12

Дякона

преди 5 години

Някъде имало ли е обозначение,или табела , че е археологически обект от национално значение?

11

Тишо

преди 5 години

Браво! Голямо геройство са направили нашите бдящи полицай. Тя тази дупка с дълбочина 5м се копае така за има няма 15мин. Рациария край Видин я направиха на катакомби и вече 25-30г. не могат да хванат никой там за иманярство.... А да забравих, винаги има патрулка която си пази "работниците".... Нещастно държавно управлениe на всички нива!

10

Анонимен

преди 5 години

Това са могили от славяни.

9

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Нима си мислите че обекта не се знае от археолозите в Димитровград?Знае се но дали заради мързел или не им е интересно не са търсили.Повечето които копаят имат си гръб-Перперикон и така успяват.Друга част прави сделка с местната власт определени господа да строят и имат пари от общинските съвети.Корупция и там пълна,в музеите местни съпруги на определени хора.Кой да е не може да се вреди

8

batmario

преди 5 години

техническите средства ги има във всеки селски двор-не издържат в съда...Металотърсач имаш право да притежаваш нямаш право да го ползваш-не издържа в съда...Местото не е обявено за археологическо място-не издържа в съда...хората може да търсят вода...като видях какъв наплив от служби има и се замислих за пари...Богата държава...Следете делото и ще видите че се похарчиха едни пари на вятъра...

7

Анонимен

преди 5 години

Технически средства: кирка и лопата! Ще пукна от смях! На времето в трудовите войски брояха "шведите" на Це-Ка-еЛ. Първата буква е ясна, втората и третата са "крива лопата".

6

Анонимен

преди 5 години

Защото Черепа от десетилетия си спонсорира силните на деня!За това не го закачат!

5

Solar Power

преди 5 години

Трудно ще заловят Черепа. В момента ако имаш 3 предмета от баба ти на повече от 50 години си за мустака. Така е направен закона,че убиха всичко колекционерско. Могат да работят само ей таквиа като черепа. И какво хващат от 1000 дупки хващат 1. Вместо държавата да печели от тези неща тя губи и то ЗДРАВО !

4

Тотко

преди 5 години

Е, щом е от 5 лева ( :) ) до 50 000 лв., значи има място за корупция. :)

3

Анонимен

преди 5 години

ало милиЦИОНери,сега напролет ще копая дупки в градинката си на вилата да засаждам фиданки,като разкопая дупките може да дойдете и да ме задържите за иманярство затова ,е съм копал дупки....Тия ченгета са *** и тъпите парчета .Що не подхванете богаташите с частните колекции,те са и поръчителите които изпращат тези бедни нещастници да ходят по байрите и да копат като улави за един къшей хляб,а ония поръчителите вземат милионите от артефактите.

2

абсурдистан

преди 5 години

Олигарсите имат Законни !!! частни колекции , а тея копали и сега затвор 6 години и глоба 50 хил ?- или са намерили нещо и не са го дали на правилния човек ?Какви са тея закони в тая "държава" ?

1

Анонимен

преди 5 години

ХА ХА ПАК УШАВИТЕ НАМЕРИЛИ НЯКАКВИ НЕЩАСТНИЦИ ДЕТО КОПАЛИ НЯКАКВА ДУПКА И ГИ ОБВИНИЛИ ЗА(ИМАНЯРСТВО),ЧЕ ДА СИ ОПРАВДАЯТ СЛУЖБАТА ЧЕНГЕТАТА ЩО СЪЩИТЕ ПОЛИЦАЙ НЕ ВЗЕМАТ ДА ОБВИНЯТ ВАСИЛ БОЖКОВ-ЧЕРЕПА ДЕТО ЛИЧНАТА МУ АНТИЧКА КОЛЕКЦИЯ ОТ ЗЛАТНИ,СРЕБЪРНИ,БРОНЗОВИ И КЕРАМИЧНИ ПРЕДМЕТИ Е ПО ГОЛЯМА ОТ ТОВА ДЕТО СЕ СЪХРАНЯВА В НИМ .ХАЙДЕ БРЕ УШАВИ МУТРИ ЗАРАБОТЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ И ПОДХВАНЕТЕ ЧЕРЕПА...