10

Българин

преди 5 години

Навсякъде по света хосписите са бедни и там работят главно ниско платени имигранти (Африка, Индия, ЦИЕ и Балканите...). Справедливо е работещите в нашето общество (Държавата това сме ние с нашите данъци!!!) да поемат голяма част от издръжката на хосписите, НО не като увеличи финансирането на здравната каса, а само ако намали бездънните ями (ТЕЛК, огромните заплати на лекарите, огромната далавера с лекарствата и т.н.) само че това никога няма да се позволи от лекарската и аптекарска мафия.

9

Анонимен

преди 5 години

Ако ГЕРБ можеше да краде милиони от хосписите, щеше да е пълно с тях.

8

Анонимен

преди 5 години

В Германия освен здравните осигуровки има и осигуровка "Грижа", с цел събиране на средства за трайно болни хора. Но заплащането на труда в хосписи и старчески домове е твърде ниско за стандарта им на живот и непрекъснато търсят чужденци: от Полша, Виетнам, балканските страни. Алчното ни общество направи така, че семейството не само да се разпада, а и се счита за престиж да си гледаш само собствения живот. Ще има все повече възрастни болни хора.

7

До №6 Анонимен

преди 5 години

За това ще ги закрият, защото в тях няма далавера. Далаверата е в частните хосписи 1500 лева. Колко от тях отиват действително за гледане на болния?

6

Анонимен

преди 5 години

В домовете за стари хора, обикновенно има отделение за лежащо болни и в тях се настаняват неподвижни хора.Те заплащат такси от порядъка на 150-200 лева месечно и за тях се грижат квалифицирани служители. Цялата работа е, че правителството иска да закрие тези домове и да деинституциализира хората настанени в тях. Връщайки ги в домашна среда те ги обричат на гибел - близките не могат да полагат необходимите грижи за тях или назначените лични асистенти /идвайки за 3-4 часа/ са невежи.

5

Нашенско мислене

преди 5 години

За нас къщата,колата,земята са по скъпи от здравето и живота!Хора всичко губи значение когато изчезнат.Но човек го разбира ,когато ги изгуби!

4

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДа ,ако имаше държава.

3

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

изморили са си пенсионерите, спрели са европрограмата, съответно затваряме, нема нищо за прибиране. нормално.

2

Коки

преди 5 години

Това като с болниците дето ги закриват, пък всяка година стават повече, но частни...

1

Анонимен

преди 5 години

Държавата да поеме част от вноската, тези хора са си плащали данъците в държавата и имат право на тази грижа.