6

Анонимен

преди 5 години

Поредният тормоз за бизнеса. Ето за това България се топи. В чужбина държавата помага на бизнеса, а тук се чудят как да го смачкат. Всеки търговец плаща осигуровки, заплати, ДДС, наеми, данъци и др.,тоест полезен е за държавата, а тя гледа да го унищожи.

5

Анонимен

преди 5 години

едно не разбрах: оказа се, че всички апарати работят в мрежата на теленор, там дето нема обхват - кво правим?

4

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 3Виж какво моето момче, аз съм работил в банка и знам как стоят нещата. За да се разкрие движението на една сметка е нужен подписа на съдия и то конкретно за един човек не за всички клиенти на банката. Наредба 18 дава право да се свалят данните на хиляди хора без ничий подпис. Аз също имам право да работя с лични данни, това означава ли че мога да отида в една болница работеща с касови апарати и да им сваля базата с данни за всички пациенти? Цялата наредба лъха на некомпетентност.

3

Анонимен

преди 5 години

Данъчните служители имат право да работят с лични данни и са задължени да пазят служебна тайна по отношение на получената информация, друг е въпросът дали това задължение се спазва!

2

Анонимен

преди 5 години

Наредба 18 трябва да бъде прецизирана по отношение на софтуера и да бъдат точно определени какви данни може да изисква НАП. Сегашната наредба изисква всички данни с които разполагат фирмите. Ами например една болница или аптека може да има личните данни на хиляди пациенти заедно с техните диагнози. Защо са на НАП тези данни? Господин Горанов може ли да обясни?

1

Анонимен

преди 5 години

Наредба 18 изисква цялостно преразглеждане и промяна що се касае до софтуера. В този си вид тя противоречи основно на закона за личните данни. Наредба 18 дава право на данъчните които могат да свалят данните от базите данни на фирмите и съвсем безконтролно да ги отнесат незнайно къде. Какво става тогава с личните данни имена, адреси, телефони, банкови сметки, заболявания и диагнози и т.н. Ще настане търговия с личните данни без никой да носи отговорност за това.