64

Анонимен

преди 5 години

Франция и Германия са най-великите държави, а САЩ и Русия са кочини.

63

Червонец

преди 5 години

Руският президент Владимир Путин, големият стратег, и в най-кошмарните си сънища не би искал да е на мястото лидерите на западноевропейските държави. Защото те в глобално политически план са лидери в кавички. Изпращането на войски на Европейския съюз в района на Балтика, ограничаването на търговията и прекратяването на проекта "Северен поток" е много лошо решение. На света му е провървяло, че Государят не е толкова елементарен като "Зюддойче цайтунг".

62

EC сам си е виновен

преди 5 години

Европа трябваше да има стратегия на клиент, който е обявил конкурс са доставка на газ. Обаче Европа има по-единна позиция по Истанбулската конвенция, отколкото по отбранителната си доктрина и енергийната политика. При този парадокс изнудвачът Тръмп предлага- "купувайте газ от нас или се оправяйте сами с отбраната". Изнудвачът Путин пък държи крана на тръбата през Украйна и ще го затвори, затова предлага или ЕС или да остане без газ или Северен поток 2 и Южен/Турски поток.

61

Анонимен

преди 5 години

Дааааа определено Европа е големия губещ. Стратегията на европа трябваше да преследва интеграция с руския свят

60

Анонимен

преди 5 години

Да не стане, като с Полша, между Германия и Русия. Само че този път Европа, между САЩ и Русия ;)

59

ЕС сам си е виновен

преди 5 години

Ако има сделка между Тръмп и Путин, тя ще е за подялба на европейския енергиен пазар.*** е, че клиентът ЕС се държи като ощипана мома, вместо да постави на масата условията за да купува газ от едните или от другите и да спечели от конкуренцията помежду им.Обаче няма как - Тръмп държи козовете на военната сигурност, Путин държи козовете на евтиния газ - спрямо втечнения от САЩ, като в същото време воюва на страната на Башар Асад за да няма тръба от Катар до Средиземно море и Европа.

58

Анонимен

преди 5 години

Тръмпа-тъпачича ми е смехотворен, близо до Путин. Надува кларинета и вее неосъзнати неща. Путин го поучава, ама нема по-лошо от американски бай *** за този свят.

57

Гошо

преди 5 години

До ЕвропЕцАми то си зависи от гласоподавателите Помниш ли референдума в ЮАР

56

ognyanz

преди 5 години

До "ЕвропЕц": Объркал си суперсилите. А те са САЩ, Русия и Китай. Има и други кандидати, но още са далеч назад. А ЕС е икономическа, но не и военна сила - даже няма европейска армия. Може и да има някога, но няма изгледи да е скоро.

55

Патриот

преди 5 години

Някое *** няма ли пак по погрешка да пусне и инструкциите :)

54

ЕвропЕц

преди 5 години

Докато Европа не застане единно срещу Русия и срещу САЩ никой няма да я взема на сериозно. Русия трябва и може да бъде поставена на място много лесно, а бъдещите три суперсили да са САЩ, ЕС и Китай. Докато европейците се караме и не можем да сложим на място Турция никой, дори Венецуела няма да ни смятат за нещо сериозно. Мизерно е да гледаме как сили, които преди владееха света, днес ги страх да затворят една джамия или пък да поемат управлението на собствените си страни.

53

Анонимен

преди 5 години

В случая ЕС е в поза "чеверме".

52

комитата

преди 5 години

Ами да се събуди Европа и всякакви американски чадъри и войски вън от Европа а Европа да си направи сили за сигурност и Договор за сигурност между Русия и Европа Заото е ясно че е зблуда че САЩ пазят Европа.

51

Анонимен

преди 5 години

Нямам идея дали Путин е диктатор, но който си мисли че силна държава се прави от либерали с меки китки е чист олиго-фрвнд на САЩ.Силна държава се гради със сопа, не с морков.Полицията в Русия биела, ми то и кютек си трябва някой път, а тази в САЩ хич не бие направо стреля.Затворите били строги, пича убил 15 човека, ми много ясно че ще трябва строга ръка.Нямало хуманно отношение към гей двойките, е никой не им е влязъл в спалнята, те ходят по площадите да се хвалят.

50

Морски

преди 5 години

Слава на Русия!!!

49

акуд

преди 5 години

гутен морген ЕС

48

всеки зад гърба....

преди 5 години

Първо трябва да бъде казано право куме в очи Путин диктатор ли е какво е кой управлява тази дъжава КГБ ли какво е там има ли демокрация имали диверсантски акции срещу руски десиденти срещу журналисти срещу противници на Путин--добре имат петрол ,газ но ако Европа ще го обяви като диктатор и ,че там няма човешки права за какъв Северен поток и Турски поток да говорим пълно ембарго и стоп на всякакви общи проекти--ако всичко е точно сваляне на санкции прегръщат се и това е...а то сегаа .....

47

Анонимен

преди 5 години

Каква зделка Тръмп е натикал ушанките в миша дупка от една ескадрика за ф16 треперят ...

46

Анонимен

преди 5 години

До 49 АнонименНидей тъй. той шъ са умъжва за африканецц

45

НАСА ПРИЗНА

преди 5 години

Химическите следиот самолети Кемтрейлс съдържат бензол,никел,живак ,обеднен уран ,литии и др.Извършва се от самолети на НАТО .там където има бази на алианса има и такива самолети,коитоне се нуждаятот разрешение от никого да пръскат.Те са нов тип специално пригодени бивши пътнически такива и струите излизат от местата където са били седалките Целта на тези пръскания е значително съкращаване на човешката популация Пръсканията стават на всеки4-7 дниза да се осигурипостояненслой в атмосгерата