25

Анонимен

преди 5 години

Комунистчета обаче приели капитализма....даййааа и тарикатчетатаааа...,,те е нашите са същите....и в путландия е така и в чайна е така...обаче плюят ли плюат ....даййййй........

24

inatut

преди 5 години

Виетнам се е опавил, колкото се е оправило столипиново. Даже в столипиново живеят по добре. Във виетнам пенсии само държавните служители. Трябва да събираш пари цял живот, за да имаш за погребение. Заплатите средните са около 300USD. Жилище в Ханой или Сайгон - 50 м2 за около 100000 USD. колите са толкова скъпи, че ги имат само висши членове на ком партията. Ако една кола е 40000 USD нова, трябва да дадеш още 80 000 usd за данъци,Пътища почти няма. Всичко освен Ханой и Сайгон е ***.

23

Анонимен

преди 5 години

Защо не се срещат в Афганистан, Сирия, Либия? Там Запада управлява. Там трябва да се срещат. Вижте ги къде се срещат, не какво говорят.

22

Анонимен

преди 5 години

В България е демокрация ха ха ха

21

калин

преди 5 години

Нашият телевизор Сони, на жената телефона самсунг, кафе машина и смартуоч самсунг са произведени във Виетнам. Паднах! Опитахме се да намерим нещо у дома произведено в България. Освен спалното бельо и кутийка клечки за зъби, не намерихме друго съществено.

20

Анонимен

преди 5 години

Виетнам се оправи,България никога,просто има вечни комунисти на власт.Бетон са,няма мърдане,народа ще го духа!

19

Б-я е друга вече

преди 5 години

В семейството ни се появиха разни високотехнологични продукти, сглобени във Виетнам. Фотоапарат, принтер и зарядни за телефони. Когато у нас се правеха електронни уреди 80те, виетнамци идваха да работят, заедно с кубинци и етиопци и др. Явно са научили нещо полезно от странсвото си и са успяли да създадат условия да се работи. А у нас се хвалеха из оня ден, че правим много велосипеди- разменили сме си ролите в производството!

18

Ха

преди 5 години

И тия вече ни задминаха!А едно време идваха в България да ги храним че Краварите им бяха разбили държавата.Ама гледайте колко бързо се оправиха. Работни са тия народи. Не са като нас.

17

Бай Иван

преди 5 години

Кой ще победи -великата демокрация "освободител " с цялата си армия или шепа фермери на оризови полета ,въпрос към едни грантаджии ;) ????

16

до анонимен 19...

преди 5 години

..ти кога беШе в КИТАЙ ,че коментираШ бе ***,заШтото аз ТАМ ЖИВЕЯ!!!

15

Анонимен

преди 5 години

За тези, където говорят че Виетнам и Китай имат по висок стандарт на живот от България.Една виетнамка струва 2$ за ден, докато българката държи цени от 20$. Една китайка ако ще и пари да ми дава не бих я погледнал даже. Няма по грозни жени от китайките.

14

до елка...

преди 5 години

...къде видя КАПИТАЛИЗЪМъ във ВИЕЪТНАМ бе ОфЦА герберска,или вече не може и да четете:ЕНЦОКЛОПЕДИЯ - "ръководен орган фЪф СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМ е ВИЕТНАМСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ - икопномика СМЕСЕНА ПЛАНОВА с регулирана частна собственост от ПРАВИТЕЛСТВОТО,нещо взаимствано от КИТАЙСКАТА система,тези АЗИАТСКИ държави и назад да вървят немОжем ги настигна,ЗАЩОТО ей ТАКИВА ЖУРНАЛИСТи определят ВЛАСТТА у българиЯ!!!!

13

Мда

преди 5 години

Китай и Виетнам успяха да опитомят капитализма и вървят напред.У нас демокрацията подивя и резултатът е плачевен....

12

Анонимен

преди 5 години

Стандарта в КНДР е плачевен.

11

Анонимен

преди 5 години

Китай и Виетнам не са вече комунистически държави.Ние живяхме в НРБ и знаем какво е комунизъм.Какъв комунизъм е това с пазарна икономика, частна собственост, конкуренция, богати хора и "експлоатация на човек от човека"?Чист еднопартиен капитализъм.

10

Браво!

преди 5 години

До ква стана тя?Най-краткото и точно определение за съвременните глобални политико-икономчески процеси!

9

Анонимен

преди 5 години

Виетнам разбиха САЩ във войната и не се отказват от комунизма. Направиха си реформите и сега са най-развитата комунистическа държаа след Китай. Дадоха 2 милиона жертви и това ги забавя спрямо Китай.

8

Анонимен

преди 5 години

Много правилно, защото капитализмът е робска система и рано или късно ще падне и на запад. Азиатските държави са с огромно население и там елита ще бъде пометен ако ограбват масите.

7

Край

преди 5 години

Виетнамците ни работеха в строителството през 70те и 80те години. Сега дали ще дойдат?

6

Анонимен

преди 5 години

Пръцнах по случая.