18

Анонимен

преди 5 години

За какво е цялата тая гаргара и поругаване на най-големия българин?Защото и днешните некадърни управляващи много ги е страх от революциите. Да не им вземе някой богатствата окрадени от другите.Точно както турската власт се е бояла от въстания и революции. И сега ти събират някакви да редят глупости. Само да не се сетим, че може да тръгнем да си търсим правата.

17

Анонимен

преди 5 години

За чий зор е нужно да го канонизират, той и така си е велик революционер и национален герой. Пък и надали отговаря на разните им там църковни изисквания. Май че трябваше да е извършено нещо, което да се признае за чудо.

16

Мустафа

преди 5 години

БПЦ трябва да канонизира заптиетата дето избавиха българския народ от тоя хаирсъзин. И да анатемоса патреотите и там другите от НФСД . Амин

15

Апостол Павел

преди 5 години

Така нареченият Апостол е един престъпник, без значение от коя гледна точка се гледа. Убил е над дузина български богаташи, защото се противопоставили да бъдат ракетирани от този разбойник. Накрая е заклал като пиле юношата Стойчо Гиргинов, защото го видял да се измъква от къщата на чорбаджията му, след като я обрал! По тези критерии, всеки тзссиганин, ограбващ и убиващ хората ще се квалифицира за светец.

14

до гост

преди 5 години

Ако се беше случила революцията, за която Левси работеше през целия си живот, и заради което му се прекланяме, щеше ли да има избити българи? Щеше. в една революция загиват и грешни и праведници. И това го знаят всички народи където е имало революции. За какво го тачите Левски? Защото искаше свобода за България. Свобода без кръв няма.Айде стига демагогия.Няма нужда да е светец - той е велика личност, изправил се сам срещу цяла империя.

13

Скептик

преди 5 години

Както писах агентите на Вартоломей са големи педа-и.

12

Така е ...

преди 5 години

Св. синод знае за какво е осъден Левски на смърт.

11

House M.D.

преди 5 години

Другарят Васил Иванов Кунчев не може да бъде канонизиран, защото е извършвал убийства. Самият канон забранява неговата канонизация.

10

ШибиРиби

преди 5 години

Стига с тая демагогия и криворазбрана признателност. Васил Кунчев не е никакъв светец. Герой революционер да но светец не. Но българите винаги обичат тюрлю гювеча и го раздават ларж. Както на Стоичков му зашиха докторска титла... той не знае азбуката те доктор на науките го правят. Другия не е кръстен в църква обаче се кандидатира за президент на църковно настоятелство. По тая логика Джордж Вашингтон трябваше отдавна да е редом до апостолите Петър и Павел в Рим .

9

гост

преди 5 години

ДО 14 Някъде да написах,че мога да мисля? Само зададох обикновен въпрос.

8

гост

преди 5 години

до 11 Напротив дори покойния Божидар Димитров го признаваше.

7

гост

преди 5 години

Дори официалната история признава,че Левски е извършил убийство на българин. Сложете си ръка на сърцето и кажете честно,ако убитото момче беше ваш роднина,щяхте ли да искате Левски да бъде канонизиран?

6

серафим

преди 5 години

До vladyСтава дума за почит и уважение,а не за спазване на църковния протокол!

5

Анонимен

преди 5 години

Чисто отбиване на номера!

4

логичен християнин

преди 5 години

Християнството е най-логичната религия, следователно и най-вярната. Защото само ние вярваме в такава непоклатима логика като - Господ принесе в жертва Господ (Христос) за да предпази създанията (хората) на Господ от гнева на Господ! И понеже религията ни е много логична, логичната логика на тази логична религия ще е Апостолът логично да бъде обявен за логичен светец!

3

не го заслужаваме

преди 5 години

Дай на българина гювеч,и той ще оплюе и Апостола!

2

Хм

преди 5 години

И каква полза ако бъде канонизиран?Никаква!Най-голямата почит би била да следваме заветите му,а те са съвсем актуални и до ден днешен!

1

Tangra

преди 5 години

За мен апостола е пример, но и огорчение заради нелепата му смърт.Повод за разкаяние и размисли колко бездушни сме били и колко сме и сега.Ние !