14

Anonim

преди 5 години

Иврит е сравнително нов език, създаден от евреите в Европа. Корените му са от древните като арамейски, но произношението е различно, а и много думи са нови, просто защото в древността понятията ги е нямало. Арамейски е език на евреите по времето на Исус. Та коментар 2 е бая объркан. Все едно някой да каже, че хан Аспарух е говорил още по-древен и различен от българския език(даже старобългарският е вече славянски), та не е българин. Езиците се развиват и променят.

13

Анонимен

преди 5 години

Вместо да водят туристите в разрушена Сирия да обиколят севезападна България гледка е същата като в Сирия!

12

Някой

преди 5 години

До Анонимен 11Учудващо точно! Де да имаше повече коментари с това качество.

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 2Първо няма "еврейски език". Второ, арамейски и иврит са от една група - северно семитски езици. Т.е. са доста близки (като например южно славянските езици - сръбски и български)

10

Хахахахахаха

преди 5 години

До гжгжИ ти неграмотнико, на какъв език мислиш че са говорели в ежедневието си евреите по времето на Исус? Именно на арамейски.Ей, тия евреи! Преди 2000 г били говорили на арамейски в ежедневието си??? А ако Иисус се беше родил в Персия, щяха да са говорили на фарси!? А след още 2000 години бъдещите евреи сигурно ще секълнат, че предците им още през 20 век са говорили компютрите с 1 и 0, без клавиатура!Иисус Христос е Бог и Божий Син, Той няма етнос, защото всички народи са Негово творение

9

Анонимен

преди 5 години

Екстремен туризъм е да ходиш да скачаш с бънджи. Този е "черен". Целта му е зяпане на гета с бедни, военни опустошения, природни бедствия, затворници (Северна Корея) и т. н. Всички, платили за Сирия, са именно убедени, че нищо няма да им се случи. Щото са туристи, тоест зрители, и могат ей-така да си зяпат войната през прозореца. Ефект на телевизията.

8

Само питам

преди 5 години

До тук ли да опрат?

7

гжгж

преди 5 години

И ти неграмотнико, на какъв език мислиш че са говорели в ежедневието си евреите по времето на Исус? Именно на арамейски.

6

АнонимеН

преди 5 години

ТОВА СЕ НАРИЧА ЕКСТРЕМЕН ТУРИЗЪМ ИМА СИ И ЗА НЕГО КЛИЕНТИ!!!ОТ ТУРИСТИЧЕСКАТА АГЕНЦИЯ ОБЕЩАВАТ, ЧЕ ИМА ГОЛЯМ ШАНС ДА БЪДЕТЕ ОТВЛЕЧЕНИ ИЗНАСИЛЕНИ УБИТИ ИЛИ ПО-ЛОШО!

5

Анонимен

преди 5 години

"Не сме там да представяме в добра светлина режима" на Башар Асад.====================Точно това в никакъв случай не искат да допуснат официалните власти.

4

Хахахахахаха

преди 5 години

Що бе, да отидат да видят всички какво става с една държава, която влязат американски войски, сега няма да поникне трева поне още 50 години в Сирия, Либия и Ирак.А преди 20 години български лекари, инженери и медицински сестри ходеха да рацотят там за 5000 долара на месец, но това беше преди да влязат САЩ там.Темата на екскурзиите може да бъде: американската хуманитарна помощ и демокрация в чужда държава.

3

Ха-ха

преди 5 години

Франсетата са гузни за това,което причиниха на Сирия заедно с другите "съюзници",а и се притесняват,че посетилите Сирия ще разберат лъжите им за "лошия"Асад.Нормално ...

2

Анонимен

преди 5 години

В християнското селище Маалюля се говори арамейски, "езикът на Христос".Някои тук твърдяха, че Исус бил евреин. Ето го опровержението.Арамейският, а не еврейският е езикът на Христос.

1

Гледна точка

преди 5 години

Да заведат Путин, да види какво е направил със Сирия! Да го заведат в Алепо! Тубата е пълна клипове какво е било преди и какво е сега!