12

Скептик

преди 5 години

Имам пломба от амалгама от 40 годиниАко беше полимер - дълбане през 5 години докато не остане зъб.

11

чарли

преди 5 години

От години в редица държави хората получават нормални заплати а не като нас по 300 евро месечно.

10

Анонимен

преди 5 години

В общи линии нещата със събите в България вървят така. Пъвро се поставя малка пломба, после тя пада до няколко месеца или година, поставят по-голяма и т.н. докато един ден извадят целия зъб. Коронки също слагат, но по-рядко от необходимото. Това обикновено става до към 30-45 годишна възраст, но за всеки човек е различно. Като ти извадят един или повече зъби, следва мост, и ето как на 45-60 годишна възраст човек е с 1, 2, 3 или 4 моста и... Какво плаща Здравната каса не знам, но аз плащам здраво.

9

Пациент

преди 5 години

Не знам колко касата плаща на стоматолозите за трите услуги, но почти винаги пациента доплаща. За стандарта на българите, стоматологичните услуги са изключително скъпи! Затова 60% от българите от година на година се обеззъбяват! Трябва да направиш банков заем за да си направиш например мост...!!!!!?Кой велик мозък от НЗОК или МЗ определи границата от 65-69 год. за частично безплатно/ само 200 лв. за труда на стоматолога/ зъбно протезиране! Та в тази възраст повечето българи още нямат нужда..!?

8

Анонимен

преди 5 години

Просто ще спрат и тези евтини пломби с закон от МЗ.И НЗОК ще има 70 млн. в повече, за операции и поддържане на здравето на свои хора.Ако ги спрат тези 70 млн. под предлог че амалгамата е много опасна, всички българи ще ходят без зъби,защото няма да имат пари за по новите пломби и коронки които са безумно скъпи.,,. По думите му тези пломби не се поставят от години в редица държави...''Освен това е нужен тотално нов модел, по който Касата да плаща за зъбното ни здраве.

7

Анонимен

преди 5 години

редица ама б.лгаристан не е като тях тук е жалка територия

6

Анонимен

преди 5 години

До ПломбиранИди да ти запълнят дупките пак амалгама, да видиме, може да е до политически строй всичко.

5

Анонимен

преди 5 години

Държавата много държи да ни слагат амалгамови пломби? Защо?

4

Пломбиран

преди 5 години

Всички полимерни пломби ми изпадаха .Обаче където съм слагал амалгама държи . Още от комунизма Няма мърдане.Явно белите са менте.

3

бай х

преди 5 години

на всеки здравно осигурен му се полагат 3 амалгамови пломби от здравната каса /най евтините/ ...а реално зъболекаря ти слага една керамична и му доплащаш парите на ръка и тои си взима парите от касата ............. та тия какво се правят че не знаят каква е схемата ....и крият истината

2

Киро теракота

преди 5 години

Теракол ,че да излиза по евтино.С една две торби ще стигнат за двайсе лева ще ни озъбят.

1

шматка

преди 5 години

Че кой слага вече такива пломби.