45

Анонимен

преди 5 години

Има много българи, които не попадат ж тази анкета. Тази, ще ме прощавате, ***, обикновенно е от турско-римски произход и наистина са тотална ***! Статистиката не обхваща работещите за световни компании хора, както и такива, които имат работа и никога не са търсили помощ от някакви центрове. Що за простотия е да не знаеш език, но да тръгваш и да ИЗИСКВАШ помощ?! Ето затова има много българи, които не споделят, че са българи! Срам ни е! Поне в Австрия е така.

44

Анонимен

преди 5 години

Които не са мързеливи хората осигуряват изучаване на езика а работа като знаят езика се намира. Когато аз отидох в Германия в средата на 90-те години беше трудно. Тогава бях 23 годишен езика го знаех на 70 % но нямах право на работа. Ако хванеха някой работодател че е взел работник го грозеше глоба. Трябваше да предприема нещо за да можех да се интегрирам. След година лутане и работа на черно се запознах с едно немско момиче. Ожених се за нея взех гражданство и живота тръгна във вярната посока.

43

Анонимен

преди 5 години

Интересно мие крадливите българи дали пият в Мюнхен или са на кафе

42

Циник до 45

преди 5 години

Германия - има бивши колонииМа ти откъде да знаеш - четете само етикетчетата с цените!Опитал си да кажеш нещо - но се е получило грухтене

41

Бате Гойко

преди 5 години

"... са се заселили 11 000 българи. Много от тях са роми. Положителните примери обаче са твърде малко."Същото, като в България, само цифрите са по-различни.

40

Анонимен

преди 5 години

Германия няма бивши африкански колонии като Франция и другите страни от западна Европа затова за черната нископлатена работа използва българи.

39

Балкански

преди 5 години

Европа си вкара автогол с българите и румънците.Нека ви :))

38

Наблюдател

преди 5 години

Нито са българи, нито се интегрират!

37

Шеленберг сс

преди 5 години

А немците интегрираха ли се с,арабухи и тем,подобни а да питам ,Ханъмата,Мре-клер

36

Много сте смешни

преди 5 години

Тия дето живеете извън България (уж) защо изобщо коментирате по българските сайтове? Защо четете изобщо български сайтове. Нали уж сте избягали от България щото не я обичате. Ами интегрирайте се там в чуждите държави бе. Що не четете немските новини? Коментирайте там.Ама май изобщо не сте се интегрирали. Сигурно и езика толкова знаете.....А пък западняците винаги ще ви смятат за второ качество хора.И нали занете, предателите не за обичани никъде! Нито в чужбина нито в родината.

35

Тъпанар

преди 5 години

"...подпомага мигрантите от България и Румъния в търсенето на жилище и работа, при сключването на здравни застраховки и изучаването на немски език."Хахаха. Една определена част от българите в Германия, родния си език говорят зле и ползват 5% от него, вие на немски ще ги учите. А за сключване на застраховки... Тук образованието е безплатно, но не могат да четат и пишат...

34

Анонимен

преди 5 години

В Русия се интегрира най-добре,дори и тези които не се интегрират,ще се интернират.А то е все същото.Черно петно на бял чаршаф да се не вижда.Това е и идеята.

33

Анонимен

преди 5 години

Най си е хубаво в България. Тия западняци са ми неприятни. А и немския език е отвратителен. Само скандинавските езици са по гадни.

32

50

преди 5 години

Абе тия нашите извират ли ! Напълниха Европа , а тук броят им не намалява ! Малее , ако знаят , че се приблизават до пещите ...!

31

Бях там.

преди 5 години

Германия е най скапаната държава за живеене в Европа. Става само за работа да изкараш пари за няколко години и после да се спасиш от там по най бързия начин. Те дори много от самите немци вече емигрират в дуги държави.Обществото им направо ме задушава със малумните им правила за всяко едно нещо. Испания, Италия, Южна Франция къде къде по добри места за живеене. И в България си е хубаво ако човек има добри доходи или собствен бизнес. Найшия климат най ми допада.

30

Мария

преди 5 години

ЯСНО Е КОИ БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ ГРАЖДАНИ НЕ СЕ ИНТЕГРИРАТ.С МНОГО МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ И ТУК Е ТАКА.

29

Мдаа

преди 5 години

В Германия трябват две неща -език и желание за работа ,който каквото иска да си говори.НЯма да взема колкото журналист от Дойче веле,но ще е ОК.

28

Анонимен

преди 5 години

А тия мошеници (догановци)които се споменават в текста са тамошните супер интегрирани на 100% гастарбайтери турците! Това трябва сьщо да се подчертае директно от заглавието до края на текста!

27

Анонимен

преди 5 години

Като гледам снимката се интегрират - този инженер например взима мерки от място за демонтаж на старата метална дограма.

26

Циник

преди 5 години

Интеграцията в Германия ( както и навсякъде ) е въпрос на желание , и умствен капацитет.През далечната 89 при почти 13 часа работа на ден ( на 2 места ) ми бяха нужни 6 месеца - за да науча минимума , и да не звуча като теле.След още 6 - речника ми се учетвори ... произношението подобри.Днес след толкова години - говоря перфектно.Имаше предаване по HR - в Дюселдорф се мести гетото от Столипено...с всичките му вонливи особености! Българин има друга дефиниция! Стига лъжи!