20

Анонимен

преди 5 години

Донат! Защото думата "поничка" е много екзотична вече? Авторката... Казваш се Василия... Не Весела, Василка... Василия. Ти си зачената с комплексите на родителите си. Те не ядат донът ли сега? Експанжънът на твойто крю не арбайтен, щото от мадър спейсшип не безален?

19

Сравнително гладен

преди 5 години

Не знам бълвоч ли е или не, ама гледам, че месото е по-дебело от хляба.

18

Хххх

преди 5 години

До Анонимен 15Вярно е ...когато бях в IKEA (Лондон)реших да ям стек...оня на гишето се опита да ми сложи сладко отгоре...само дето не му шибнах един.

17

Хххх

преди 5 години

Не били яли нещо по-вкусно...ахаххахаха bullshit...Леберкез със сладко...муахахахахаха.....типична измишльотина на страни чиято кухня е буламач....В Западна Европа освен испанската, италианската и френската кухня всичко друго е тотален бълвоч.

16

Анонимен

преди 5 години

Леберкез е всъщност твърд пастет от телешки черен дроб. Най-богатия продукт за витамин В12 и незаменим с хапчета- против Алцхаимер.В Европа има от всички видове черен дроб твърди пастети, които се режат, но в България казваме пастет, само когато се маже.А сладко-кисели(не обикновените) конфитюри е стара европейска и скандинавска традиция за меса и особено варени картофи.Необходимо е свикване, но когато се свикне , хората се връщат от хиляди километри за да го вкусят пак. Както шкембе чорб

15

Анонимен

преди 5 години

Прехвърлиш ли Балтийско море и Ламанша на север, храната от националната кухня на местните започва да прилича на нещо, което вече е било ядено... няколко пъти...

14

Анонимен

преди 5 години

Тук някои са чували само за казанлъшка поничка: )Да, но преди 20 години( бях дете) продаваха истински понички от козуначно тесто -точно каквито са американските донъти, -дебели и пухкави, НО БЕЗ ПЪЛНЕЖ!! Бяха страшно вкусни и това ми беше любимата закуска. Сега такива не виждам - всичко е със сладък пълнеж или от едната страна покрити с шололад или пудра захар. Това е непоносимо сладко и вредно. Имаше и банички само с масло. А сега бутат това отвратително сирене във всякакви закуски и мислят че българската кухня е върхът за чужденците: ))

13

Анонимен

преди 5 години

Много изостанали тези германци от съседите си скандинавци! Шведите например традиционно гарнират кюфтенцата си köttbullar със сладко от червени боровинки и си ядат месото с конфитюр. В началото мислех че са луди, но като опитах , не беше зле . А по-на север във Финландия ядат. дюнери от еленско месо с боровинково сладко. Веднъж опитах шведски палачинки с настъргани в сместта картофи и много ми хареса! А у нас всичко е много мазно!

12

модерна храна.

преди 5 години

Гледаш я една сочна и красива пържола, но на вкус като хапнеш сладка х100 . Ужас, но кой с каквото е отраснал и свикнал. Навремето дадох на един италианец да опита боза и човека я "върна" в първия момент, а след време свикна, след доста опити. Сладката пържола е като солена боза, но е модерно напоследък и в бг.

11

Анонимен

преди 5 години

Живея в Германия вече 15 години и е безспорен ФАКТ, че "кухнята" им е плачевна. Т.н. баварски неща не са изключение. Типично немски неща: бели вурстове, флеишкезе (това дето е на филма), леща с вурст, кисело зеле (не е като нащо а на конци бързо втасало), шпецле (тестени макарони), суперсолена и опушена шварцвалдска шунка, меса без никаква мазнина, крем-супи всякакви... трагедия

10

Ъъъъ

преди 5 години

Бях в Германия на гости и нямат едно хубаво ястие с което да става за ядене. Само картофи, наденица и саламища. Добре, че са италианските и френските ястия, че тия само *** щяха да ядат.

9

до Ангел

преди 5 години

Особено палачинките. В комбинация със сладко от ягоди се получава вълшебен вкус. Пробвал съм ги с всичко, но нищо, дори шоколадът не се доближава до комбинацията с ягодовото сладко.

8

Ангел

преди 5 години

Пърженото тесто си е най вкусно с Българско Овче сирене или ако ще е сладка ... със сладко от ягоди!!!!

7

АнонимеН

преди 5 години

МАЗНА СВИ-НЯ !!!ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ РАБОТИ БЕЗ РЪКАВИЦИ!!!

6

Анонимен

преди 5 години

Донатът трябва да е пълен с овча маз и лук и небет щекер да се чунстват гостите на Меркел като у дома си, cкоро и супата от сварени *** черва ще е хит.

5

game1

преди 5 години

мм много вкусно,тук дали го няма вече или няма ли да го пуснат ?

4

Тео

преди 5 години

Масова храна, масови наименования и обезличаване на националното на всички нива. Защо трябва да е донът а не поничка? Или както е на баварски крапфен или по-известен в Германия като берлинер(защото това е на снимката)?

3

Анонимен

преди 5 години

"Не съм много по сладкото, ама донатът не е ли плътен без дупка в средата. А казанлъшките понички са с дупка.Какво му е еднаквото?"И двете са с дупки по средата и двете са понички. Пиши "Dunkin Donuts" (баш американските "донъти") и гледай снимките.

2

Анонимен

преди 5 години

"Да, подобни са, но и доста различни!"В България думата за "донът" е поничка. Може да има хиляди разновидности, но основата му е същата. Толкова ли ти е трудно да го загрееш бе албански реотане?

1

Анонимен

преди 5 години

Пич, казанлъшката поничка е по казанлъшка рецепта, американската поничка си е по американска рецепта, но в основата си всичко е ПОНИЧКА- пържено тесто! И на хляба рецептите и имената му са различни по цял свят, но в дадената държава името му е ЕДНО!