12

До 12 - 3

преди 5 години

им е довело до неслучване на очакваните епидемии от морбили сред деца между 6 и 16 години в Чили, Куба и UK в края на миналия век, поради своевремени промени в работата на мед.власти.Което означава само едно, действителността е по-сложна от нашите представи и имаме още много да се учим. За съжаление, човек е смъртен и винаги ще има хора, които ще ни напуснат преждевременно, независимо от усилията и напредъка на медицината. Въпросът е, ако и доколкото е възможно тази бройка да бъде намалена

11

До 12 -2

преди 5 години

Статията е малка - 8 стр., чете се лесно и в нея наистина се говори за констатирани повторни огнища сред имунизираните най-вече деца в страните от Африка и Азия. Темата е с продължение, защото в последните издания (след 2015) се споменава и Квебек в Канада. Това обаче, което се пропуска в нашенските публикации на въпросната фраза, е че авторите говорят както за отслабена ваксина, така и за нарушения в контролните дейности на властите. Като контрапункт е заключението, че подобряването в работата

10

12,

преди 5 години

Аргументацията с цитиране на автори и години е добро начало, но пробвал ли си се да проследиш откъде идва въпросната фраза. На български се препечатва 1:1 в няколко сайта от периода 2016 - 2018. На английски я има от януари 2018, което позволява по-задълбочено търсене, докато се достигне до статията "The Impact of Immunization Control Activities on Measles Outbreaks in Middle and Low Income Countries" отпечатана за 1-ви път през 1997 г. в том 26, бр.3 на International Journal of Epidemiology.

9

Анонимен

преди 5 години

Въпреки популярните внушения, че предимно неваксинираните са изложени на риск отморбилна инфекцияпри среща с патогена, проучвания показват, чеморбили се разпространява успешно и сред популации с 99% ваксинирани лица(Gustafson et al., 1987; Chen et al., 1989; Boulianne et al., 1991), както и други високи проценти заболели, които са напълно ваксинирани (Faneye et al., 2015; Gupta et al., 2015; Vaidya et al., 2016; MMWR, Sept. 02,1988/37(34);527-31), включително при лица с предварително доказан ваксинален имунитет, солидни антитяло-отговори и явяващи се заразоносители.

8

Боц

преди 5 години

Не отричам ваксините, не съм чел подробно за ползите и вредите от тях, но нека не си затваряме очите за тези , които са пострадали непосредствено след имунизация, лично познавам такова дете и мъката е огромна, но лекарите нито отричат нито подтвърждават, че е от ваксината.

7

futurehealth

преди 5 години

След грипа, идва ред на морбилито!

6

Хахаха

преди 5 години

Най-богатите и най-образованите не се ваксиниралу....хахаха,пълна глупост. Простакесите с две прочетени статии в анонимни сайтове и изгледано осем минутно конспиративно видео у фейса или ютуб така ли му викат вече :))) и те станаха умни и красиви. Като *** армията на БХК.

5

Анонимен

преди 5 години

Не мога да си предстсвя как се чустват родители на деца който не са ваксинирани.Предполагам сега се чудят къде ли да го скрият за няколко седмици.Лошото в цялата история ,че не са само от малцинствата а има и уж образовани който се правят на интересни и от всичко разбиращи.

4

Киро Кюмюря

преди 5 години

Аз не знам, какви изледвания правят, едно време селския доктор Пенчев, като си оголиш тумбака и погледнеше гърлото си казваше- морбили, рубеола и т.н. Сегашните какво учат?А заспалите кукумявки, дето не си ваксинират децата, щото по цял ден пишат в маматабг, примерно как да викали на пuшката - буба или чурка, да се връщат в средновековието!

3

Анонимен

преди 5 години

"Най-много са констатирани в ромската махала"Е от къде да са...

2

Анонимен

преди 5 години

Антиваксъри, хомеопати, ***, натуролози, с цялата тази ***, нищо добре не ни чака.

1

Зьонбюла Асанова

преди 5 години

Хау дисатъ ногу болен.