72

Гошето

преди 5 години

Само с изсипване на пари, които естествено ще бъдат усвоени от 'наши' хора, не става. Трябва да има стимул хората да се върнат, а такъв няма - няма работа, няма инфраструктура, има безнаказана престъпност и унизително ниски изкупни цени.

71

Анонимен

преди 5 години

Йотова може да предложи единствено план "Маршал Толбухин" за повторна окупация и заробване на България от руската ***.

70

водач на МПС

преди 5 години

Така е, друже Балканец. Нека да се стигне до предсрочните избори, па тогава ще говорим отново ! Независимо какво твърди Волен Сидеров. Жив и здрав бъди и ти, и близките ти !

69

Поручик Балканец

преди 5 години

Няма проблеми на селото, па на града, па на курортите, на махалите и паланките. Има ПРОБЛЕМ НА България и тя се нарича КОРУПЦИЯ. И крадците са едни и същи!

68

водач на МПС

преди 5 години

Така е. Аз съм го посочил още преди години. План Маршал за България. Точка втора и частично трета от цялостната ми програма. В момента гербаджиите изпълняват само и единствено точка първа. Не за друго, а защото не са запознати с останалите части от цялостната ми програма. Разполагам както с Визия, така и със Знания. Кога, какво и как да се направи. Но и Буров е прав - не става с овластени политици със свързаните им фирми. Парите да отиват именно към тях, а не към нуждаещите се от тях хора !

67

Благоев

преди 5 години

О ,АНАТЕМА! Дали гласът на Б есни С тари П енсии не призовава за Американска помощ за селското ни стопанство! Защото Плана Маршал е точно това!

66

ERICH

преди 5 години

До Анонимен 78****Съгласен с вас.Беше много интересно.Едната ни бригата като ученици беше в Цалапица.Безкрайни блокове с домати,толкова голем ,че сутрин се тръгва от единия край на блока,а на обяд достигаме другия край.Едната половина от бригадата береше доматите,а другата ги сортираше.Непрекъсното идваха тирове ,товареха ги и директно за ГДР.Вечерно време купон,някоя първа целувка.Кога друг път едно софиянче ще види селски труд,ще се въне почернял от полско слънце,а селяните ни се радваха

65

Анонимен

преди 5 години

Почвайте по социалистически почин. Ученици и студенти на есенни и летни бригади по един месец. Безплатен детски труд, че да се научат откъде излиза хляба.

64

селянин

преди 5 години

пратете програмистите на село да хванат мотиката.стига са седели пред компютърите без да произвеждат нищо.

63

бл.134 в Зап. парк

преди 5 години

И чудо не може да помогне на селата , а и не само на тях.Положението е сравнимо само с Кърджалийските времена .Но с тази разлика че , няма положението да се подобри.И за чий ви е да се подобрява - с една панелка вЗападен парк може да си купиш няколко къщите на няколко села Но и на панлките ще им дойде реда - ще бутат , за да се извади метала в тях. Българския Апокалипсис предстой , сега сме в щастливите вренена на Содом и Гомор

62

Край

преди 5 години

Та така "земеделците" и хляба /пшеницата/ убиха българското село.

61

Край

преди 5 години

Парадокси - българското село го убиха "земеделците" на Мозер с поземлената реформа от 91г. Върнаха земите в реални граници - разпокъсано и земята се оказа разпокъсана и собственост на хора които отдавна не са земедалци и даже не се интересуват от нея.Окончантелно го довършиха субсидиите за зърнени култури - пшеницата/царевица/слънчоглед се гледат САМО с машини - хора не трябват.Резултата обработваемата земя в българия е собственост на няколко хиляди човека.

60

Анонимен

преди 5 години

Празни приказки за план " Маршал". Просто вече никой няма да върне българската село. Къде бехте до сега родни политици от всички партии? Сега само констатирате, а нищо досега не направихте освен разруха.

59

Един от Северозапада

преди 5 години

Имам наблюдения върху селските стопани"арендатори". Да сте виждали касов апарат при такъв, и да издава някакъв документ, на прекупвачите? Не сте, нали, и всички тия, дето карат Бентлита, са на загуба, на документи. А да сте виждали ревизия, на някой такъв, действителна ревизия на разходи, работници, осигуровки, каквито плаща? Няма и да видите.Там, където са мутрите-няма никакъв контрол.Контрол има във малките фирми в градовете, на обикновените хора, доене и стригате на тях, като за последно.

58

Един от Северозапада

преди 5 години

Продължение. Ако властта до сега, и сини и червени и суро-синкяви, мислеше за народа на село, сега във всеки двор щеше да има малък трактор, а във фамилиите-по една комбайна на фамилия, както в Сърбия, а кооперативи да договарят износа на жито и всичко.Под строг държавен контрол. В Германия даже запазиха кооперативите и признаха кооперативната собственост в конституцията си. И нямаше да има "едри арендатори" с Бентлита, по правило или селски тарикати, или мутри, или партиини функционери.

57

Един от Северозапада

преди 5 години

До Кармазъ СикишПрав си. Народа го излъгаха като 6-токласничка след дискотека, вечер, в тъмното, че ще рукнат благата из крачолите му, направо, бутнем ли Системата/не че нямаше и тя кусури, но беше по-добра 1000 пъти от сегашната , що се отнася до социална политика/.Но, не те са виновни. Така диктуваха новите ни господари, от зад океана, за които ние трябва да сме бедни и подчинени, само общи работници.На тях им трябваме само като територия.Ще продължа.

56

бай Тоше

преди 5 години

Банани да има!

55

Анонимен

преди 5 години

Селето ни е умрело, ликвидиционните съвети и тричленките убиха българската село. Село без училище не е село , а руини. Колко училища, заводи, болници и села се изтриха от картата на България от 1991 година насам. Не ли това геноцид.Над два милиона млади българи да са напуснали Родината защото тук вече няма какво да работат и да има са роби на труда.

54

Наблюдател

преди 5 години

Излишни разходи, по селата остана предимно " кофти мат'рал". Само ще се краде, без да ива приходи и ползи насреща. Вложете парите в областните градове, там все още има остатъци от "хубав мат'рал". Пак ще се краде, но може и някокви приходи да има след време. Българското село е загубена кауза като Северна Македония, късно е вече.

53

Анонимен

преди 5 години

Абе умните хора са казали-лозето иска мотика,а не молитва!А тия шебеци налазиха лозята по зарезан само и само да се селфят!