ със РОМИТЕ.Разликата е голяма.

33

До 16

преди 5 години

"А хората чужбина са бедни и са на най ниското стъпало. Дори и малка къща не могат си позволят. Всички са под наем и хранят банките доживот."Ми не, някои пак си имат наследтвените имоти, обаче искат да живеят в държава със закони и достойно заплащане. Тези, които са бедни в чужбина, са същите и в България. Тези с хубава професия и образование могат да си позволят и да плащат 1500-2000евро наем за жилище. А за купуването- на запад е почти невъзможно да купиш имот, не ги дават на пришълци

32

Рашко

преди 5 години

Аууу, немците не приемали с отворени обятия неграмотната част от сънародниците ни. Щото ние приемаме с пътека от рози сирииците и афганистанците, дори и тия с добро образование и квалификация.

31

Прозрения

преди 5 години

Излиза по добре бараба в Германия вместо инженер в България . Сегашната България. Въобще в България.пп принцип в България

30

Анонимен

преди 5 години

Недостатъка на Германия е немския. Аз съм на мнение че един емигрант трябва да може да се интегрира по света с английски без да учи езика на страната в която е емигрирал.

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 32На запад не е по различно при бачкаторите. При по образовааните и разумни българи е по-различн те отдавна са се интегрирали .

28

Анонимен

преди 5 години

Когато дойдох през 95-та година Германия цъфтеше. Нямаше много емигранти от соца или ако имаше то те бяха в лагери от отворен тип. Плащаха им по 80 марки на месец социал даваха им продукти и чакаха одобрение за постоянно пребиваване. Тези които не бяха одобрени ги качваха на самолета и цюрук от там където са дошли. Аз извадих късмет защото немският ми е на високо ниво. Ожених се за германка взех гражданство започнах работа имам 2 деца и вече съм на 48 г. Остарях и побелях в Германия.

27

Анонимен

преди 5 години

В строителството масово са машини в България бъркачки, мазачки т.н., та Германия толкова ли са изостанали. Хамалите също масово ги заместват с електрокари. СОТ по складовете също вкарват камери и дронове и няма нужда от барети или полиция.

26

Анонимен

преди 5 години

Цялата българска интелигенция е в България - цъфтят!

25

Анонимен

преди 5 години

Българите в България оцеляват само рушветчии и мутри. С работа няма как и търкат билетчета.

24

Анонимен

преди 5 години

"" Българите в Германия: Без квалификация, основно строители и складажии ... ""....................българите в Германия без образование живеят доста тежко и заслужават уважение, че изкарват парите си с тежък труд вместо да крадат и убиват ...колкото до факта, че са без образование ... това е плод на любимия ви комунизъм.

23

Анонимен

преди 5 години

Лошо сме си ,,постлали".Те не казват ,,***",а под един знаменател българин.

22

Анонимен

преди 5 години

И 90% са чисти българи-Джейлан,Хасан,Исмаил,Абдула,Азис,Мохамед и други чисто български имена.