29

Анонимен

преди 5 години

Да ли плащат такси като в западните университети, тогава да заминават в чужбина веднага след дипломирането!!Ако не могат , вземат кредити .............има банки за студентски кредите!!

28

AZ

преди 5 години

Висшистите са платили образованието си с умствения труд,който са вложили по време на следването си и затова никому и с нищо не са длъжни.А който иска да задържи лекарите да им предостави следните условия-начална заплата 5000 лв,която се увеличава двойно и тройно с броя на взетите специалности,отделно дежурства,нощен и извънреден труд,отпуск 50 дни год.и пенсиониране на 55 г с 20 заплати.

27

Има логика

преди 5 години

Но след като държавата плаща образованието и специализацията, на отличниците трябва да е в чужбина. Договор доживот да работи в БГ.Защо?Шест години учене плюс специализация, плюс десет години набиране на опит.Лекарят става специалист около 40-45 възраст, от тази възраст става ценен кадър и е полезен със знания и опит.Така че доживот, ако не, връща парите на държавата.Рядко ще видим млад гений, не че няма, но тях западната машина веднага ги привлича със семинари, стажове, конференции, заплат

26

Анонимен

преди 5 години

А защо да плащаме на някой който после ще избяга в Германия? Защо не плаша и на другите учението ? Ако ние плащаме на някой да се изучи трябва да подпише документи, че няма право 10 год да работи другаде освен в България. Иначе ква е кирията.

25

Анонимен

преди 5 години

пак ли държавата?!

24

Д-р Ох Боли

преди 5 години

Супер идея !Назначават ме на работа ,започвам специализация,след 4 години или 5 взимам специалност изчезвам на запад като им връщам мижавите 40000 лева със два месеца заплата в Англия ,Франция или Германия!Или най добре ОАЕ където месечното възнаграждение е 120000 долара!

23

Анонимен

преди 5 години

Е нали 41% от висшистите си сядали на задниците и оставали в преобразованата България в *** от истинските бг родолюбци?!

22

Истината

преди 5 години

За 10 години България са напуснали 4970 лекари и нито един митничар!

21

Анонимен

преди 5 години

...а основната причина за изтичането на мозъци от страната е ниското заплащане.......и ненадминатите български добродетели и интелект с тонове.

20

Анонимен

преди 5 години

Нали може да теглят заеми за образование. Залагат си апартаментите и теглят. После ги връщат от заплатата си докато се издължат като ако върнат всички пари на държавата може да работят в чужбина. Така им дават всичко наготово и бягат в западните държави.

19

Колкото

преди 5 години

и мен заплата от 2000 лв ще ме върне в училище,точно толкова и тези" гениални" идеи ще спрат изтичането на специалисти...Жалко,много жалко,но реалността е такава....До 20-30 години ще ни лекуват врачки и баячки

18

Анонимен

преди 5 години

Само ще доведе до корупция, защото всички ще поискат държавата да им плаща.

17

Анонимен

преди 5 години

Поне това да направят за младите медици

16

Анонимен

преди 5 години

15--е прав.ДОГОВОР за 5-г., работа в РБ и ставаш Специализант.Иначе, пак ще стане с корупционна схема.

15

Анонимен

преди 5 години

Най-голямата корупция в България е в медицината и висшето образование!!!

14

Анонимен

преди 5 години

Всеки има право на достоен живот и нормално заплащане, не само лекарите!!!Значи който не е лекар и се разболее.............да мре , такла ли е при капитализма???

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 12Аз пък няма да плащам с мойте данъци специализации на хора, които не са патриоти и ще напуснат родината си!!Нека им плаща държавата,но да подпишат договор след специализацията да работят поне 5 години в България..................иначе да си плащат сами!!!

12

Анонимен

преди 5 години

До ШопоШопо шопоооо ... като почнете да измирате на по 25 години, ще те питам пак, какво мислиш по "въпросо".

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10Те пак ще си лекуват майките и бащите ... ама няма да лекуват твойте!

10

Анонимен

преди 5 години

До 5Ами пичле ... Те вече се махат масово. До 15 години, няма да има кой да те лекува.