11

Анонимен

преди 5 години

Впрочем , наследниците на Александър Македонски - единствения известен македонец още щяха да пасата козички из голите северномакедонски чукари ако не бяха ГРЪЦКИТЕ му учители .

10

Не е достатъчно

преди 5 години

Освен общо празнуване нанашата писменост 24 Май, св. Климент, св. Наум, цар Самуил и Илинденско-Преображенското въстания, би трябвало също заедно да честваме цар Борис Покръстител и Деня на Будителите, но не само с делото на Григор Пърличев, а на цялата плеяда деятели на Екзрхията и възрожденци (преродбеници) на българския национален дух в Македония - Паисий Хилендарски, Хаджи Йоаким Кърчовски, Кирил Пейчинович, Неофит Рилски, Йордан Хаджи Константинов-Джинот, братя Миладинови, К.Шапкарев и пр.

9

Владимир Путин

преди 5 години

Ще частват великите македонски просветители, които са дали азбука на България.

8

До Тенчо

преди 5 години

След време макетата ще викат и че Цар Бойко е македонец.

7

Тенчо

преди 5 години

Е сега Александър какъв е ,,Северно македонски'',или ,,Южно македонски'' ? Питам аз ,и отговор не искам.

6

Анонимен

преди 5 години

Свети Наум е тръгнал от България с учениците на Кирил и Методий към Великоморавия,след перипетии се е върнал в България,основал първата българска школа и просвета в старата столица Плиска,след това българския цар го изпраща в Охрид,заради *** на Климент,кога стана македонец точно,не разбрахме.Не разбрахме и кой е владетеля на тези митични македонци през времето на Наум и Климент.Но нямам нищо против да празнуваме заедно.

5

Анонимен

преди 5 години

Голям смях, до къде стигнаха тия на който плащаме!!!Ужас от предателиииииии!!!

4

Анонимен

преди 5 години

Голем смех, никой до сега от македоноидите не е признал българския етнос на Св. Климент, Св. Наум, за Цар Самуил някой признават, че не е македонец, а, арменец който повел македонците срещу. ... бугарските окупатори. Единственият успех на нашите управници е, че заедно с македонците ще славиме македонските светии и царе.

3

Двенаум

преди 5 години

Честваме Св наум. Едно на ум обаче

2

Анонимен

преди 5 години

Както казват северномакедонците, оти че се косим кога бугарите сакат да се кланят на северно македонските споменници и и херои!Демек според тях нищо не се променя Наум и Самуил са си македонци, а като искат българите нека им се кланят.Това постигна херои Боко, които продава България.

1

Учуден

преди 5 години

Историята им обща, но били различни народи.