195

Експреса

преди 5 години

До ТеоремаИскаш ли теб да качим на експреса !

194

Батка

преди 5 години

Не е проблема в обезлюдяването на селата. Земеделието отдавна се работи със съвременна техника която замества много хора. Проблема е в политиката и алчността. Защо да ни дават хубавата храна като я продават навънка на добра печалба и ни внасят ефтиния ментак?

193

Теорема

преди 5 години

На който България не му харесва-потурите,феса и на Ориент експреса!

192

шматка

преди 5 години

При 24 до 36 пръскания по добре въобще да няма производство.Ябълките се пръскат най много по 4-5 пъти а крушите-"хич".Какви плодове ни пробутвате

191

Тодик

преди 5 години

Така ще е докато всеки върши по нещо което всъщност никак не може да прави . В Плевен е развито лозарството чудесни сортове грозде има селектирани институт за това има там в Добруджа институт по пшеница и слънчоглед не зная къде селектират други продукти но Шабленската капия трудно някой може да произведе без химия . Вкуса на добруджанската диня може да се сравни само с Узбекистанската и за да останат тези вкусове за поколенията трябва да се съхрани първообраза а не ГМО

190

икономист

преди 5 години

Изводът: При пазарната икономика, никой производител не се интересува непременно да произвежда неща, които са полезни за обществото. Интересът на производителите се движи единствено от възможността за максимална печалба. Екзотичните растения и билки, не са важна част от менюто ни, но някой богаташ би дал цяло състояние, за да си подправя гозбите с тях. Ето защо тази система е врадна за човечеството!

189

икономист

преди 5 години

До соц сълзиЗа съжаление си прав! Това е един от парадоксите на пазарната икономика... Ивестира се там където има най-голяма печалба. В производството на лавандула и други рядко срещани билки и подправки печалбата е голяма, затова и производителите се ориентират предимно към тяхното производство. Спомняте ли си, в не далечното минало, каква беше цената на килограм домати? Някакви стотинки беше, под един лев най-често... Сега цената е съвсем различна, точно защото се произвеждат по-малко.

188

по въпроса

преди 5 години

През 1944 - 1950 изгониха трудолюбивото българско население за да им откраднат земята.1950 - 1989 ученици ходеха да прибират безплатно реколтата. Не само работеха безплатно, ами и си носеха храна от къщи защото не им се полагаше.Войниците работеха за една боб чорба, малко хрупкава за да не преяждат . . .След 10 Х 1989 няма бригади, уволниха войниците и сега се жалват.Имало е българско селско стопанство преди 75 години.

187

до въх завалъ

преди 5 години

И турска и сръбска, че и гръцка. Ти да не мислиш че само руснаците четат нашите вестници?

186

????

преди 5 години

Няма подходящ "климат" :) за дребен и среден бизнес в България. Има куп изисквания и наредби (постоянно се променят и се за $ става дума, ходене по мъките (институциите), отвсякъде те "дебнат" рекетьори - било то държ. служители, местни бабаити или "конкуренцията". Отделно пък цените се подбиват от чужбина - вкарват *** на ниски цени. И така, мъки, мъки и накрая ти го и "бегаш бате" :)

185

ай заваалъ

преди 5 години

Много руска *** във форума. Даже не се и прикриват.Очевидно в Русия единствения начин за препитание е да висят по чуждите форуми.Те затуй са я докарали до това дередже.

184

до97

преди 5 години

То щото в Добруджа е добре затуй няма добруджанци.И затова има автобуси като ходят до дадени села на 3 дни веднъж

183

Данчев

преди 5 години

Заради няколко митничари милионери съсипват прехраната на хиляди българи. И после се чудят "Защо емигрират тези българи?"

182

БЛЯК

преди 5 години

Всичко отгледано в България се изнася! Давам ви пример, пшеницата се изнася за Милите ни другари от европата а на нас ни внасят от радиоактивната пшеница от Украйна! Не се бойте... от там идва и над 50% от олиото за България! Да ви е сладко, да сте живи и здрави... Будали такива

181

Гошо

преди 5 години

Българина му е писнало от многото агенции да го рекетират.За какво да влага средства за производство,като няма сигурност .

180

Цецо Закуската

преди 5 години

Пак фалшиви новини,при производство на тикви сме номер 1 в Европа!!!

179

Анонимен

преди 5 години

До соц сълзиНе се 'аби, нема те разберат.Всички искат да ядат български домати, български краставици и български ябълки, но никой не иска да ходи да ги отглежда.

178

КОМУНИСТИЧЕСКА МЕЧТА

преди 5 години

Това мечтаеха комунистите и ни казваха през 90г. че ще ни накарат да ядем камъни за това че не гласуваме за тях . След това оплячкосаха търговията със зеленчуци и плодове като станаха монополисти в изхранването ни . Школата за престолонаследници АОНСУ завладя и оплячкоса всичко от което се печелеха пари . Производителите и тогава и сега много пречат на безогледната и безконтролна комунистическа търговия . За това няма производители на нищо , само търговци от цк на бкп и аонсу завладяли всичко .

177

Реалист

преди 5 години

Докато българина го мързи да гледа , така ще бъде! Колко от вас са отгледали поне един домат? Защо не си отглеждате зеленчуците сами, калпазани такива? Ама да пиеш кафета по-лесно нали , по цял ден мързелувате! Голямо реване, но никой не взема мотиката и засади поне за себе си!

176

Анонимен

преди 5 години

Българите показаха, че са нагодни едни картофи и ябълки да отгледат.